dorota514- warzywa na pustkowiu
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: dorota514- warzywa na pustkowiu
Ja jeszcze zawiązuje pomidory na tych krzakach, co pomidory już zerwałem. Co będzie to będzie. Dużo wysiłku nie zajmuje ich podlanie. 

- dorota514
- 200p
- Od: 23 lut 2014, o 18:55
Przedstawiam kilka fotek z moimi modelami/pomocnikami.
A na początek Red sun

A tu arbuzy " giganty" W przyszłym roku, co najmniej jeden będzie w planowanym foliaku, i wtedy może uda się coś zdziałać, bo nasiona zacne, tylko warunki i pogoda

A na początek Red sun

A tu arbuzy " giganty" W przyszłym roku, co najmniej jeden będzie w planowanym foliaku, i wtedy może uda się coś zdziałać, bo nasiona zacne, tylko warunki i pogoda

Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Doroto widzę , że rosną nowi ogrodnicy
To Twoje rodzeństwo?
Kabaczek jest już ogromny, przyrasta jeszcze ?
Arbuzy to chyba będziesz musiała sprzedać
Ich ilość powala
Pozdrawiam

Kabaczek jest już ogromny, przyrasta jeszcze ?
Arbuzy to chyba będziesz musiała sprzedać

Pozdrawiam

- dorota514
- 200p
Sebastian to siostrzeńcy
Jest ich trójka, ale najmniejsze jeszcze za małe 
Kabaczek jeszcze chyba rośnie, wczoraj miał wg tabeli ponad 21kg. Ale powoli dogania go ten, który do tej pory był tym trzecim. MA jeszcze młodą skórkę, i na dzień wczorajszy 18kg, ale nie jest tak ładnie równy po całości tylko trochę koślawy :P
Arbuzów a i owszem jest sporo nawet jakieś 3 nowe podłużne Montenegro i jeszcze jakiś. Ale po pierwsze na 33 krzaki mam 30 arbuzów, z czego kilka krzaków ma 2-3arbuzy, co oznacza, że około 8 krzaków nie ma nic zawiązane, a po drugie największy owoc ma może obecnie 2,5kg więc szału nie ma. U nas jednak ciągle pogoda była beznadziejna w tym czasie kiedy wzrastały, ciągły deszcz i deszcz. Pomidory w gruncie miały tyle zawiązane, 3x więcej niż w szklarni, ale co z tego skoro przyszła zz i po pomidorach.
Kilka dni temu sprawdzałam pogodę i miało być 6-7 dni pod koniec sierpnia z 15-17*C w nocy, a wczoraj gdy ponownie sprawdzałam już 13-14*. Prognozy z początku roku też mówiły o nie miłosiernych suszach, wszyscy się bali jak to będzie, a tymczasem jest tak, że nie można nawet żniwić, bo ciągle pada. Paskudna jesień tego lata.
A i jeszcze planuje na przyszły rok foliak na polu. Coś rzędu 4x11, ale wielkość jeszcze może ulec zmianie.

Kabaczek jeszcze chyba rośnie, wczoraj miał wg tabeli ponad 21kg. Ale powoli dogania go ten, który do tej pory był tym trzecim. MA jeszcze młodą skórkę, i na dzień wczorajszy 18kg, ale nie jest tak ładnie równy po całości tylko trochę koślawy :P
Arbuzów a i owszem jest sporo nawet jakieś 3 nowe podłużne Montenegro i jeszcze jakiś. Ale po pierwsze na 33 krzaki mam 30 arbuzów, z czego kilka krzaków ma 2-3arbuzy, co oznacza, że około 8 krzaków nie ma nic zawiązane, a po drugie największy owoc ma może obecnie 2,5kg więc szału nie ma. U nas jednak ciągle pogoda była beznadziejna w tym czasie kiedy wzrastały, ciągły deszcz i deszcz. Pomidory w gruncie miały tyle zawiązane, 3x więcej niż w szklarni, ale co z tego skoro przyszła zz i po pomidorach.
Kilka dni temu sprawdzałam pogodę i miało być 6-7 dni pod koniec sierpnia z 15-17*C w nocy, a wczoraj gdy ponownie sprawdzałam już 13-14*. Prognozy z początku roku też mówiły o nie miłosiernych suszach, wszyscy się bali jak to będzie, a tymczasem jest tak, że nie można nawet żniwić, bo ciągle pada. Paskudna jesień tego lata.
A i jeszcze planuje na przyszły rok foliak na polu. Coś rzędu 4x11, ale wielkość jeszcze może ulec zmianie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- BobejGS
- Kontakt:
No niestety pogoda nie jest w tym sezonie dla pomidorów i arbuzów łaskawa ale widzę że dyniom i kabaczkom pasuje. Nie jest za ciepło i non stop popaduje. Coś mówili że teraz ma się na kilka dni pogoda poprawić. Zobaczymy. 
Arbuzów faktycznie można Tobie pozazdrościć, fakt że mogłoby być lepiej ale lepsze 30 o wadze 2-3kg niż jeden o wadze troche ponad 1kg i to z jakich nasion.
Jedyne co, to dynia pozytywnie zaskoczył i zaskakuje nadal. Zobaczymy co pokaże reszta pomidorów gigantów ale tak jak na początku je stawiałem na pierwszym miejscu w roli super pewniaka na rekord, tak teraz już są daleko w tyle.

