Zaplanowałam, że będą rosły w trawie i będę ograniczała ich przyrost kosząc trawę.
Oaza spokoju Hanki
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Bogusiu, moje liliowce rosną w trawie i wydaje mi się, że jest im tam bardzo dobrze i bardzo ładnie się prezentują, a ich korzenie - kłącza zagłuszają trawę i wokół kępy liliowców trawa nie rośnie.
Posadziłam też liliowce w innych miejscach: na rabatce z innymi bylinami, na brzegu mojego stawu oraz wzdłuż ogrodzenia sąsiada, w cieniu jego drzew i też bardzo ładnie tam rosną.
To moje rozsadzanie liliowców wynikło z ich szybkiego rozrastania się
Uważam, że liliowce bardzo ładnie wyglądają na tle tuj i wyższych krzewów w zestawieniu z piwoniami - taką kompozycję stworzyłam w moim ogrodzie
Posadziłam też liliowce w innych miejscach: na rabatce z innymi bylinami, na brzegu mojego stawu oraz wzdłuż ogrodzenia sąsiada, w cieniu jego drzew i też bardzo ładnie tam rosną.
To moje rozsadzanie liliowców wynikło z ich szybkiego rozrastania się
Uważam, że liliowce bardzo ładnie wyglądają na tle tuj i wyższych krzewów w zestawieniu z piwoniami - taką kompozycję stworzyłam w moim ogrodzie
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Światecznie Haniu,
Pięknie u Ciebie w ogródku, ale kolekcja Twoich lilii i liliowców powaliła mnie na kolana, super takich biało-filoetowych lililii jeszcze nie widziałam choć już żyje troche na tym ciekawym świecie, ja w tym roku wsadziłam dwa liliowce i chyba takie same, no w lato zobaczymy co to będzie,
Pozdrowionka
Pięknie u Ciebie w ogródku, ale kolekcja Twoich lilii i liliowców powaliła mnie na kolana, super takich biało-filoetowych lililii jeszcze nie widziałam choć już żyje troche na tym ciekawym świecie, ja w tym roku wsadziłam dwa liliowce i chyba takie same, no w lato zobaczymy co to będzie,
Pozdrowionka
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
Moja tegoroczna choinka.I już po świętach,tyle zabiegania i jak szybko minęły te świąteczne dni

Ślicznie dziękuję Wszystkim za życzenia świąteczne,chociaż niektóre jakby "zniknęły"z wątku.
A teraz proszę o identyfikację.Dostałam przed świętami szczepki,trzymałam je w wodzie a dziś co widzę-puściły korzonki.Nie wiem co to za roślina i jakiej wymaga pielęgnacji.Ktoś może rozpozna i podpowie do jakiej ziemi ją wsadzić.

Moja tegoroczna choinka.I już po świętach,tyle zabiegania i jak szybko minęły te świąteczne dni

Ślicznie dziękuję Wszystkim za życzenia świąteczne,chociaż niektóre jakby "zniknęły"z wątku.
A teraz proszę o identyfikację.Dostałam przed świętami szczepki,trzymałam je w wodzie a dziś co widzę-puściły korzonki.Nie wiem co to za roślina i jakiej wymaga pielęgnacji.Ktoś może rozpozna i podpowie do jakiej ziemi ją wsadzić.

Haneczko mi też jest szkoda świąt ... tak było fajnie, rodzinnie ...
Tak Jadzia ma rację to schefflera
poczytaj... tu więcej... http://swiatkwiatow.pl/szeflera-8211-sc ... id423.html
Bardzo piękny ten Twój okaz.
Tak Jadzia ma rację to schefflera
poczytaj... tu więcej... http://swiatkwiatow.pl/szeflera-8211-sc ... id423.html
Bardzo piękny ten Twój okaz.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Haniu śliczna Twoja choinka, aż do sufitu, takie pamiętam z dzieciństwa i takie lubię.
Święta się skończyły, zaczęło przybywać dnia i nadziei na wiosnę
Karczek w kapuście zrobiony według Twojego przepisu był przebojem świątecznego menu
Pozdrawiam Dorota
Święta się skończyły, zaczęło przybywać dnia i nadziei na wiosnę
Karczek w kapuście zrobiony według Twojego przepisu był przebojem świątecznego menu
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Wszystkich
Jest mi niezmiernie miło,że mam koleżanki na tym forum,które o mnie tak ciepło myślą.
Życzę Wszystkim,którzy do mnie zaglądają i będą zaglądać aby Nowy Rok był rokiem szczęśliwym i aby spełniły Wam się marzenia i te wielkie i te malutkie a Wasze ogrody dały Wam
radość z ich tworzenia.
Przepraszam,że trochę zaniedbałam forum ale w moim fachu koniec i początek roku /do końca kwietnia/ to okres w którym najlepiej jakby doba miała 48 godz.Obiecuje,że będę się starać,żeby choć na chwilę do Was zaglądać.
Jest mi niezmiernie miło,że mam koleżanki na tym forum,które o mnie tak ciepło myślą.
Życzę Wszystkim,którzy do mnie zaglądają i będą zaglądać aby Nowy Rok był rokiem szczęśliwym i aby spełniły Wam się marzenia i te wielkie i te malutkie a Wasze ogrody dały Wam
radość z ich tworzenia.
Przepraszam,że trochę zaniedbałam forum ale w moim fachu koniec i początek roku /do końca kwietnia/ to okres w którym najlepiej jakby doba miała 48 godz.Obiecuje,że będę się starać,żeby choć na chwilę do Was zaglądać.