Jak obiecałam tak robię
Kochani Krym jest piękny

ludzie bardzo ale to bardzo życzliwi i zawsze gotowi do pomocy i udzielania informacji .To były piękne 3 tygodnie ,przy moich znajomych z którymi tam byłam trzeba zwolnić o połowę wszystko co się robi .I tak też uczyniłam robiłam wszystko pomalutku, przyglądałam się wszystkiemu i zachwycałam
A o to rezultaty tych przyglądań
Czarnoziemy ,oj chciałabym mieć taką ziemię w ogrodzie
Targ rybny i nie tylko .Uwielbiam klimat tych targów i zapach i ludzi którzy dają próbować swoje produkty i zachęcają do kupna
Początek wycieczki był bardzo zimny ,morze czarne .
Tam gdzie dużo kwiatów tam też wódz
To są dzikie malwy ,nazbierałam nasionek ,a winogrona pochodzą z plantacji winorośli które teraz stoją zaniedbane ,oczywiście nie wszystkie .Większość to zadbane plantacje aż miło patrzeć
Będąc na targu nie sposób było wyjść z pustymi rękoma ,kupiliśmy amura na kolację ,został zapakowany w gazetkę .Smakował wyśmienicie pychota
A to już cała uczta i tak wyglądała większość naszych posiłków ,oczywiście chodziliśmy i do restauracji ,ale jedzenie na łonie natury wśród pięknych widoków było fajniejsze
To jeden z widoków ,w oddali widać morze czarne
Te krzewy znacie wśród takich roślin stały namioty , perukowiec to krzaczek który rośnie wszędzie
A to już morze azowskie , było cieplejsze i chyba bardziej przyjazne niż morze czarne
Taki domek wynajmowaliśmy w Szczołkinie jest on w trakcie budowy ,ale cały dół był do naszej dyspozycji . Droga na w prost prowadzi do morza
To jest Kercz w oddali widać schody na górę Mitrydatesa arenę wielkich wydarzeń historii starożytnej .Trzeba pokonać sporo schodków aby tam się dostać .Część dolna liczy 125 stopni a górny 191 ale warto było tam się dostać widok był piękny .
To idziemy
I proszę jak szybko nam poszło ,jesteśmy na górze
Wzgórze otaczają ruiny Pantikapajonu.Tam właśnie rozegrały się wydarzenia ,które na stulecia przesądziły o prymacie Rzymu w tej części świata .
I z chodzimy na duł
Może aby Was nie zanudzić skończę na dziś i polecę zobaczyć co słychać w Waszych ogrodach