2 lata temu próbowałem przechować dalie w eksperymentalny sposób - eksperyment się udał, wszystkie mi przemarzły. Obecnie odtwarzam i 1/4 to zakupy ubiegłoroczne a 3/4 tegoroczne. Pewnie za jakiś rok zacznę się wymieniać to wtedy skataloguję to co jest - niby kupowane odmiany miały nazwy ale na pewno pojedyncze sztuki są pomylone bo już widzę, że jest nieco innego niż zamówionetakasobie pisze:Fajne te następne również! Warto znać i podawać ich nazwy....
Dalie FOTO - 2016 - 2023 i dalej...
- zulix
- 50p

- Od: 26 paź 2013, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Dalie - foto 2016r.
Dzięki komentatorom
.
.
Uwaga. Zdjęcia, które zamieszczam wyświetlają się czasem po kilku sekundach...
Miłko , a ja jednak nazwę tej dalii postawił bym na odmianę "Pink Jupiter " ... jeśli jest wysoka a sądzę po zdjęciu , że jest i ma żółtawy środek a widzę , że ma to
myślę że to może być ta odmiana...... zresztą Basia w zeszłorocznej prowadzonej przez Was dyskusji też ją sugerowała .
nn od Stanisława

moja z tego roku

myślę że to może być ta odmiana...... zresztą Basia w zeszłorocznej prowadzonej przez Was dyskusji też ją sugerowała .
nn od Stanisława

moja z tego roku

- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
To jest ta sama! Dzięki Adaś, ze potwierdziłeś, bo wiesz jak to jest - człowiek się przygląda i przygląda i sam już nie wie!
Ma ponad 2m, ale ją lubię
Tylko zdjęcie trudno jej cyknąć!
Ale jak teraz się przyjrzałam dalii Pink Jupiter, to stwierdziłam, że Pink Jupiter jest typowa kaktusowa z eleganckimi płatkami.
Ta nasza, to taka elegancka nie jest!
Jest raczej półkaktusowa z tendencją do kręcenia tylnymi płatkami. I już mam wątpliwość, bo takie niuanse właśnie odróżniają od siebie odmiany 
Ma ponad 2m, ale ją lubię
Ale jak teraz się przyjrzałam dalii Pink Jupiter, to stwierdziłam, że Pink Jupiter jest typowa kaktusowa z eleganckimi płatkami.
Ta nasza, to taka elegancka nie jest!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- niesobia 1
- 500p

- Od: 21 kwie 2016, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i sprawa się wyjaśniła ........ mamy jednak odmianę Pink Surprise , a nie Pink Jupiter
Ta pokazywana w necie Pink Jupiter rzeczywiście różni się od naszej , jest bardziej elegancka
niesobia 1 piękne dalie , ta pierwsza to Gitt's Perfection , a druga ?
- LadyK

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Adamie Pinki się do głowy przyplątały
, oczywiście to nie Pink perfection tylko Git's perfection.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Kasiu oczywiście , że miałem na myśli Gitt's a wyszło Pink
ale ona też w swej kolorystyce ma Pink 
- LadyK

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Oj ma i to w pięknym wydaniu.
Pozdrawiam Katarzyna
- niesobia 1
- 500p

- Od: 21 kwie 2016, o 20:27
- Calamburka
- 100p

- Od: 7 lip 2016, o 12:23

Zakwitła olbrzymia dalia, ponad 30 cm. Pąk ciemno- fioletowy, kwiat fioletowo biskupi. Nie wiem co to za dalia bo w opisie była bordowa Osirium.

Pozdrawiam ciepło
Ewa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=96856" onclick="window.open(this.href);return false;
Ewa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=96856" onclick="window.open(this.href);return false;
- Adek13
- 200p

- Od: 11 kwie 2013, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ta NN wygląda na "Kelvin Floodlight" mam ją, kwiat się zgadza no i liście identyczne 
- kama_80
- 1000p

- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Tu moje dalie. Nie wiem jak się nazywają ale co tam, radochę mi dają
1

2

Ta jest moją ukochaną. Jest tak cieniowana i zarazem bez przepychu. Dla mnie ideał
3

4

Na przyszły rok powiększę daliowe poletko o kilka egzemplarzy. Już buduję skrzynki żeby karpy miały dobrze w mojej piwnicy.
1

2

Ta jest moją ukochaną. Jest tak cieniowana i zarazem bez przepychu. Dla mnie ideał
3

4

Na przyszły rok powiększę daliowe poletko o kilka egzemplarzy. Już buduję skrzynki żeby karpy miały dobrze w mojej piwnicy.
Pozdrawiam Jola