edit
Zaraz wrzucę zdjęcia.
Na razie to tylko sam szczypior, ale jak zacznie kwitnąć, to w miejscu kwiatów będą cebulki

Cebulki, które dostałam były malutkie, jak mała dymka.

dzięki za fotkę!
 dzięki za fotkę! Dziś wysiałam ostre papryki do wielodoniczek. Nasionka odkaziłam w nadmanganianie potasu i moczyły się kilka dni bo nie miałam czasu od razu ich wysiać. Ładnie już spęczniały, a kilka puściło kiełki
  Dziś wysiałam ostre papryki do wielodoniczek. Nasionka odkaziłam w nadmanganianie potasu i moczyły się kilka dni bo nie miałam czasu od razu ich wysiać. Ładnie już spęczniały, a kilka puściło kiełki  -szybko, w ubiegłym roku czekałam ponad miesiąc.
 -szybko, w ubiegłym roku czekałam ponad miesiąc. 

Mnie również swędzą paluszki -więc sieję rzeżuszke,kiełki-ale przymierzam się do pierwszych tunelowych(może jutro skorzystam z kalendarza ogrodniczego?)   Karmen2
 Mnie również swędzą paluszki -więc sieję rzeżuszke,kiełki-ale przymierzam się do pierwszych tunelowych(może jutro skorzystam z kalendarza ogrodniczego?)   Karmen2

Chwilowa przerwa bo synuś śpi, jak się obudzi to wysiejemy selery i pory ;)
 Chwilowa przerwa bo synuś śpi, jak się obudzi to wysiejemy selery i pory ;)

A na tym z którego ja korzystam, następny dobry okres do siania jest 20-21.02 (dni owocu).msk83 pisze:Dzisiaj i jutro to dobry czas na siewy, wg kalendarza księżycowego następnie będzie dobry 16.02.