Mój ogród - eukomis cz.1
Witaj Halinko..........obejrzałam twój ogródek od pierwszej strony do ostatniej i jak wszyscy jestem pod wrażeniem tego co zrobiłaś na tym skrawku ziemi. Nie dziwię się sąsiadom że wolą patrzeć na takie śliczności niż na pusty plac. Włożyłaś w to wiele pracy, pomysłu i poniosłaś nie małe koszty. Masz piękne oczko wodne /na które i ja choruję/ i pomysłowe kamienne dróżki. Pewnie masz pomocnika bo to wymaga wysiłku fizycznego. Pozwolisz że odwiedzę cię czasem w ogródku i podpatrzę co nieco
choć przy moim starym portfelu nie pierwszej młodości i tym że sama muszę wszystko robić nie na wiele się przyda. Trzymam kciuki aby i w tym roku aura była łaskawa dla naszych ogródków 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
-
bona
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
witaj Halinko!
ale cudny ogródek pokazałaś,piekny aż się chce po nim spacerować bezprzerwy
wspaniały po prostu!!!
czy ja dobrze widziałam na jednym z Twoich zdjęć miłek wiosenny? czy nie będziesz go przypadkiem dzielić?
o i oleander widzę ..jakiego masz koloru,ja mam różowy pełny...
pozdrawiam bożena
ale cudny ogródek pokazałaś,piekny aż się chce po nim spacerować bezprzerwy
wspaniały po prostu!!!
czy ja dobrze widziałam na jednym z Twoich zdjęć miłek wiosenny? czy nie będziesz go przypadkiem dzielić?
o i oleander widzę ..jakiego masz koloru,ja mam różowy pełny...
pozdrawiam bożena
- kasienka30
- 10p - Początkujący

- Od: 6 lut 2008, o 07:57
Ja również zerknęłam i aż dech mi zaparło własnie o takim marzę . Może dałabyś mi pare rad jak się zabrac do tego jakbyś mogła zerknąc do mojego ogródka
jak długo go robiłaś? Oj jestem pod wielkim wrażeniem. Uwielbiam kolory w ogrodzie. Ale za bardzo nie wiem jak sie zabrac do tego
Cudo naprawdę!!!
Każdy nowy dzień jest kwiatem ,który zakwita w naszych rekach
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kwiaty
Dziękuję wszystkim za odwiedzenie mojego ogrodu.
Bożenko to jest tak jak myślisz- miłek wiosenny prześlicznie kwitnie to jest taki mały rarytasik.W zeszłym roku mi ładnie zakwitł nasionka dojżały i opadły jak będzie miał młode siewki to się z tobą podzielę- on jest młody i nie planuję w najbliższym terminie go przesadzać bo bardzo zle znosi dzielenie i przesadzanie bo ma bardzo długie kożenie, ale na pewno dostaniesz sadząnkę bo jak obiecam to się wywiązuję . Ja mam oleandra różowego i białego pozdrawiam Halina.Podaj namiary na PW
Bożenko to jest tak jak myślisz- miłek wiosenny prześlicznie kwitnie to jest taki mały rarytasik.W zeszłym roku mi ładnie zakwitł nasionka dojżały i opadły jak będzie miał młode siewki to się z tobą podzielę- on jest młody i nie planuję w najbliższym terminie go przesadzać bo bardzo zle znosi dzielenie i przesadzanie bo ma bardzo długie kożenie, ale na pewno dostaniesz sadząnkę bo jak obiecam to się wywiązuję . Ja mam oleandra różowego i białego pozdrawiam Halina.Podaj namiary na PW
- eukomis

Ogródek
Kasieńko ja swój ogródek modelowałam przez 12lat ciągle coś zmieniałam a ścieżki co roku są w innym miejcu mam ich z kamieni więc mogę ich prowadzić gdzie chcę natomiast nie mogę mieć ścieżek utwardzonych i układać na stałe bo pod moim ogródkiem biegnie ciepłociąg do budynku i wchodzi pod mój balkon więc w razie poważnej awarii to mojego ogrodu nie ma. Więc się modlę żeby się nic nie wydażyło a mieszkam tu 32 lata.
Kasieńko mam trochę książek na temat odrodów jak byś chciała to ci oddam może ci pomogą. pozdrawiam Halina
Kasieńko mam trochę książek na temat odrodów jak byś chciała to ci oddam może ci pomogą. pozdrawiam Halina
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- eukomis

Praca wogrodzie
.Witajcie moje kochane dziewczyny z kąd wiecie ,że pikowałam kwiatuszki,chyba macie podglad czy co?. Ja już grzebałam w ogrodzie mam trochę przeróbek związanych z oczkiem wodnym, no i przesadzałam i dzieliłam miskanta, tak się namęczyłam, i do tego na pieronie złamałam łopatę takie pieroństwo twarde, żeby tak co inne byo takie twarde..... bez siekiery się nie dało obiecałam forumowiczowi ,że mu wyślę paczkę i pomału się biorę za przygotowania. Z kuli tej łopaty to muszę iść do sklepu ogrodniczego a to znaczy, że wyjdę nie tylko z łopatą cha cha cha. Namawiam mojego M żebyśmy pojechali do OBI po porządną łopatę bo tam dawno nie byłam a czy wyjdę tylko z łopatą to się okaże. Wrócę chyba bez kasy. 
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Re: Praca wogrodzie
Wiedziałyśmy, bo cóż byś robiła? T
A ze sklepu, jestem przekonana że nie wyjdziesz tylko z łopatą.
A ze sklepu, jestem przekonana że nie wyjdziesz tylko z łopatą.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38