Dołączę do paczuszki.
Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
Ewuniu nie ma problemu .
Dołączę do paczuszki.
Dołączę do paczuszki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Ewo Janinko a ja się tak zastanawiałam czy przeżyłaś to " oblężenie " Krakowa. Pewnie trudno było się poruszać bo wszędzie policja , ochrona, policja... Języczka pomarańczowa u mnie osiąga co najwyżej 1metr wysokości i jak długo mamy działkę to większa nie była.A korona cesarska , pięknie , okazale wygląda, faktycznie odwdzięcza się kwitnieniem
pozdrawiam i zapraszam
pozdrawiam i zapraszam
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Widzę Ewuniu ,że języczki fajnie przetrwały . Moja języczka chyba nie przeżyła ,gdyż jej nie widzę ,albo w czasie stawiania płotu wybyła już .Mam nadzieję ,że przeżyłaś najazd na Krakow
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu! Moje psi zęby( sztuk dwa!) pokazały już maleńkie pączki! Wstawiłam zdjęcie u siebie! Twoje już lada moment zakwitną 
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Ewo, chyba pomyliłaś znaczniki, bo serduszka wygląda mi na kokoryczkę
(http://www.google.pl/images?hl=pl&clien ... CCYQsAQwBA ),
przynajmniej na tym etapie rozwoju. Serduszki mają strzępiaste liście.
Kokoryczka jest bardzo urokliwa i także woli cieniste miejsca.
Jak języczki, masz je różnorodne.
Aż szkoda, że ślimory je gnębią. Nie myślałam, że to taki problem.
W okolicach Wadowic wybrałam się na spacer, szłam schodkami pod górę
i starałam się najpierw je omijać, ale się nie dało, chrupało pod butami,
bo były i golasy, i skorupiaki. U nas naprawdę jest pod tym względem dużo lepiej.
(http://www.google.pl/images?hl=pl&clien ... CCYQsAQwBA ),
przynajmniej na tym etapie rozwoju. Serduszki mają strzępiaste liście.
Kokoryczka jest bardzo urokliwa i także woli cieniste miejsca.
Jak języczki, masz je różnorodne.
Aż szkoda, że ślimory je gnębią. Nie myślałam, że to taki problem.
W okolicach Wadowic wybrałam się na spacer, szłam schodkami pod górę
i starałam się najpierw je omijać, ale się nie dało, chrupało pod butami,
bo były i golasy, i skorupiaki. U nas naprawdę jest pod tym względem dużo lepiej.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Elsi też mi się tak zdaje bo mam serduszkę okazałą różową i ma liście postrzępione.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Przedburzowo witam.
Kogro-Nie posiadam się z radości w oczekiwaniu.Ale proszę bez pospiechu!
Ewo-Evluk-ta najnowsza języczka Rakieta ma tak wybujać.Ale metr to i tak dużo.
Ambo-Psi ząb ząbkuje!

Elsi i Ewo Ogis-znacznik odnosi się do zasadzonej obok i prawie z ziemi nie wystającej serduszki,naturalnie jest to kokoryczka,zeszłoroczna, jeszcze bardzo mała.Dziękuję.Kokorycz też trzeba podpisać.Ślimaki ujawniają się pojedynczo,ale w zeszłym roku ich nie było,na razie domkowe,z tych małych.Winniczków brak.Podobno funkie są ich wielkim przysmakiem.
Jadziu Jakuch-jeszcze języczki wypatruj, uprzedzono mnie,że może się ujawnić nawet w maju.
Kogro-Nie posiadam się z radości w oczekiwaniu.Ale proszę bez pospiechu!
Ewo-Evluk-ta najnowsza języczka Rakieta ma tak wybujać.Ale metr to i tak dużo.
Ambo-Psi ząb ząbkuje!

Elsi i Ewo Ogis-znacznik odnosi się do zasadzonej obok i prawie z ziemi nie wystającej serduszki,naturalnie jest to kokoryczka,zeszłoroczna, jeszcze bardzo mała.Dziękuję.Kokorycz też trzeba podpisać.Ślimaki ujawniają się pojedynczo,ale w zeszłym roku ich nie było,na razie domkowe,z tych małych.Winniczków brak.Podobno funkie są ich wielkim przysmakiem.
Jadziu Jakuch-jeszcze języczki wypatruj, uprzedzono mnie,że może się ujawnić nawet w maju.
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Ewuniu. U ciebie w podwórkowym ruch jak w Rzymie
. Co zajrzę do ciebie to coś nowego kwitnie albo ma zamiar kwitnąć. Z nazwami to się już gubię..języczka Rakieta, Psi ząb..
. Dobrze że są te znaczniki, kto by to spamiętał. Ewuniu...chciałam ci powiedzieć że paczuszka dziś dotarła.
Jutro będę zapychać dziurki. Dziękuję. 
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Ewka, mój psi ząb już tuż, tuż
Jak rozwinie się - wkleję zdjęcie.
Pozdrawiam serdecznie.
P.S Niezła kolekcja języczek
Jak rozwinie się - wkleję zdjęcie.
Pozdrawiam serdecznie.
P.S Niezła kolekcja języczek
-
tadeusz48

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Witaj EWO, to ja, znowu spaceruję po Twoim "Podwórkowym",z dnia, na dzień coraz piękniej u Ciebie, a jeszcze tak niedawno poza kamieniami i zbita ziemią nic w nim nie było. Jesteś naprawdę pracowitym człowiekiem.

- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witam w Rabatkach po deszczu.
Zeniu-to poczta się sprawiła,nadawałam w czasie gdy był u nas wzmożony ruch i miałam trochę obaw,czy nietypowa przesyłka nie będzie poddana analizom.
Ewo-Evluk-Moje dwa psi ząby Pagoda mają już dwa kwiatki,takie delikatne,żółte.
Bardzo się cieszę Tadeuszu48,że mnie odwiedziłeś.Pracowita jestem,bo tak mnie wychowano.Ja tak kształtowałam moje zuchy,druhny i druhów,w tym Ewę Bąkowską (Smorawińską)tragicznie zmarłą w katastrofie rządowego samolotu pod Smoleńskiem.
Po pracy wpadłam jeszcze coś na jutro przygotować,zastałam wykopany dołek pod siatką(prawie bez szkodowo),poszarpany na drobniutkie kawałki podpisany złoty bluszcz wkopany za płotkiem i tu się zastanawiam,czy do remontu znowu był potrzebny piasek,czy to pies?,wykopanych kilka prymulek.Zasadziłam ponownie.Pierwiosnki powinny się przyjąć.Może zamiast jednego długiego złotego bluszczu będzie kilka krótkich?Magnolii nadal nie mogę posadzić-na grządce mam ogromny fikus sąsiadów.Ma się umyć z kurzu,prosiłam o przestawienie,ale na razie skutków brak.
Przyszło zawiadomienie o "zwykłej dużej"-czyżby Kogra?Cieszynianka tak ekspresowo?
Cesarskie korony,bergenia jakaś taka różowa,piwonia!,szczawik Deppego,moje szafirki i moje żonkile. i psi ząb podbity szafirkami.Udały mi się z tych myślenickich cebulek.Ale widzę,że trzeba było kupić ich jeszcze więcej.

Zeniu-to poczta się sprawiła,nadawałam w czasie gdy był u nas wzmożony ruch i miałam trochę obaw,czy nietypowa przesyłka nie będzie poddana analizom.
Ewo-Evluk-Moje dwa psi ząby Pagoda mają już dwa kwiatki,takie delikatne,żółte.
Bardzo się cieszę Tadeuszu48,że mnie odwiedziłeś.Pracowita jestem,bo tak mnie wychowano.Ja tak kształtowałam moje zuchy,druhny i druhów,w tym Ewę Bąkowską (Smorawińską)tragicznie zmarłą w katastrofie rządowego samolotu pod Smoleńskiem.
Po pracy wpadłam jeszcze coś na jutro przygotować,zastałam wykopany dołek pod siatką(prawie bez szkodowo),poszarpany na drobniutkie kawałki podpisany złoty bluszcz wkopany za płotkiem i tu się zastanawiam,czy do remontu znowu był potrzebny piasek,czy to pies?,wykopanych kilka prymulek.Zasadziłam ponownie.Pierwiosnki powinny się przyjąć.Może zamiast jednego długiego złotego bluszczu będzie kilka krótkich?Magnolii nadal nie mogę posadzić-na grządce mam ogromny fikus sąsiadów.Ma się umyć z kurzu,prosiłam o przestawienie,ale na razie skutków brak.
Przyszło zawiadomienie o "zwykłej dużej"-czyżby Kogra?Cieszynianka tak ekspresowo?
Cesarskie korony,bergenia jakaś taka różowa,piwonia!,szczawik Deppego,moje szafirki i moje żonkile. i psi ząb podbity szafirkami.Udały mi się z tych myślenickich cebulek.Ale widzę,że trzeba było kupić ich jeszcze więcej.

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ewuś za póżno przeczytałam.
Już poszła.

Już poszła.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo Twoje korony są bardzo piękne, ale moje tez będą kwitły widać paczki tylko to jeszcze nieco potrwa, ucieszylam się dzis przegladając wątek Piterka bo wylazly mu ranniki równoczesnie z kwitnieniem żonkili, moich ranników na razie nie ma sladu, ale i żonkilom daleko do kwitniecia. Co do forsycji to bardzo powoli , ale jakieś pączki, nie wiem czy kwiatowe czy liściowe budza się. Mięta u mnie jeszcze śpi. Krokusy na łączce kończa sie, bo pojawil się jeden biały.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Ewka przecudne cesarskie korony-normalnie szczęka opada
Śliczne 
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Witaj - masz piękną kolekcję języczek ... chciałabym kiedyś zebrać tyle
No i prymulki - fantastyczne
Bardzo podoba mi się Twój Ogród ....