Danusiny miszmasz
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Danusiny miszmasz
Danusiu byłaś dziś w ogrodzie? Ca sadziłaś? A domek? Chyba bliżej niż dalej..? 
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Mariolas
- 500p

- Od: 20 paź 2009, o 23:47

Mikołajek potańczy specjalnie dla ciebie
-
wesoly

- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mam nadzieję, że grudzień pozwoli jeszcze na prace ogrodnicze.
jarek
jarek
Majko, ale obok opisu można narysować mapkę i już.
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Kingo, chyba wszystko zależy od ilości roślin

-
goryczka143

Danusiu!
No to jak? Zeszyt czy tabliczki?
Miłego wieczoru.
No to jak? Zeszyt czy tabliczki?
Miłego wieczoru.
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Przepraszam ,że długo nie odpowiadałam . Tyle się działo u mnie w ostatnim czasie w związku z wypełnianiem dokumentów w pracy i załatwianiem tanich materiałów do wykończenia altany , że nie zdążyłam pobuszować po forum , ani posadzić liliii i części tulipanów . Liczę ,że do świat Bożego Narodzenia zdążę
. Jeśli nie , posadzę w przyszłym roku
.
Co do spisu roślin , to mam na razie kartki ze spisami zakupowymi . Powinnam zrobić spis ogólny , ale jest tego tak duzo ,że powoli tracę orientację co mam , a co chcę mieć . Zdobyłam w tym roku ponad 10 żurawek i już nie pamiętam jakie to były
.
Robię powoli spis w komputerze , ale jest to zajęcie na długie zimowe wieczory . Tym bardziej ,ze nie chciałabym wypisać roślin , które u mnie nie przeżyły . Zginęło mi dużo roślin w doniczkach pod altaną i muszę dopiero wiosną dojść , które to były . Po drugiej stronie altany strażacy zdeptali piękne , nowe odmiany irysów bródkowych . Czekam , może coś wylezie . To nie takie proste .
I pomyśleć ,że gdybym miała na działce ogórki ( jak chce mąż ) i nagietki ( jak sąsiadka ) nie miałabym żadnych problemów .
Znaczniki się u mnie sprawdzają , w miejscach , które pokazują , bardzo uważam przy wiosennym dziabaniu
.
Witaj Asterku - miło mi Cię powitać
Witaj Kingo , mam nadzieję ,że wiosną spotkamy się na jakiejś kawce
i będę mogła pochwalić się miszmaszem 
Co do spisu roślin , to mam na razie kartki ze spisami zakupowymi . Powinnam zrobić spis ogólny , ale jest tego tak duzo ,że powoli tracę orientację co mam , a co chcę mieć . Zdobyłam w tym roku ponad 10 żurawek i już nie pamiętam jakie to były
Robię powoli spis w komputerze , ale jest to zajęcie na długie zimowe wieczory . Tym bardziej ,ze nie chciałabym wypisać roślin , które u mnie nie przeżyły . Zginęło mi dużo roślin w doniczkach pod altaną i muszę dopiero wiosną dojść , które to były . Po drugiej stronie altany strażacy zdeptali piękne , nowe odmiany irysów bródkowych . Czekam , może coś wylezie . To nie takie proste .
I pomyśleć ,że gdybym miała na działce ogórki ( jak chce mąż ) i nagietki ( jak sąsiadka ) nie miałabym żadnych problemów .
Znaczniki się u mnie sprawdzają , w miejscach , które pokazują , bardzo uważam przy wiosennym dziabaniu
Witaj Asterku - miło mi Cię powitać
Witaj Kingo , mam nadzieję ,że wiosną spotkamy się na jakiejś kawce
Danusiu, faktycznie chyba musisz być zaganiana , ze nie masz czasu na Forum. To zrozumię , ale ,ze nie posadziłaś tulipanów i lilii , to już należy się Ci jak na razie upomnienie.Pośpiesz się , bo po Nowym Roku będzie nagana.
Pozdrawiam , Elżbieta
Pozdrawiam , Elżbieta
Pozdrawiam , Elżbieta
Danusiu, bardzo dobrze,że nie masz na działce ogórków i nagietków
Co nam po nich?
A swoją kolekcję na pewno powinnaś skatalogować i chwalić się , chwalić, bo naprawdę jest czym!
A swoją kolekcję na pewno powinnaś skatalogować i chwalić się , chwalić, bo naprawdę jest czym!
- Lorrie

- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Danusiu, teraz to już noce będą coraz krótsze, o jakich długich wieczorach mówisz..? 
- MariaTeresa

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Re:
Zajrzałam po długiej przerwie (wreszcie troszkę czasu mam na Forum) i jestem zachwycona nie tylko niesamowitymi rarytasikami, ale i ogromem pracy i dbałości, aby wszystkie pięknie rosły, szczególnie maluchy. Podziwiam też hart ducha i niezłomność.
Zauważyłam też wspaniałe lilie, m.in. odmianę której ostatnio poszukuję Tango Olina.
Życzę powodzenia bez losowych już perturbacji
Zauważyłam też wspaniałe lilie, m.in. odmianę której ostatnio poszukuję Tango Olina.
Życzę powodzenia bez losowych już perturbacji
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
-
goryczka143

Witaj Danusiu!
Pooglądałam Twoje rarytasiki - Fritillarie super!
Miłego wieczoru.
Pooglądałam Twoje rarytasiki - Fritillarie super!
Miłego wieczoru.
-
wesoly

- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dop ilustracji j/w. Polecam odmianę Kirengeshoma koreana jest identyczna jak Kirengeshoma palmata tylko kwitnienie bardzo długo.
jarek
jarek
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Jarku , no właśnie ja mam dwie i jedna jest niska , krótko kwitnie , a ta ze zdjęcia jest wyższa , zdrowiej wyglada i dłużej kwitnie . Obie kupione jako kirengeszoma i licho wie która jest która ????