RIWANA,ja nie miałem miniaturki piennej z Biedronki tylko Tesco
Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.2
- bartosz les
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże z kartoników z Biedronki,Auchan,Castoramy itp. cz.2
Ewo,jestem do usług
kupiłem czerwoną i zakwitła na czerwono
kwitła bardzo długo (taka czerwona wyspa
) ale średnio przezimowała ciągle muszę podcinać przemarznięte pędy i tak naprawdę zostało mało co
. Chciałem kupić w Biedronce ale nie było
teraz tylko czekam na Lidla 
Ja kupiłam w biedronce inspiration optima czerwoną i biała teeny weeny zobaczymy jak się sprawdzą 
Ewa
- bartosz les

O ja też kupiłem Inspiration Optima
ale ona tak dziwnie pachniała 
W Bricomarche mają być róże w kartonikach tylko u mnie jeszcze dostawa nie była rozpakowana.
Gosia
A ja w tym roku nie kupiłam żadnej róży :O
Moje różyczki już odkopczykowałam, popsikałam na plamistość i mszyce, sypnęłam nawozem i czekam na piękne pączki
Moje różyczki już odkopczykowałam, popsikałam na plamistość i mszyce, sypnęłam nawozem i czekam na piękne pączki
Wczoraj kupiłam w cerfurze liliowo-niebieską. Były 2szt. Początkowo zastanawiałam się, czy ona nie będzie kwitła na brudnoróżowo i nie kupiłam. Po przemyśleniu i namówieniu męża by ze mną podjechał wieczorem okazało się, że jest tylko 1szt i ją wzięłam (a chciałam obie-mam hopla na punkcie symetrii kolorystycznej). Jeśli ktoś będzie wiedział gdzie się pojawiły, bądź pojawią się znów w cerfurze, to proszę dajcie znać. A jeśli ktoś ma może swoje zdjęcie tej róży-to chętnie bym ją zobaczyła jak zakwita i proszę o zdjęcie.
- bartosz les

]Od 7 kwietnia różyczki w Netto
ROSARIUM a na jaką głębokość ją wsadziłaś? Pytam dlatego, bo na opakowaniu mam rysunek, że powinna wystawać ta część, z której wyrastają pędy, kupowałam wiele innych kolorów róż w kartonikach w tym roku: w Biedr. lidlu i na tych opakowaniach jest pokazane by przykryć to miejsce 3cm warstwą ziemi. Czy ta liliowo-niebieska jest jakaś inna?-pierwszy raz sadzę róże i się nie znam na ich zwyczajach-może mi coś podpowiesz jeśli chodzi o głębokość wsadzenia jej.
Ja zawsze to miejsce sadzę pod ziemią na oko jakieś 5cm ;) natomiast babcia narzeczonego zawsze "byle jak" sadzi róże, normalnie nie mogę na to patrzeć
i to miejsce jest nad ziemią a mimo tego róże ładnie jej rosną. Ja polecam sadzić Ci pod ziemią, zapobiegnie to ewentualnemu przemarznięciu róży ;)
- Jane_Rose
- 100p

- Od: 10 lut 2016, o 18:04
Wróciłam z urlopu i pojechałam na działkę wsadzić w ziemię ostatnie róże. To były krzaczki z pierwszych zakupów robionych pod koniec lutego. Wsadziłam je do doniczek i trzymałam na balkonie, początkowo okrywałam je, potem nie. I cóż, pędy zdrowe, rosną, ale bryła korzeniowa to się jakoś mocno nie poprawiła. Owszem, powyłaziły białe odrosty, ale efektu wow nie zauważyłam
Cieszę się jednak, że mam już wszystkie róże posadzone
Tylko niestety chłopak mi rozwalił cały plan nasadzeń, bo chciałam trzy krzewy posadzić na jego działce, ale zadzwonił, że nie przyjedzie po mnie i nie wpadniemy na jego włości. No ale już nie chciałam się targać do domu z doniczkami autobusem, to posadziłam je trochę byle gdzie 
Mów mi Jane!
- meluzyna

- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak często podlewacie róże w donicach, po posadzeniu? Pojutrze, mają być róże na pniu w Lidlu - 14,99 zł.
Też pazurki zacieram na te lidlowskie na pniu tylko ciekawe czy to będą miniaturki?
Ewa
- meluzyna

- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiem tylko tyle, że mają być wysokości około 60 cm. Ale jakie, nie mam pojęcia.
W b-e tez miały 60cm i to były miniaturowe 
Ewa
Moja z lidla wyrosła jakaś raczej rabatowa na niskim pniu i to z pewnością nie była miniaturka.