Pomidory z nasion od Kozuli

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasiona pomidorów od kozuli

Post »

Ja też z tych odmłodzonych ponieważ pierwszy raz eksperymentuję z pomidorkami od Kozulii aż się trochę boję co mi z tego wyrośnie ;:223 jak na razie to mi ładnie rosną mam już przepikowane ;:108 parapetów zabrakło..Mam też swoją odmianę Brandywille .i kilkuletnią Albengę na wszelki wypadek ... ;:108
Pozdrawiam... Alina .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja z tych "na wszelki wypadek" posiałam kozulowe 36 z zeszłego roku. Są na prawdę bardzo dobre. Najczęściej lądowały na kanapce, dlatego w tym roku będzie ich więcej krzaków i to zarówno w tunelu jak i w gruncie.

Ale miło, sama młodzież na forum :tan Aż żyć się chce. I robić na działce :heja
Pozdrawiam, Monika
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p

Post »

Smoniko tu są sami odmłodzeni a młodzież tymi sprawami to raczej się nie interesuje .oni mają inne zajęcia ;:19 ;:136 U Ciebie na działce już wiosna???Mam też między innymi 36, 14, 177,kilka ciemnych wypróbujemy..
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 16:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

u mnie będą królowały:
Copia,
Megagroniasty,
127. Rudy F4,
137 Malinowe zebry mix F4,
144. Black Pear x Copia F1,
149. Cherokee Purple x malinowy 37 F1

Megagroniasty prawdopodobnie pujdzie do gruntu, bo więcej przestrzeni potrzebuje, ale reszta z tego co czytam prawdopodobnie cała wysoka. Czy są moze wśród nich odmiany które nie będą biły aż takich rekordów wysokości by mogły iść na zewnętrzne rzędy w folii?

Co do tzw "wynalazków", to ja jestem dumna że ktoś mi powierzył wyhodowane a potem wydłubane nasionka. Że nie są to "anonimowe" nasionka ze sklepu, a wyhodowane przez kogoś w trudzie i poświęceniu czasu na zapylanie kwiatów. To nasionka od i dzięki uprzejmości znanych mi przez forum osób i wręcz czuję jeszcze większe brzemie na sobie by ich nie zmarnować. Dla mnie to super przygoda :D Choćby miały by mi nie wszystkie smakowo podejść, trudno. A jak przyjemnie smakować nowości, a nie opierać sie tylk ona znanych smakach 8-)
Gdyby człowiek czegoś nowego nie próbował stworzyć to by nawet koła nie wynalazł :wink:
Ania
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

:wit to ja zostawię sobie wszystkie 36...jak mówicie ,ze takie dobre :heja
Asia
Awatar użytkownika
smonika
500p
500p
Od: 29 gru 2008, o 18:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu, ten 36 to pyszny malinowy pomidor. Rośnie wysoki, chociaż jak już pisałam wcześniej, trafiły mi się też samokończące egzemplarze.
Najlepsze dla mnie jest to, że łatwo wiązał, grona były gęsto a pomidory równe. W smaku jak malinówka, kształtem - bardziej okrągły.

Alinko wiosna w peni. Grządki wygrabione, parapety pełne, marchewka, pietruszka, cebula, sałata, rzodkiewka, szpinak i jarmuż w ziemi.
A ile planów jeszcze ;:224
Pozdrawiam, Monika
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witam samą MŁODZIEŻ,nawet gdybym chciał to nie zmieszczę się w tak szerokim pojęciu MŁODZIEŻY, ale jak mówią lata się nie liczą, liczy się chęć życia, a z tym nie najgorzej.

Nie mam nic przeciwko wynalazkom, słusznie zgodzę się z HEKATE, że koło powstało dzięki wynalazkom ( i lenistwu, jak historia pokazuje), ale kupując nasiona pomidorów idę po najmniejszej linii oporu,kupuję 6-8 odmian pomidorów, i je sieję, a jakże zawsze zaznaczone, ale gdy już sadzę je na miejsce stałe, to zawsze namieszam i nie wiem co i gdzie rośnie w szklarni. A że wszystkie pomidory są smaczne, to co to za różnica jaki po dojrzeniu, zostanie zerwany i zjedzony.

Co do koralików, to w ubiegłym roku swat mi dał takie koraliki że urosły do samego sufitu w mniejszej szklarni, owoce, owszem miał jak koraliki, ale ze wzrostem wyjątkowo przedobrzył.
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p

Post »

W sobotę moje podopieczne były pikowane były trochę wybiegnięte ale widzę że dochodzą do siebie.

Obrazek
By
Na drugim oknie jest taka sama porcja..
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
iwa3003
200p
200p
Od: 2 mar 2010, o 21:24

Post »

Super pomidoraski ;:63 . moje są prawie takie same ,no może ciut większe
:wit
Pozdrawiam Iwona :)
x-suzana
Konto usunięte na prośbę.
Od: 15 gru 2009, o 11:41

Post »

Alina-277, doniczki słuszne to i krzaczory będą duże.Ja mam mniejsze doniczki, może powinnam sadzić w większych.
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Słuchajcie, może moje pytanie dla niektórych wyda się głupie (chociaż podobno nie ma głupich pytań...), ale jak piszecie, że pomidor "wysoki" to znaczy jaką wysokośc osiągnie? Zastanawiam się, jakie paliki do nich potrzebne będą?
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit Normalne ,standardowe paliki.Takie krzaki się ogławia...dalej nie rosną....jeżeli chodzi o paliki.
Asia
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

A niby dlaczego paliki, a nie na przykład sznurki. Można na krańcach posadzonych pomidorów wkopać porządne cztery słupy wystające z ziemi na 2.5 - 3.0 metra i górą naciągnąć druty do których przywiązywać właśnie sznurki. Takie pomidory mogą wtedy rosnąc i rosnąc, nawet na 3-4 metry i owocować do początków jesieni.

Moje pomidory wysokie, a wśród nich mam i szczepione rosną w szklarni nawet na długość ( wysokość) dochodzącą do 5.0 metrów ciągle owocując.
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tadeuszu ..jak się nie ma co się lubi ,to się lubi co się ma ;:224 ja mam standardowe paliki i na porządne slupy nie mam co liczyć ;:224
Asia
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29

Post »

Tadeuszu widziałam kiedyś u mojego wujka w dużej folii właśnie takie sznurki. On prowadził po nich ogórki. Jeśli się uda to mój zdolny mąż zrobi taki stelaż i też puszczę pomidorki po sznurkach
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”