Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Post »

Polecam ostnicę albo stipie jak co niektórzy nazywają tę trawę lub trawą do głaskania :D jakby co mam spory zapas nasion z moich własnych zbiorów :wink: natomiast przeczytałam ,że
zasadziłaś świerki serbskie? polecam mój sposób na wspomożenie rozbudowy korzeni: podlać na wiosnę saletrą potasową ,ale musi być zrobiona zgodnie z instrukcją aby nie spalić, mój świerk
srebrzysty po podlaniu w zeszłym roku na wiosnę saletrą potasową ,później saletrą amonową wypuścił 45 cm przyrosty piekne i zdrowe :D trawy dostały szału i nawet hortensje :D
saletry stały się moim must a have roku 2020 :tan
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Ewelnko
Bardzo malownicze widoki z udziałem zimy. :D
Super pomysł z kokardami ,w ogóle związane trawy lepiej znoszą aurę zimową :D
Fajnie ,że masz czas dla swoich piesów i mogą się wyszaleć :)
Podziwiam to ,jak szybko Wam porosły thuje na granicy działki.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Ewelinko :wit bardzo dawno nie było mnie na forum... widać taki czas był u mnie :|
Zaczęłam zwiedzać Wasze ogrody i spacer rozpoczęłam od Twojego ślicznego miejsca na ziemi ;:65
Przepięknie wygląda Twój ogród przyodziany zimą . Cudowne widoki, roślinność otulona śniegiem ;:167
Trawy z tymi czerwonymi wstążkami - urocze ! Pomimo, że nie lubię zimy, to Twój spacer z pieskami uwieczniony na zdjęciu, po prostu zachwyca. Chętnie sama wybrałabym się też w takie miejsce. Samo zdrowie !
Pisałaś, że kupiłaś różyczki... ciekawa jestem co tam Ci do koszyka wpadło (?) hi, hi ;:113
Też z utęsknieniem czekam wiosny, mam zamiar troszkę poprzesadzać roślinki - takie małe roszady ;:306
Dużo zdrówka i uśmiechu Ci życzę na ten Nowy Rok, pozdrawiam serdecznie ;:168
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko piękny zimowy ogród i żal byłoby nie utrwalić w wątku takiego długo oczekiwanego zjawiska.
Ze śniegu cieszą się wszyscy! dzieci, dorosłym przypomniały się ich zimy w dzieciństwie no i pieskom. Może tylko koty stąpają po śniegu jak już muszą ;:306
Spacer z psami też udany i chociaż nie gustuję w takich płaskich terenach to zima tam wygląda niesamowicie!
Pozdrawiam i byle do wiosny :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Coś pięknego to zdjęcie ze spaceru. Ale plener! Ale radość!
A fajny pomysł z tymi kokardami na trawach.
Na pewno jest już Ci miło spojrzeć i na zimowy swój ogród, jest piękny także w bieli!
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Zdjęcia jak ze śnieżnej krainy :D Jakie róże zamówiłaś ? Mnie choroba o nazwie różanka przeszła, wiele odmian choruje i nie rosną tak jakbym chciał :?
Jeśli miałbym kupować, to jedynie odmiany o mniejszych kwiatach, one nigdy mnie nie zawodzą.
Lewo minął pierwszy atak zimy, a już szykuje się kolejny ;:224
Domki dla owadów zrobiłaś sama ? Planuje zrobić od dwóch lat ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak miło oglądać takie szczesliwe psiaki.
Mój Flesz kochał zimę i śnieg.
Twoje chyba też?
Zimowy ogród prezentuje się przepięknie
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Od tygodnia mamy zimę taką jaką pamiętam sprzed lat . Mamy spory mróz i baaardzo dużo śniegu. O ile moim roślinom taka pierzynka pasuje to niestety mi już nie do końca ;:222 . Codzienne odśnieżanie zaczyna mnie już denerwować a stan dróg to jakaś katastrofa . Nie wspomnę już nawet, że mieszkając obok pól mamy zaspy , które miejscami mnie zakrywają . Fakt, pięknie to wszystko wygląda ale mogłoby już nie padać . W tym przypadku powiedzenie "Od przybytku głowa nie boli " raczej się nie sprawdza . Wszystko wskazuje na to, że zima utrzyma się do początku marca . Czas pokaże jak będzie w rzeczywistości. Wczoraj klepnęłam zamówienie na powojniki . Wszystkie w odcieniach niebieskiego i fioletu ;:167 . Korci mnie jeszcze kilka roślin i jak tak dalej pójdzie to chyba będę musiała je kupić na poprawę nastroju .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Igo witaj :wit . Pieski od czasu do czasu fajnie mi pozują ale z reguły to bardzo trudne ,żeby obie uchwycić idealnie bez rozmazania ;:173 . Jesienne trawy to moje ulubienice. Pozdrawiam .

