Witajcie

.
Od tygodnia mamy zimę taką jaką pamiętam sprzed lat . Mamy spory mróz i baaardzo dużo śniegu. O ile moim roślinom taka pierzynka pasuje to niestety mi już nie do końca

. Codzienne odśnieżanie zaczyna mnie już denerwować a stan dróg to jakaś katastrofa . Nie wspomnę już nawet, że mieszkając obok pól mamy zaspy , które miejscami mnie zakrywają . Fakt, pięknie to wszystko wygląda ale mogłoby już nie padać . W tym przypadku powiedzenie
"Od przybytku głowa nie boli " raczej się nie sprawdza . Wszystko wskazuje na to, że zima utrzyma się do początku marca . Czas pokaże jak będzie w rzeczywistości. Wczoraj klepnęłam zamówienie na powojniki . Wszystkie w odcieniach niebieskiego i fioletu

. Korci mnie jeszcze kilka roślin i jak tak dalej pójdzie to chyba będę musiała je kupić na poprawę nastroju .
Igo witaj

. Pieski od czasu do czasu fajnie mi pozują ale z reguły to bardzo trudne ,żeby obie uchwycić idealnie bez rozmazania

. Jesienne trawy to moje ulubienice. Pozdrawiam .
Stasiu fotka ze spaceru była robiona telefonem i sama byłam zaskoczona, że udało mi się ją zrobić tak "z ręki " nie patrząc w ekran . Wyszła fajnie to prawda. Rok 2020 definitywnie za nami a co przyniesie obecny to się okaże. Mam nadzieję, że pandemia przystopuje i będziemy mogli normalnie żyć. Pozdrawiam i zdrowia życzę

.
Iwonko tamten śnieg to pikuś

. Teraz to dopiero mamy śniegowe szaleństwo

. Już dawno nie widziałam tyle białego puchu. Dzieci cieszą się jak nigdy ale kierowcy już nie bardzo

.Różyczki zamówione i powojniki także do kompletu . Nasze psy też uwielbiają tarzać się w śniegu. Radochy przy tym co nie miara . Pozdrawiam

.
Anido dzięki, jakoś daję radę - jeszcze

. Pozdrawiam

.
Aniu czasem lubię posłuchać sobie muzyki podczas spacerów z psami . Do różyczek domówiłam jeszcze powojniki i czekam z niecierpliwością . Pozdrawiam .
Lenko posadziłam kiedyś taką trawę ale mi zmarzła a może zgniła ?? . Nie wiem nic na temat tej saletry potasowej więc muszę zgłębić temat. Świerki serbskie posadziłam w tamtym roku wiosną . Pokusiłam się o spore okazy i muszą zbudować teraz bryłę korzeniową bo po przesadzaniu łatwo nie miały. Dziękuję za rady i pozdrawiam .
Agnieszko tuje rzeczywiście dość szybko rosną ale zdecydowanie wolałabym już szczelny mur a na to muszę poczekać jeszcze długo

. Zimę mamy tego roku piękną. Teraz to dopiero nasypało śniegu i zrobiłam fotki żeby to uwiecznić . Psy uwielbiają spacery w pola bo mogą wybiegać się do bólu. Jak tylko widzą, że wyciągam smycze to od razy cieszą się i skaczą z radości. Pozdrawiam serdecznie

.
Asiu fajnie, że znowu jesteś

. Zima jest według mnie bardzo malownicza ale niestety bywa też uciążliwa. W sumie wolę taki biały puch niż deszcz i pluchę . Na wiosnę wszyscy czekamy już z niecierpliwością . Zamówiłam : Mrs. John Laing, Fantin Latour, Zepherine Drouhin ,2x The Pilgrim, Hansa , F. J. Grootendorst i Sourire du Havre. Do tego zamówiłam też kilka powojników. Chcę stworzyć na nowej części działki sporo takich miejsc z pnączami więc to na pewno nie koniec zamówień. Dziękuję i również pozdrawiam .
Marysiu zima nas zaskoczyła tego roku. W tym tygodniu codziennie sypie i pokrywa śnieżna jest już olbrzymia. Tak, wszyscy się cieszą z wyjątkiem kierowców i drogowców. Niech nie zwodzi Cię ten płaski teren ze zdjęcia bo sporo też u nas pagórków . Na wiosnę czekam już z niecierpliwością . Również pozdrawiam .
Beatko zdecydowanie lepiej wygląda biały ogród niż szary ale przyznam szczerze, że taka ilość śniegu jest już uciążliwa. U nas od niedzieli praktycznie codziennie sypie a do tego też wieje więc zrobiły się zaspy na całego

. Czekam na wiosnę i chyba powoli zacznę odliczać dni . Pozdrawiam

.
Seba z róż zamówiłam - Mrs. John Laing, Fantin Latour, Zepherine Drouhin ,2x The Pilgrim, Hansa , F. J. Grootendorst i Sourire du Havre . Mam sporo róż ale rzeczywiście część z nich jest kapryśna. Najbardziej niezawodne są jednak historyczne i okrywowe. Nie mam parcia na jakieś nowinki czy delikatne wrażliwe odmiany. Liczę, że za kilka lat na nowej części róże się rozrosną i będzie tak jak chcę czyli kolorowo i pachnąco. Zimę mamy teraz bardzo malowniczą. U mnie na działce olbrzymie zaspy

. Domki dla owadów kupiłam kilka lat temu w sklepie

. Pozdrawiam .
Małgosiu psy uwielbiają spacery w pola a śnieg dodatkowo je uszczęśliwił. Mamy aktualnie atak zimy i wszystko wskazuje na to, że szybko się nie skończy. Powoli zaczynam odliczać dni do wiosny. Zima może i ładnie wygląda przez okno ale jak przyjdzie odśnieżać to już tak fajnie nie jest

. No nic, nabiorę formy przed wiosną, trzeba szukać jakieś plusy. Pozdrawiam.
Pozdrawiam i spokojnego dnia Wszystkim życzę .