Prawdopodobnie są to początki alternariozy Jeżeli takich liści jest niewiele na plantacji wystarczy oberwać i obserwować krzaki .Marianzet1 pisze:znalazłem na 2 krzakach pomidorów takie zmiany co to może być?
Pozdrawiam
Prawdopodobnie są to początki alternariozy Jeżeli takich liści jest niewiele na plantacji wystarczy oberwać i obserwować krzaki .Marianzet1 pisze:znalazłem na 2 krzakach pomidorów takie zmiany co to może być?
11krzych pisze:Witam,
Proszę o podpowiedź jak należy rozumieć/czytać taki komunikat : http://piorin.gov.pl/sygn/php/rpowiat.php?kod=TABO
Chodzi mi o to, że zaraza ziemniaka dla ziemniaków jest sygnalizowana a dla pomidorów nie. Dodam że taki stan rzeczy utrzymuje się już chyba ponad miesiąc.
Czy mam rozumieć, żeSuppa pisze: 11krzych u mnie też tak jest w niektórych powiatach, może nie wydają ostrzeżeń dla danej rośliny..![]()
PIORiN pisze: Pomidor (gruntowy)
Zaraza ziemniaka - (brak sygnalizacji)
Ziemniak
Zaraza ziemniaka - Komunikat aktywny
Nigdy nie twierdziłem, że pryskanie mlekiem jest nie nowoczesne. Jeżeli uważasz, że mleko w dodatku z drożdżami jest skuteczne- pryskaj. Żyjesz w wolnym kraju, wiec pryskania Ci nikt nie zabroni. Ale nie przypisuj mi słów nie wypowiedzianych przeze mnie i... to na dzień dobry.solar pisze:stosuję metody uznawane przez forumowicz jako,co najmniej nie nowoczesne, ale jak dotąd skuteczne.
hmmm , ty też ledwo wszedłeś a już przekręcasz nicki forumowiczów , ale chyba nie specjalnie ?? prawda ??Daro65 pisze:Zgadzam się z Pomodorro - ledwo wszedł a już chce napisdzyć.
Zdarzało się to tutaj nawet osobom z top-elity.weteran pisze: ty też ledwo wszedłeś a już przekręcasz nicki forumowiczów
problem w tym , że ja nie jestem grzecznyforumowicz pisze:Nie zwracaj uwagi komuś na błędy samemu popełniając przy tym błąd :
forumowicz pisze: Życzę lepszego rozumienia tekstów pisanych. :
I nie jest to powód do radości. Płakać trzeba.weteran pisze:że ja nie jestem grzeczny
Nie wiem Mariolu, ile w tym prawdy, wiem natomiast, że mi czasem drożdże pleśnieją w lodówce a nie powinny.Comcia pisze:drożdże nie dopuszczą do rozwoju innych grzybów.