Obrazek

Obrazek

Stasiu fotka ze spaceru była robiona telefonem i sama byłam zaskoczona, że udało mi się ją zrobić tak "z ręki " nie patrząc w ekran . Wyszła fajnie to prawda. Rok 2020 definitywnie za nami a co przyniesie obecny to się okaże. Mam nadzieję, że pandemia przystopuje i będziemy mogli normalnie żyć. Pozdrawiam i zdrowia życzę ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Iwonko tamten śnieg to pikuś ;:131 . Teraz to dopiero mamy śniegowe szaleństwo ;:oj . Już dawno nie widziałam tyle białego puchu. Dzieci cieszą się jak nigdy ale kierowcy już nie bardzo ;:306 .Różyczki zamówione i powojniki także do kompletu . Nasze psy też uwielbiają tarzać się w śniegu. Radochy przy tym co nie miara . Pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Anido dzięki, jakoś daję radę - jeszcze ;:196 . Pozdrawiam :wit .

Aniu czasem lubię posłuchać sobie muzyki podczas spacerów z psami . Do różyczek domówiłam jeszcze powojniki i czekam z niecierpliwością . Pozdrawiam .

Obrazek

Obrazek

Lenko posadziłam kiedyś taką trawę ale mi zmarzła a może zgniła ?? . Nie wiem nic na temat tej saletry potasowej więc muszę zgłębić temat. Świerki serbskie posadziłam w tamtym roku wiosną . Pokusiłam się o spore okazy i muszą zbudować teraz bryłę korzeniową bo po przesadzaniu łatwo nie miały. Dziękuję za rady i pozdrawiam .

Obrazek

Obrazek

Agnieszko tuje rzeczywiście dość szybko rosną ale zdecydowanie wolałabym już szczelny mur a na to muszę poczekać jeszcze długo ;:224 . Zimę mamy tego roku piękną. Teraz to dopiero nasypało śniegu i zrobiłam fotki żeby to uwiecznić . Psy uwielbiają spacery w pola bo mogą wybiegać się do bólu. Jak tylko widzą, że wyciągam smycze to od razy cieszą się i skaczą z radości. Pozdrawiam serdecznie :wit .

Obrazek

Obrazek

Asiu fajnie, że znowu jesteś ;:196 . Zima jest według mnie bardzo malownicza ale niestety bywa też uciążliwa. W sumie wolę taki biały puch niż deszcz i pluchę . Na wiosnę wszyscy czekamy już z niecierpliwością . Zamówiłam : Mrs. John Laing, Fantin Latour, Zepherine Drouhin ,2x The Pilgrim, Hansa , F. J. Grootendorst i Sourire du Havre. Do tego zamówiłam też kilka powojników. Chcę stworzyć na nowej części działki sporo takich miejsc z pnączami więc to na pewno nie koniec zamówień. Dziękuję i również pozdrawiam .

Obrazek

Obrazek

Marysiu zima nas zaskoczyła tego roku. W tym tygodniu codziennie sypie i pokrywa śnieżna jest już olbrzymia. Tak, wszyscy się cieszą z wyjątkiem kierowców i drogowców. Niech nie zwodzi Cię ten płaski teren ze zdjęcia bo sporo też u nas pagórków . Na wiosnę czekam już z niecierpliwością . Również pozdrawiam .

