zielonajagoda- Na pewno wyrosną Ci piękne papryczki, wbrew pozorom jej uprawa nie jest nadzwyczaj ciężka, wązne by przestrzegać podstawowych zasad i dobrać odpowiednie odmiany. Ja pak-choy z rozsady uprawiam tylko w okresie wczesnej wiosny w tunelu foliowym, lub pod niskimi osłonami lub też folią perforowaną 400. Wysadzam ją w okolicy połowy marca, zbior w kwietniu rośliny nie są tak wyrośnięte jak jesienią, ale spełniają rolę wiosennej zieleniny

Wysadzona lub wysiana póżniej szybko przechodzi jaryzację i wybija w pędy kwiatostanowe, jesienią też się to zdarza dlatego optymalnym terminem siewu jest 1 i 10 sierpnia.
A to moje kapusty z uprawy jesiennej
Amanita- Dominiko, piękne zdjęcie, i papryczki

jak najbardziej wstawiaj i zachęcaj, bo to naprawdę dobre odmiany, Ratund rzeczywiście ma długi okres wegetacji i dojrzewał u mnie na końcu, dlatego w tym roku odpuszczam sobie tą odmianę, ale na pewno będę ją jeszcze uprawiać

W tym roku wypróbuję Grego, bardzo podobna do Ratunda, zobaczymy jak w smaku będzie.
Co do zdjęć żałuję, że w zeszłym sezonie tak mało ich robiłam, myślę, że w tym roku to nadrobię. Takie piękne zdjęcia, gdzie widać różnice odmianowe, wówczas widać i można z łatwością je porównać. Hungarian Black widzę że cieszy się dużą popularnością, a co do Guatemala Orange, myślę że nasionka rzeczywiście miałam od Ciebie, czerwoną myślę od Janusza.
A co do Serrano, leży u mnie od AWN 2013, no i w tym roku doczekała się wysiewu

ciekawa jestem jaka jest w smaku, czy podobna do Jalapenho ? nie wiem mam nadzieję że nie jest tak pikantna jak Jalapenho, w tym roku zależy mi na odmianach zjadliwych.