Muszę dzisiaj przyłożyć nos do hortensji pnącej
Majkowy zielony dom i .....
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
Ten piękny bladawiec idealnie wygląda na tle wieczorników
udało Ci sie zrobić piękne zdjęcia różanym kwiatkom, u mnie podczas upału wyglądają fatalnie, nie nadają się do fotografowania.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne róże, mi sie marzą pnące ale nie mam bardzo gdzie je posadzić.
Hortensja pnąca to kolejne cudo, które mnie zachwyca, moja to jeszcze mała pituńka.
Hortensja pnąca to kolejne cudo, które mnie zachwyca, moja to jeszcze mała pituńka.
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Majeczko - wiesz jak u mnie z tym miejscem
Może nie powinnam była kupować takiej wrażliwej róży
Idę mordować mszyce
- bratek158
- 500p

- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
witaj
cudnie i kolorowo u Ciebie
a co to za odmiana czeresni juz dojrzala moja jeszcze mocno zielona
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Pojadłam czereśni popatrzyłam na śliczne róże i nawąchałam się goździków ,, szkoda że ja na swoje róże jeszcze muszę poczekać , znowu mi przemarzły ale odbiły i zakwitną później , teraz też pacną goździki i piwonie .. truskawki i poziomki jeszcze malutkie ale jak zaczną dojrzewać to będzie co jeść do samej zimy , szkoda że nie ma całorocznych czereśni ,,
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAJKA czy wiociokrzew Graham Thomas rzeczywiście tak pięknie pachnie jak gdzieś czytałam . Masz sie czym chwalić takie piekne kwitnące róże . Wiesz tak sie przygladałam Flamentanz i chyba Tosia ma ją również a nie Sympatię . Czy Twoje listki są takie błyszczące ,albo tak sie w słonku odbijają 
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Elegantyne do twarzy z wieczornikiem
Flammen dopiero rusza, ale jak będzie pełnia kwitnienia... festiwal kwiatów! Nie mogę się tego doczekać. A jesienią ląduje u mnie w ogrodzie.
Przepiękna ta Mery Rose
a jak z chorobami u niej?
A co do gąsienniczek... niektóre to piękne motyle, ta Twoja pokazana to chyba jakaś rusałka... warto nim się coś zabije wiedzieć co to.... by nie ingerować bez potrzeby... warto i dla nic coś przeznaczyć w ogrodzie bo niedługo będziemy płakać że nie ma pięknych owadów... ale to cena naszych wypielęgnowanych ogródków...
A co do gąsienniczek... niektóre to piękne motyle, ta Twoja pokazana to chyba jakaś rusałka... warto nim się coś zabije wiedzieć co to.... by nie ingerować bez potrzeby... warto i dla nic coś przeznaczyć w ogrodzie bo niedługo będziemy płakać że nie ma pięknych owadów... ale to cena naszych wypielęgnowanych ogródków...
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Zdjęcia Elgantyne mogę oglądać bez końca.
Ależ ona cudna
Ależ ona cudna
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Majeczki coś ostatnio nie widać. Gdzieżeś ty 

-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witam wszystkich miłych gości.
Myślałam że o mnie zapomnieliście a tu proszę tyle odwiedzin, zachwytów, pochwał i nawet troski (Wandziu
)Wszystkim bardzo dziękuję za poświęcony czas.
Różnie to w życiu bywa a długo by opowiadać więc lepiej odpowiem co nie co.
Majeczko zamiast płakać i palić najlepiej opryskaj dokładnie środkami: Confidor 200SL lub Basudin 25EC, przecież szkoda każdego krzaczka.
Basiu robię zdjęcia o różnych porach dnia ale wydaje mi się że najlepiej oddaje kolor w lekkim półcieniu. Zdjęcia wieczorkiem przekłamują zwłaszcza czerwienie. I co hortensja pachnie.
Edyta na pnące to trzeba mieć miejsce, moje to są olbrzymy a za mało przeznaczyłam im miejsca i teraz muszę je co kilka dni podwiązywać żeby się nie czepiały. Na dużą hortensję musisz dość długo poczekać, moja ma 10 lat.
Aga zawsze możesz wymienić chorowitą na zdrowszy egzemplarz, pewnie znajdzie się jakiś chętny. Mszyc w tym roku multum.
Bratek ta czereśnia to Rivan najwcześniejsza i nawet smaczna, pierwszy raz miała tak dużo owoców czyli może jakieś 7-8 litrów.
Janko te róże to tylko początek, dużo jeszcze wcale nie zakwitła. Poziomki powoli dojrzewają ale nie będę miała w tym roku zbyt dużo, ot tyle żeby sobie podjeść. Na truskawki mam smak ale po nie to muszę wybrać się na targ.
Jadziu z tym wiciokrzewem to zrobiłam wielki błąd
ale już naprawiłam. Na zdjęciu jest Wiciokrzew Browna 'Dropmore Scarlet', on pierwszy zakwitł. Wiciokrzew pomorski 'Graham Thomas' dopiero teraz rozkwita a rzeczywiście ślicznie pachnie rano i wieczorem. Niektórym różom listki się świecą, tym co tak mają, inne mają matowe. Zobaczymy z czasem jaką Tosia ma różę.
Asiu mimo że Flammentanz kwitnie raz to naprawdę warto ją mieć zwłaszcza jak ma się dużo miejsca. Eglantyne tak mniej więcej będzie posadzona bo ona jeszcze w doniczce. Czekam aż przekwitną irysy i cała rabatę przekopuję.
Ala nie wiem jak z chorobami u Mary Rose bo to jest nowość. Aż tak głupia to nie jestem żeby nie rozróżniać szkodników od motyli.
Aniu to prawda, jest cudna.
Wandziu jestem i coś nie coś napisałam.
Myślałam że o mnie zapomnieliście a tu proszę tyle odwiedzin, zachwytów, pochwał i nawet troski (Wandziu
Różnie to w życiu bywa a długo by opowiadać więc lepiej odpowiem co nie co.
Majeczko zamiast płakać i palić najlepiej opryskaj dokładnie środkami: Confidor 200SL lub Basudin 25EC, przecież szkoda każdego krzaczka.
Basiu robię zdjęcia o różnych porach dnia ale wydaje mi się że najlepiej oddaje kolor w lekkim półcieniu. Zdjęcia wieczorkiem przekłamują zwłaszcza czerwienie. I co hortensja pachnie.
Edyta na pnące to trzeba mieć miejsce, moje to są olbrzymy a za mało przeznaczyłam im miejsca i teraz muszę je co kilka dni podwiązywać żeby się nie czepiały. Na dużą hortensję musisz dość długo poczekać, moja ma 10 lat.
Aga zawsze możesz wymienić chorowitą na zdrowszy egzemplarz, pewnie znajdzie się jakiś chętny. Mszyc w tym roku multum.
Bratek ta czereśnia to Rivan najwcześniejsza i nawet smaczna, pierwszy raz miała tak dużo owoców czyli może jakieś 7-8 litrów.
Janko te róże to tylko początek, dużo jeszcze wcale nie zakwitła. Poziomki powoli dojrzewają ale nie będę miała w tym roku zbyt dużo, ot tyle żeby sobie podjeść. Na truskawki mam smak ale po nie to muszę wybrać się na targ.
Jadziu z tym wiciokrzewem to zrobiłam wielki błąd
Asiu mimo że Flammentanz kwitnie raz to naprawdę warto ją mieć zwłaszcza jak ma się dużo miejsca. Eglantyne tak mniej więcej będzie posadzona bo ona jeszcze w doniczce. Czekam aż przekwitną irysy i cała rabatę przekopuję.
Ala nie wiem jak z chorobami u Mary Rose bo to jest nowość. Aż tak głupia to nie jestem żeby nie rozróżniać szkodników od motyli.
Aniu to prawda, jest cudna.
Wandziu jestem i coś nie coś napisałam.
Piękna ta hortensja pnąca, szkoda że nie mam nigdzie cienia! 
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Majka, powiem szczerze, ze przeszły mi przez głowę myśli, żeby tą różę wymienić... Zobaczę na spokojnie jak będzie rosła mi w tym sezonie, i pomyślę co z nią zrobić w przyszłym roku. Nie chcę zbyt pochopnie podejmować decyzji.
Flamentanz podziwiam na żywo u Neli i wiem,że jest nieziemska.Cieszę się,że kwitną Twoje nowe nabytki i to jak.
Nie mogę się napatrzyć na wiciokrzewy,łubiny i naparstnice.Wszystko u ciebie jest dorodne .
taką kolację to ja powinnam sobie serwować a nawet i obiad.
Nie mogę się napatrzyć na wiciokrzewy,łubiny i naparstnice.Wszystko u ciebie jest dorodne .
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witam w ten parny wieczór.
Adrian rzeczywiście szkoda bo ta hortensja kwitnie już dość długo i ciągle piękna.
Aga pochopnie nie podejmuje się żadnej decyzji, wszystko trzeba przemyśleć, a może zmężnieje i przestanie chorować.
Anka Flammentanz powoli się rozkręca ale do pełni piękna jeszcze troszkę trzeba poczekać, byle nie będzie zbyt często padać bo wtedy efekt jest gorszy /ona nie lubi deszczu/. Aniu wszystko łącznie z łubinami nękane przez mszyce i tej pełni nie ma.
Adrian rzeczywiście szkoda bo ta hortensja kwitnie już dość długo i ciągle piękna.
Aga pochopnie nie podejmuje się żadnej decyzji, wszystko trzeba przemyśleć, a może zmężnieje i przestanie chorować.
Anka Flammentanz powoli się rozkręca ale do pełni piękna jeszcze troszkę trzeba poczekać, byle nie będzie zbyt często padać bo wtedy efekt jest gorszy /ona nie lubi deszczu/. Aniu wszystko łącznie z łubinami nękane przez mszyce i tej pełni nie ma.