Obrazek

Obrazek

Beatko zdecydowanie lepiej wygląda biały ogród niż szary ale przyznam szczerze, że taka ilość śniegu jest już uciążliwa. U nas od niedzieli praktycznie codziennie sypie a do tego też wieje więc zrobiły się zaspy na całego ;:306 . Czekam na wiosnę i chyba powoli zacznę odliczać dni . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Seba z róż zamówiłam - Mrs. John Laing, Fantin Latour, Zepherine Drouhin ,2x The Pilgrim, Hansa , F. J. Grootendorst i Sourire du Havre . Mam sporo róż ale rzeczywiście część z nich jest kapryśna. Najbardziej niezawodne są jednak historyczne i okrywowe. Nie mam parcia na jakieś nowinki czy delikatne wrażliwe odmiany. Liczę, że za kilka lat na nowej części róże się rozrosną i będzie tak jak chcę czyli kolorowo i pachnąco. Zimę mamy teraz bardzo malowniczą. U mnie na działce olbrzymie zaspy :;230 . Domki dla owadów kupiłam kilka lat temu w sklepie ;:224 . Pozdrawiam .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu psy uwielbiają spacery w pola a śnieg dodatkowo je uszczęśliwił. Mamy aktualnie atak zimy i wszystko wskazuje na to, że szybko się nie skończy. Powoli zaczynam odliczać dni do wiosny. Zima może i ładnie wygląda przez okno ale jak przyjdzie odśnieżać to już tak fajnie nie jest ;:306 . No nic, nabiorę formy przed wiosną, trzeba szukać jakieś plusy. Pozdrawiam.

Pozdrawiam i spokojnego dnia Wszystkim życzę .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, cudowne śniegowe rzeźby w Twoim ogrodzie. ;:138 ;:138 Wiatr potrafi cuda tworzyć ze śniegu. ;:215
U mnie takiej ilości białego puchu nie nasypało, ;:185 tyle tylko, by roślinom zbyt zimno nie było. ;:108 Ale i tak cieszy mnie widok bieli za oknami, bo jak wiesz, ja bardzo lubię zimowe klimaty. ;:303

Trzymajcie się zdrowo i ciepło. ;:167 ;:3 ;:196 Aby do wiosny!
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Kochana, jeszcze nie narzekaj, wstrzymaj się do czasu, aż to wszystko zacznie się topić. Wierzę, że już masz dość, ale te śniegowe rzeźby są tak cudowne, że tylko się nimi zachwycać. Tylko nieliczni mają możliwość patrzeć na takie cuda. Ale całkowicie Cię rozumiem, mało to to nie jest ;:202 kilka roślinek już zamówiłaś ;:63, ale jeśli ciągle czujesz się niepocieszona, to zamów sobie jeszcze kilka pocieszajek. To działa ;:108
Nie daj się zasypać ;:196
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Przepiękna jest zima Ewelinko u Ciebie podobnie jak u mnie, ale pokazana na Twoich zdjęciach to bajka ;:215
Fajnie jest pooglądać takie fotki, czy popatrzeć przez okno, :D Fakt faktem gorzej już jest jak mieszka się w domku jednorodzinnym i samemu trzeba przetrzeć drogi chociażby do furtki ;:185
Pozdrawiam cieplutko, a do wiosny już tylko 34 dni ;:167 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Ewelinka u mnie ta trawa zimuje bez żadnego okrycia, warunek jeden: nie może mieć gliny , jak byś chciała mogę podesłać Ci nasiona,łatwo kiełkuje :wink: natomiast poczytaj o saletrze amonowej i potasowej, na rozbudowę korzeni jest dobra potasowa na wiosnę, na przyrost amonowa :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewelinko ;:196
śnieg u Ciebie wygląda, jakby był zrobiony na torcie z bitej śmietany. ;:138 ;:138 ;:138
Śliczne klimaty .
Tak to śnieg lubię oglądać. Gorzej, gdy mi zasypuje chatę , ogród i dojazd do domu.
:wit
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Cudne widoki. Najpiękniejsze rzeźby tworzy sama natura.
A jakie powojniki wpadły do koszyka?
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko ogród w zaspach zjawiskowy. ;:oj Moje hortensje przy garażu zasypane śniegiem z podjazdu na wysokość 120 cm. ;:173 Śnieg ochronił rośliny przed mrozem, ale co zastaniemy na rabatach po jego stopieniu. ;:218
Pozdrawiam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”