Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Moje Kochane Dziewczyny dziękuję Wam za miłe słowa i życzenia ;:4

Dorotko a w najbliższych prognozach nic o zimie nie ma jakaś szansa nie niewielki śnieg na początku stycznia ;:219

Beatko oj nie wygląda Twój ogród na grudniowy, nic a nic :D Te Twoje cudowne kamienia ;:167
Na zdjęciach wręcz słyszę śpiew ptaków ;:196

Tereniu mam nadzieję, że nie zapomniałam o niczym jakby co to przypomnij ;:196
Słoneczko świeci, ciepło ale u nas halny raczej nie dbał o samopoczucie, teraz już lepiej i lekko zmęczona zaraz padnę :D
Tobie życzę dobrego wypoczynku ;:196 ;:4

O Witaj Martusiu jak milo Cię znów zobaczyć, wszystkie zajęcia za Tobą teraz tylko ciesz się Świętami i wypoczywaj. Mocno całuję i życzę całej Rodzince Wesołych Świąt ;:196 ;:4
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit :wit Witaj, Marysiu, świątecznie!
Rodzinka się rozpierzchła. Jedni przenieśli się ;:19 , inni na spacerek, a ja truchcikiem ;:65 do przyjaciół na Forum.
Każdy dzisiaj zajęty inaczej niż zwykle, ale wszyscy raczej przyjemnie i sympatycznie spędzają dzionek.
Długie święta w tym roku, toteż można się dłużej nacieszyć obecnością wśród tych, których widuje się rzadziej. I to jest ważną częścią świątecznej magii. ;:15
Odpoczywasz dzisiaj, czy się gościsz?
Jeśli odpoczywasz, to życzę Ci dobrego relaksu. Jeżeli przebywasz wśród bliskich, życzę Ci miłych przeżyć. ;:168
Teraz już wybywam. Muszę odwiedzić inne zaprzyjaźnione osoby, aby nie pomyślały, że o nich zapomniałam.
Zostawiam Ci ;:79 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko!
Właśnie wyjechali ostatni do rodziców do Zakopanego, posprzątałam, zmywarka hula a ja na FO ;:65
Odpoczywam do jutra po południu chyba będziemy sami. Jutro pewnie coś wymyślimy, jedzenia pełno więc gotować nie trzeba. Pogoda się skiepściła ;:131
Odpoczywaj o ciesz się swoimi bliskimi ;:4 ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu.O urodzie twojego ogrodu wszystko juz zostałao powiedziane albo prawie wszystko.., dodam więc mało odkrywczo że jest przepiękny.Klimatyczne zakątki to powoduje że chce sie tu być i byc bez końca..

Z okazji świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i udanych rewolucji ogrodowych pomyślności w Nowym Roku
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Joasiu ;:196
Jak miło, że nie zapominasz i starych znajomych ;:4 Wiele miłych słów pod adresem mojego ogrodu i nie całkiem zasłużonych, bo jak większość ogrodów wymaga jeszcze wiele pracy i poprawek :D
Dziękuję za życzenia i ja Ci życzę miłych świąt w gronie Rodziny ;:196
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam w drugi dzień świętowania,pierwszy okupiłam bólem głowy i FO zostało na dzisiaj. ;:180 ;:108 ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irenko utulam zbolałą główkę i witam Cię świątecznie ;:168 . U mnie w domu jeszcze cisza, a ja odwiedzam FO.

Za oknem świeci słońce, ale wiatr wieje mocno ;:oj W domu ciepło, przyjemnie i kot przysiadł mi nogi to można powspominać wiosnę :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze trochę i zaczniemy siać! Dobrego świętowania ;:7
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Marysiuw drugi świąteczny dzionek! ;:196
Też już mi tęskno do wiosny, ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Jest czas na wcześniejsze wysiewy. Już doczekać się nie mogę. U mnie świętować będziemy aż do wtorku, a potem od nowa, wobec czego parapety ' pójdą w ruch ' dopiero po Nowym Roku. Oj, będzie się działo! ;:138 ;:138
Marysiu, a możesz zdradzić, jakie roślinki widnieją na 6. i 7. zdjęciu? Proszę. ;:180
Całuję bardzo świątecznie i życzę wesołej zabawy. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dzień dobry, Marysiu!
Dzionek jakoś mało świąteczny, bez klimatu i magii, deszczyk sobie pada na nieliczne tarasowe dekoracje, koty snuja się po domu bez celu i sensu, a ja spędzam czas leniwie i..., po pięknej rodzinnej Wigilii, faktycznie z myślami o wiośnie ;:218. Tym bardziej, że jeszcze parę tulipanów czeka na posadzenie ;:224.
U Ciebie pewnie gwarniej i weselej, z zapachem choinki i pierników oraz świątecznym nastrojem w duszy ;:170.
Życzę dalszego miłego świętowania ;:304.

