Familokowego ciąg dalszy
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
WANDZIU ja nigdy nie robię oprysku miedzianem przez calutkie lata, bo drzewek owocowych nie mam, a agrestów i porzeczek nie pryskam .W tym roku w użyciu będzie Astvit dla zdrowia moich podopiecznych
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu pracowita sobota u Ciebie, wyobrażam sobie Twoją radość, że jest postęp w pracach... mnie to zawsze cieszy.
Ja wczoraj trochę pograbiłam i praktycznie też jestem już do przodu z pracami, gdyby jeszcze skalniak ogarnąć, ale to będę musiała robić później, jak zakwitną floksy, bo szkoda mi ich uszkodzić...
Ja wczoraj trochę pograbiłam i praktycznie też jestem już do przodu z pracami, gdyby jeszcze skalniak ogarnąć, ale to będę musiała robić później, jak zakwitną floksy, bo szkoda mi ich uszkodzić...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No faktycznie Jadziu dobrze wykorzystałaś sobotę . Ja niestety n ie, ale za to byłam w kinie na Porady na zdrady--fajny film
od poniedziałku nadal praca na dizełce. Pograbione już mam , ale sporo do przycinania. Nadal mam jeszcze kilka wielgachnych bukszpanów do opanowania , hibiskusy...ale to tak juz teraz będzie , stale coś do zrobienia, no i powsadzać to co dzisiaj kupiłam 

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu - chcesz już zacząć ciąć róże? Piszesz, że zajmiesz się LO. Czy tę rózyczkę tniesz oszczędnie? Tylko cienkie witki i ewentualnie końcówki pędów? Moja latem wybujała i teraz przyglądam się jej i zastanawiam, jak ciąć?
- apus
Podpinam się pod pytanie Ewy. U mnie LO piękne zielone pędy ma, ale bardzo sporo takich cieniutkich... Nie wiem czy je wyciąć trzeba będzie i zostawić 3 -4 główne (które też nie są zbytnio grube)?
Pozdrawiam, Basia.
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Aj tak czytam u Was, że kończycie sprzątać rabaty albo macie już uprzątnięte, a ja nawet nie zaczęłam sprzątania i wygląda to wszystko okropnie. I jeszcze w dodatku więcej bałaganię
Moja różyczka to chyba nie Frezja, nie ma tak pięknego głębokiego koloru. Nie chcę śmiecić Ci w wątku, ale może u siebie wkleję zdjęcia i jak zajrzysz i poznasz, to szepnij mi jakie to ja mam odmiany, może się coś dowiem dzięki temu, np. jak je ciąć i jak o nie dbać.
Słoneczka życzę i ciepła

Moja różyczka to chyba nie Frezja, nie ma tak pięknego głębokiego koloru. Nie chcę śmiecić Ci w wątku, ale może u siebie wkleję zdjęcia i jak zajrzysz i poznasz, to szepnij mi jakie to ja mam odmiany, może się coś dowiem dzięki temu, np. jak je ciąć i jak o nie dbać.
Słoneczka życzę i ciepła

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dziewczyny dopiero jak wrócę będę ciąć LO i inne róże. Nie zdążyłam tego zrobić zbyt dużo miałam na głowie a i pogoda nie była zbyt przychylna na takie prace .Mam tylko parę róż przyciętych reszta czeka w kolejce
AGUSIU mogłaś wstawić fotki róż nie pogniewałabym się, a robisz śliczne fotki . Wyjeżdżam na 2 tygodnie więc rozgośćcie się czujcie się jak u siebie
BASIU z cieniutkich łodyżek nie będzie kwiatka więc po co daremnie ma się róża wysilać .Zawsze tak mówiła Nelka [Alionuszka] i to raczej prawda .Taki cienias niczego nie zwojuje
Mnie dopiero czeka jak wrócę praca przy wrzosowisko- sklaniaku ,bo trochę się tam zmieniło i trzeba dosadzić i przesadzić a to zbyt dużo roboty i na razie nie mam porządnej koncepcji
EWCIA oj tego cięcie będzie sporo z LO, bo pędów jest co niemiara większość cienkich wytnę przy ziemi jeśli takie będą .Róże lepiej rosną gdy mocno się je przytnie .Swojego Cardinala i Angelę solidnie przycięłam to samo Jacqueline du Pre zauważyłam ,ze wtedy lepiej kwitną tylko ,że dłużej trzeba czekać na kwiaty
KAROLCIA ano wykorzystałam pracowicie sobotę.Kurcze ja nie pamiętam kiedy byłam w kinie a jeśli mam ochotę obejrzeć film to szukam na Youtube i oglądam co mi gra w duszy

