Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Izuniu ,nie wiem czy aby dobrze trafiłam ,bo furtka się nie otwiera ,ale myślę że te hiacynty są Twoje ,bo jak bezpańskie to ja je sobie zaadoptuję ,bo mi się bardzo podobają A tak na marginesie -----raz na jakiś czas przyjdę koleżankę odwiedzić to nie wiadomo jak wejść ,chyba ma zamki z Gerdy ---nieładnie ;:78 

Izuniu,ślicznie wyglądają Twoje szafirki posadzone kępkami.Chyba zrezygnuję z łączki szafirkowej na rzecz takich właśnię kępek u siebie.Serduszka idzie jak burza , a pierwiosnków to masz już całkiem pokaźną kolekcję!Prześliczne!Ja dzisiaj wykorzystałam tą paskudną pogodę i wysiałam 4 odmiany pierwiosnków i popikowałam jedną,która całkiem nieźle wzeszła....
Jak zwykle czekam na zdjęcia z Twojego ślicznego ogrodu!Odwiedzam go codziennie,chociaż niecodziennie piszę
Jak zwykle czekam na zdjęcia z Twojego ślicznego ogrodu!Odwiedzam go codziennie,chociaż niecodziennie piszę

Pozdrawiam,Małgorzata
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny, zrobiłam co mogłam (z błogosławieństwem Admina oczywiście) i mam nadzieję, ze może już nie bedziecie musiały wchodzic "od tyłu" ;) Nie jest to jednak nic pewnego
Ewuniu, moja maciupka sasanka rosnie u mnie juz trzeci rok, tylko w tym właśnie rzecz, że...nie rosnie
Zgadzam się z Tobą, ze turkucie są obrzydliwe, bleee Tobie chociaż psy je wytropią, a ja sama muszę z nimi walczyć, bo w kotach nie budzą njmniejszego zainteresowania
Kasiu, wiosna przyszła do mnie na końcu, choć ostatnio troche przyspieszyła. Ale piaty bieg to lekka przesada
Jestem pewna, ze do przyszłego roku bedziesz miała hiacynty, bo - jakby powiedział pewien pan, u którego kupowałam ranniki - jak nie masz w ogródku hiacyntów, to nie masz żadnych kwiatów
Bogusiu, jak mozesz! Przecież wiesz, ze zawsze jesteś mile widziana
A jak zamek zardzewiały, to chłopa ze sobą zabieraj, zeby Ci pomógł otworzyć ;) A jak nie, to skacz przez płot
Hiacynty moje, moje
Jak któregoś bardzo chcesz adoptować, to sie mozemy dogadać ;)

Ewuniu, moja maciupka sasanka rosnie u mnie juz trzeci rok, tylko w tym właśnie rzecz, że...nie rosnie

Zgadzam się z Tobą, ze turkucie są obrzydliwe, bleee Tobie chociaż psy je wytropią, a ja sama muszę z nimi walczyć, bo w kotach nie budzą njmniejszego zainteresowania

Kasiu, wiosna przyszła do mnie na końcu, choć ostatnio troche przyspieszyła. Ale piaty bieg to lekka przesada

Jestem pewna, ze do przyszłego roku bedziesz miała hiacynty, bo - jakby powiedział pewien pan, u którego kupowałam ranniki - jak nie masz w ogródku hiacyntów, to nie masz żadnych kwiatów

Bogusiu, jak mozesz! Przecież wiesz, ze zawsze jesteś mile widziana

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Chyba Izuś będziesz musiała to zrobić, bo ciągle się to powtarza z uporem maniaka. Pewno niektórych to zniechęci.
I zamknąć ten, żeby nie było nieporozumień.

I zamknąć ten, żeby nie było nieporozumień.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
Małgosiu, miło mi, że tak często mnie odwiedzasz, chociaż nie wiem o tym
Tzn. teraz juz wiem
Ja uważam, ze szafirki najładniej wyglądają posadzone w kępkach i tak je sadzę. Zresztą one same tworzą takie kępki, jak sie im pozwoli
To na razie wszystkie moje pierwiosnki i wszystkie zawdzięczam Anecie
Teraz myslę, zeby uzupełnic je ząbkowanymi i bezłodygowymi ;)
Kwiatuszku, jasnota jest ziołem, czyli szlachetnym chwastem ;) A omieg moze być wschodni albo kaukaski. Długo się głowiłam jaki mam, aż doszłam do wniosku ( na podstawie jego "zachowania") ze mam wschodniego
Cieszę się, ze i Tobie się podoba moja wiosenna pseudo-rabatka :d
A stokrotki kup, kup!
Grażynko, już to zrobiłam. Jest mój ogródek - cz. 4. Zobaczymy, czy to coś da tylko już nie dopisujcie nic tutaj ;)

To na razie wszystkie moje pierwiosnki i wszystkie zawdzięczam Anecie

Kwiatuszku, jasnota jest ziołem, czyli szlachetnym chwastem ;) A omieg moze być wschodni albo kaukaski. Długo się głowiłam jaki mam, aż doszłam do wniosku ( na podstawie jego "zachowania") ze mam wschodniego

Cieszę się, ze i Tobie się podoba moja wiosenna pseudo-rabatka :d
A stokrotki kup, kup!

Grażynko, już to zrobiłam. Jest mój ogródek - cz. 4. Zobaczymy, czy to coś da tylko już nie dopisujcie nic tutaj ;)
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Iza,ale masz tych pierwiosnków.
Czy te "inne" kolorki też dostałaś?
Ja ma trzy kolorki,ale widzialam u sąsiadki takie jak u ciebie.
Ona twierdzi,że takich nie kupowała.Czyżby się zmutowały?
Patrząc na kępy niebieskich kwiatów myślałam najpierw,że to cebulica.
Ja mam właśnie ją tak posadzoną w kępy.
Na drugi rok może szafirki też tak posadzę,fajnie to wygląda.
Czy te "inne" kolorki też dostałaś?
Ja ma trzy kolorki,ale widzialam u sąsiadki takie jak u ciebie.
Ona twierdzi,że takich nie kupowała.Czyżby się zmutowały?
Patrząc na kępy niebieskich kwiatów myślałam najpierw,że to cebulica.
Ja mam właśnie ją tak posadzoną w kępy.
Na drugi rok może szafirki też tak posadzę,fajnie to wygląda.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- chatte
- Przyjaciel Forum
Aniu, tylko tyle, ile widać na zdjęciach
Wszystkie dostałam razem, tylko były troche mniejsze, bo to było ubiegłej wiosny. Pierwiosnki podobno mieszaja się ze sobą, więc niewykluczone, ze tez tez wzbogacimy się o inne kolory ;)
Cebulowe wszystkie sadzę w kępach, bo uważam, ze tak wyglądają najładniej
Alutko, ktoś tu nazwał moje "hiacyntowo" rabatką, więc poprawiłam na pseudorabatę
U mnie nie ma trawnika i nie ma rabat
Taki dziwny ogród
A teraz wszystkich odwiedzających zapraszam do nowej 4 części mojego ogródka, do której mam nadzieję furtka zacinac się nie będzie ;)

Cebulowe wszystkie sadzę w kępach, bo uważam, ze tak wyglądają najładniej

Alutko, ktoś tu nazwał moje "hiacyntowo" rabatką, więc poprawiłam na pseudorabatę

A teraz wszystkich odwiedzających zapraszam do nowej 4 części mojego ogródka, do której mam nadzieję furtka zacinac się nie będzie ;)