;:196 Jagi
PS. Zdjęcia wiosenne zadziwiająco na czasie ;:218.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Marysiu często odwiedzam ale brak czasu na wpisy i nigdy nie zapominam moich ulubionych ogrodach.Wiosenne fotku pobudzają do życia.Tulipanki moje ulubione. ;:196
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

A ja mam serdecznie dość świętowania. Jedna niedziela w tygodniu wystarczy. Wigilia + jeden dzień świąteczny=KONIEC
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Łany narcyzów przecudne i tak napawają wiosennym optymizmem ;:63
Przybiegłam z Życzonkami na sam koniec Świąt :D :oops:
Dla Całej Rodziny od nas najserdeczniejsze życzenia magicznej reszty Świąt i fantastycznego Nowego 2016 Roku ;:138
Sceneria może nie zupełnie taka, jak byśmy sobie życzyli, ale cieszmy się naszymi bliskimi :D Marysiu ja pamiętam o miodku, nie było szans przed Świętami, postaram się to nadrobić jak najszybciej :oops:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspominki śliczne ;:138 u mnie ciepło , coś tam kwitnie i też na wspominki czas :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie :wit
Kończą się święta, co prawda jeszcze jutro niedziela i niektórzy mają wolne, ale to już weekend Obrazek

Lucynko Ty już stanowczo za dużo świętujesz :tan nikt do wtorku nie przedłuża sobie świąt ;:oj
na zdjęciach po kolei jest epimedium i skalnica. Przywiozłam sobie przed laty dwa kolory znad morza i jedna ładnie się rozrasta, a biała przepadła :?
Co będziesz siała po nowym roku :?:
Ściskam Cię i życzę miłego wieczoru Obrazek

Jagódko,dzień dobry!
Jedynie wieczorami czuje się nastrój świąteczny, kiedy domy rozświetlają się lampkami. Nie było deszczu, ale wiał potężny wiatr i słonko świeciło. Atmosferę rodzinną miałam od wigilii do rana pierwszego dnia świąt, a potem towarzystwo się rozjechało. Jedni do drugich rodziców inni niestety do pracy :wink:
Resztę świąt spędzaliśmy z M, ale wyjątkowo spokojnie :;230 poświęciliśmy czas czworonogom M poszedł z Lolą na spacer, a mnie koty przysiadły :;230
Chyba kończy się czas wiosenny i podobno mróz znad Rosji zmierza do nas, a jak będzie zobaczymy ;:173
Posadź tulipany, bo ziemia zamarznie ;:224 Życzę wesołego nastroju Obrazek

JoasiuObrazek to już nie wyjeżdżasz, jesteś w domu? Tulipany dostałam kiedyś od przemiłej Stokrotki, której nie ma na FO. Są to tzw stare odmiany i nawet nornice je specjalnie nie ruszają Obrazek

Iwonko a ja dzisiaj odsiedziałam przyrzeczony czas M w kinie :;230 wiesz na czym byłam Obrazekspełniłam obowiązek małżeński ;:306 Nikt Ci nie każe siedzieć grzecznie trzy dni możesz różnie spędzać święta, więc nie narzekaj Obrazek

Agnieszko bardzo dziękuję, wiesz ja już nawet po wątkach nie życzę specjalnie, bo wiem że nie lubią tego i jedynie na wyspie sobie życzymy do woli.
Dni świąteczne cenię włąśnie dlatego że od czasu do czasu udaje mi się zgromadzić w jednym czasie wszystkich najbliższych ;:4
Masz takie zwykłe żonkile? bo jak nie to mogę Ci w lecie posłać Obrazek a na pozostały temat wyślę Ci pw Obrazek

Karolinko i u mnie ciepło teraz wieczorem 12 st ;:oj ale podobno idzie mróz więc od poniedziałku zabezpieczam moje wrażliwce Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysieńko kochana, ja wcale nie chcę tak długich świąt! Ja już mam dość!
To moje dzieci tak sobie umyśliły. Wracają od jednych rodziców i jadą prosto do drugich. Wiem, że chodzi o prezenty. Gdyby nie one, to nie chciałoby im się spędzać tyle czasu w rozjazdach. Ja ich znam jak zły szeląg. ;:306
Ty mnie jeszcze nie pytaj o wysiewy. Ja jeszcze zmuszona jestem świętować. ;:223
Wolne będę mieć od środy po zrobieniu porządków po gościach. Wówczas pomyślę nad siewami. Dzisiaj to dobrze, że jeszcze wiem, że żyję. :;230 :;230
Dzięki za info na temat roślinek. Zaraz sobie wygugluję. Ta skalnica bardzo mi się podoba. Tylko muszę zobaczyć, jak wysoka rośnie. Ciebie już nie będę obarczać opisem, choć wiem, że chętnie byś to zrobiła.
Odpoczywaj sobie spokojnie. Buziole ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”