Tymi fotkami zegnam sie z Wami na 2 tygodnie

AGUSIU mogłaś wstawić fotki róż nie pogniewałabym się, a robisz śliczne fotki . Wyjeżdżam na 2 tygodnie więc rozgośćcie się czujcie się jak u siebie
BASIU z cieniutkich łodyżek nie będzie kwiatka więc po co daremnie ma się róża wysilać .Zawsze tak mówiła Nelka [Alionuszka] i to raczej prawda .Taki cienias niczego nie zwojuje

EWCIA oj tego cięcie będzie sporo z LO, bo pędów jest co niemiara większość cienkich wytnę przy ziemi jeśli takie będą .Róże lepiej rosną gdy mocno się je przytnie .Swojego Cardinala i Angelę solidnie przycięłam to samo Jacqueline du Pre zauważyłam ,ze wtedy lepiej kwitną tylko ,że dłużej trzeba czekać na kwiaty
KAROLCIA ano wykorzystałam pracowicie sobotę.Kurcze ja nie pamiętam kiedy byłam w kinie a jeśli mam ochotę obejrzeć film to szukam na Youtube i oglądam co mi gra w duszy

Tymi fotkami zegnam sie z Wami na 2 tygodnie

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Na pewno wrócisz z jakąś nową różyczką, jak zawsze
Po powrocie będziesz miała sporo pracy, ale ja będę na tym samym etapie. Chyba dopiero od kwietnia będę miała więcej luzu i będę mogła podziałać na poważnie. Zdrowia dla mamy 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu cudowne różyczki na pożegnanie zostawiłaś
Dzięki .
Życzę mile spędzonych dwóch tygodni i pięknej pogody
Wracaj do nas wypoczęta
Zdrówka dla Ciebie i mamy 

Życzę mile spędzonych dwóch tygodni i pięknej pogody

Wracaj do nas wypoczęta

- apus
Jadziu cudowne różyczki, a Etude i Afrodyta zjawiskowe. LO podetnę wg Twoich zaleceń, mam nadzieję że odwdzięczą się kwitnieniem, to ubiegłoroczne nasadzenia, ale już są wysokie (około 150 - 170).
Spokojnej podróży!

Spokojnej podróży!

Pozdrawiam, Basia.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Jadziu to czekamy wraz z wiosna na twój powrót

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Jadziu to ja już poczekam, aż wrócisz i będziesz miała chwilkę z tymi zdjęciami
Miłego wyjazdu 

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
O ho ho, to będziemy czekały a Ty jak wrócisz to nowe róże juz zakwitna 

- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Jadziu
miłego wyjazdu i zdrówka życzę
Dwa tygodnie szybko miną a jak wrócisz, to będzie znacznie cieplej forsycje
zakwitną i z przycięciem pozostałych róz na pewno zdążysz Pa Pa

zakwitną i z przycięciem pozostałych róz na pewno zdążysz Pa Pa

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No to będzie co robić jak wrócisz.
Chociaż kto wie, bo pogoda nas nie rozpieszcza jak na razie.
Miłego pobytu u celu i szczęśliwego powrotu.

Chociaż kto wie, bo pogoda nas nie rozpieszcza jak na razie.
Miłego pobytu u celu i szczęśliwego powrotu.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki