Gosiu te lwie paszcze będą Ci kwitły aż do mrozów , tylko obcinaj przekwitnięte kwiatostany wypuści nowe , a na zimę zostawisz ostatnie z nich się zasieją, tak jest zawsze u mnie .
Driakiew jest byliną.
Może wyginęła z nadmiaru wody.
Ona jej za dużo nie lubi.
Chociaż teraz te najnowsze odmiany są tak wrażliwe, że po prostu giną po kwitnieniu.
Geniu ciągle zachwycam się twoim wspaniałym, kolorowym ogrodem. Wymaga wiele pracy i pomysłów żeby stworzyć tak piękne widoki, wszystkie rośliny świetnie rosną, nawet próbują opanować betonowe ścieżki .
Irenko te betonowe ścieżki są bardzo wąskie i to tak wyglada jakby one próbowały je opanować .
Iguś nic nie przytargałam , posadziłam swoje marcinki w donice bo już dla nich brakuje miejsca , a jesienią jak znalazł, będą zdobić ogród tym bardziej że chryzantemy wymarzły , jakieś tam mam bo dostałam na zlocie w Sulejowie ale może się okazać że to wszystkie jednakowe .
Cieniu, ale tu u Ciebie pięknie i kolorowo! Dziś wieczorem mam już zapewnione zajęcie, przeczytam wszystkie Twoje wątki, może się dowiem jak osiągnąć taki efekt
-- 27 cze 2012, o 09:10 --
Wkradł się mały chochlik! Oczywiście nie "Cieniu" a GIENIU!!!!
Powiem tak, ogrodem zajmuję się ponad 30 lat , a jak dodać też w dzieciństwie w ogrodzie rodziców to więcej , wiec jakąś tam wiedzę praktyczna chyba posiadam no i jakoś roślinki kochają mnie .
Ruby Spider
pierwszy pająk , ale kwit nie duży , mam nadzieję że jednak w przyszłości będzie większy , ten liliowiec był sadzony chyba pod koniec maja .
Geniu nie zaglądałam do Ciebie kilka dni a tu tyle pięknych kwiatów Ci kwitnie. Najbardziej spodobały mi się te białe i różowe ostróżki chociaż niebieskie też są ładne, taka trójsklepka kwitnie już i u mnie myślałam że to dla niej trochę za wcześnie bo ja mam ją dopiero pierwszy raz ale jak widać u Ciebie też już kwitnie więc to chyba już jej pora. Tawułki i mi już zaczęły kwitnąć, strasznie je lubię.
Iwonko ostróżki rzeczywiście piękne , i trudno wybrać tylko jedną czy dwie .
Jeżeli chodzi o kwitnienie trójsklepki to ta kwitnie najszybciej inne są sporo późniejsze.
Tawułki u mnie już kwitną , ale brakuje mi dla nich jakieś lepszego miejsca .