zabcia_paula oczywiście poczekam, niech sobie kwitnie na zdrowie
Anolkowe roślinki
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Katarzyneczko dziękuję ślicznie za odwiedziny, niestety po zimie roślinki nie są już takie piękne mimo moich starań.
Ciekawa jestem czy zawiązuje tam nasionka
Ponoć czasem się to udaje.

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- zabcia_paula
- 500p

- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- zabcia_paula
- 500p

- Od: 24 sty 2009, o 10:34
Kochana ja też 
Wczoraj koleżanka z uczelni (zajmuje się naukowo storczykami) obiecała mi nasionka storczyków a przy okazji namówiła, żebym spróbowała zapylić swojego. W przypadku Phalenopsisów nie wymaga to ponoć specjalnych ,,umiejętności,,. Mój właśnie wypuszcza nowy pęd kwiatowy, więc czekam na jego kwiaty i będę zapylała i obserwowała jak zachowuję się będzie zachowywał. Nie ma to jak obserwacja wzrostu roślin od samego nasionka
Zapomniałabym
Dziś zapyliłam Hipka, nie mam pojęcia czy coś z tego będzie
Wczoraj koleżanka z uczelni (zajmuje się naukowo storczykami) obiecała mi nasionka storczyków a przy okazji namówiła, żebym spróbowała zapylić swojego. W przypadku Phalenopsisów nie wymaga to ponoć specjalnych ,,umiejętności,,. Mój właśnie wypuszcza nowy pęd kwiatowy, więc czekam na jego kwiaty i będę zapylała i obserwowała jak zachowuję się będzie zachowywał. Nie ma to jak obserwacja wzrostu roślin od samego nasionka
Zapomniałabym
Dziś zapyliłam Hipka, nie mam pojęcia czy coś z tego będzie
Pozdrawiam, Paula
- katarzyneczka
- 1000p

- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- anoli

Oj tak... Ghana (bo tak nazwalismy małą bestię) lata i gryzie wszystko, Skandi stara się jej schodzić z drogi, albo udziela pedagogicznych porad (np. nie wolno szczekać na właściciela), a Zuza albo się z nią bawi, albo zabiera wszystkie swoje zabawki i ucieka. Oczywiście wszyscy sa o siebie nawzajem zazdrośni
Szefcia rośnie, czas ją wreszcie przesadzić
Szefcia rośnie, czas ją wreszcie przesadzić

- anoli

Trochę dogadują, trochę nie. A wszystkie mędzą i powinna mi wyrosnąć trzecia ręka. Szefci troszkę brak słonka, mam nadzieję, że wiosna znowu ładnie się wybarwi. Ale kiedy ta wiosna, jak u mnie pada śnieg?!
- karolaipiotr

- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Prezent śliczny( tfu tfu)! Ach , żeby dzień kobiet był choć raz w miesiącu, ile kwiatków by przybyło 
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1