Dziękuję Haniu za pomoc , łodyżki są zielone pod korą a korzenie jedne są zgniłe a jeden wygrzebałam pomarańczowy tylko trochę rozgrzebałam z dołu ,a tak jak wyjęłam to nie było widać korzonków. To chyba żyje jeszcze raz dziękuję.
Wszystkim Miłym, by przetrwali kolejny rok, bez szkód. :P
Noc z 29 na 30.XII.2008
Różnica w liściach ( i transpiracji) u Rh okrytych włókniną i nieokrytych.
Im mniejsza transpiracja, tym wolniejsze przesychanie roślin,
przy deficycie wody. Zamarznięte bryły korzeniowe nie mogą uzupełnić wyparowanej z liści i łodyg wody, więc roślina korzysta tylko z akumulowanej w tkankach - stąd tak ważne podlewanie wimotrwałych w dni bezmroźne.
A ja właśnie miałem pisać, że Hania pewnie sylwestra na starych śmieciach będzie obchodzić, bo tak zniknęła
Rh u mnie też posmutniały, troszkę odwilży im potrzeba do podlania. I wrzosom, i thujom...
A ten termometr to w calach i mm?
Hanuś, zdjęcia nocne bajkowe, ale termometr jakiś groźny ... u nas też mroźno, niestety brak śniegu i pierzyny dla roślin nie ma skąd wziąć chyba im swoją pożyczę
Pozdrawiam noworocznie, bądźcie radośni ...
a ten nowy, niech raduje jeszcze bardziej, od tego odchodzącego
Haniu Słońce Ty moje wiesz ,że jesteś Wielka. Chciałam podziękować za wszystko za Waszą troskę za chęć pomocy zawsze i wszędzie za rozmowy kiedy były mi bardzo potrzebne , i tłumaczenie ,że wszystko będzie dobrze .
Dziękuję kochana Tobie i Krzysiowi za Wasze Wielkie Serca
Witaj noworocznie Haniu
Ponieważ jestem trochę "upośledzona językowo" jeśli chodzi o angielski (a dziecko jeszcze szaleje na wyjeździe) to czy mogłabym się uśmiechnąć o podanie jakie cyklamenki można wsadzać u nas - na słonko i w cień i w jaka ziemię ? (kwaśna czy inna) ? jeśli są już takie cyklamenki, które można sadzić w grunt, to czemu by nie spróbować
Wątek został podzielony przeze mnie ze względu na długość przekraczającą 50-70 stron zgodnie z zaleceniami współpracującego z nami informatyka (ochrona bazy forum).