Arbuzów faktycznie można Tobie pozazdrościć, fakt że mogłoby być lepiej ale lepsze 30 o wadze 2-3kg niż jeden o wadze troche ponad 1kg i to z jakich nasion.

Jedyne co, to dynia pozytywnie zaskoczył i zaskakuje nadal. Zobaczymy co pokaże reszta pomidorów gigantów ale tak jak na początku je stawiałem na pierwszym miejscu w roli super pewniaka na rekord, tak teraz już są daleko w tyle.

- dorota514
- 200p
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- seba1999
Chciałbym takiego kabaczka
Moi siostrzeńcy mają 2 i 3 lata
Straszne łobuzy
A melon ile ważył ? U mnie mnie więcej odrastają do max 2 kilo, chyba już ich nie wysieję. Wolę zdecydowanie arbuzy

Moi siostrzeńcy mają 2 i 3 lata

A melon ile ważył ? U mnie mnie więcej odrastają do max 2 kilo, chyba już ich nie wysieję. Wolę zdecydowanie arbuzy

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
piękny melon,a smaczny był?
- dorota514
- 200p
seba1999 Melon miał trochę ponad 1,3kg. Ja też zdecydowanie wolę arbuzy i melon w przyszłym roku będzie chyba tylko gigant.
Pelasia Mimo, że nie lubuję w melonach to ten schłodzony był bardzo smaczny. Są to melony z mixu od Marginetki, które 2 lata temu na akcji zdobyłam.
A dziś dwa kolejne dojrzały, one oprócz zapachu, zmieniły też z dnia na dzień kolor na żółty. Zerwałam tylko mniejszego około 600g.
Tymczasem w kabaczkach istne przetasowanie. Numer 1 do tej pory, przestał rosnąć i zatrzymał się na 7625 OTT, numer 2 do tej pory również przestał rosnąć i zatrzymał się na 5124 OTT, natomiast ten, który był zawsze numerem 3 od kilku dni tak pędzi, że dziś ma 9452 OTT czyli niecałe 29 kilogramów. Tymczasem 21 sierpnia miał 18 kg. czyli 11 kg w 6 dni
A pogoda teraz ładnie dopisuje. Jak tak dalej pójdzie to jeszcze rekord Polski pobije
haha.
Jutro dzień wolny to trochę zdjęć popstrykam.

Pelasia Mimo, że nie lubuję w melonach to ten schłodzony był bardzo smaczny. Są to melony z mixu od Marginetki, które 2 lata temu na akcji zdobyłam.
A dziś dwa kolejne dojrzały, one oprócz zapachu, zmieniły też z dnia na dzień kolor na żółty. Zerwałam tylko mniejszego około 600g.
Tymczasem w kabaczkach istne przetasowanie. Numer 1 do tej pory, przestał rosnąć i zatrzymał się na 7625 OTT, numer 2 do tej pory również przestał rosnąć i zatrzymał się na 5124 OTT, natomiast ten, który był zawsze numerem 3 od kilku dni tak pędzi, że dziś ma 9452 OTT czyli niecałe 29 kilogramów. Tymczasem 21 sierpnia miał 18 kg. czyli 11 kg w 6 dni

Jutro dzień wolny to trochę zdjęć popstrykam.

Pozdrawiam
Pozdrawiam
- BobejGS
- Kontakt:
Też nie gustuje w melonach ale giganty chętnie bym spróbował. 
Z kabaczkami tak jest.
One są jeszcze bardziej nieprzewidywalne niż dynie giganty.
Jak się trochę ochłodzi, to pojadę zmierzyć swoje okazy. 

Z kabaczkami tak jest.

- seba1999
Doroto koniecznie sfotografuj kabaczka giganta
Ja jakoś nie planuję szaleć z arbuzami w przyszłym roku. Fakt, pięknie obrodziły ale raczej postawię w większości na polskie odmiany
Fajnie wyhodować gigantycznego melona, ciekawe jaki jest w smaku

Fajnie wyhodować gigantycznego melona, ciekawe jaki jest w smaku

- BobejGS
- Kontakt:
Seba, melon gigant tak jsk dynia czy arbuz. Mniej wyrazisty w smaku i bardziej wodnisty. Na czymś jego wielkość musi się zrobić. 

- seba1999
To raczej taki będzie do wyrzucenia, bo bez smaku to jest nie za dobry. Ale moja babcia uwielbia melony, nawet takie bez smaku to się nie zmarnuje

- dorota514
- 200p
No i są fotki.
Na początek jak zwykle coś słonecznego.

I Kabaczki. Od najmniejszego.

Melony:

Ojj, i niestety nie mogę dodać więcej zdjęć, nie wiem co się dzieje.
Jak tylko będzie to możliwe wstawię resztę.
Na początek jak zwykle coś słonecznego.

I Kabaczki. Od najmniejszego.

Melony:

Ojj, i niestety nie mogę dodać więcej zdjęć, nie wiem co się dzieje.

Pozdrawiam
Pozdrawiam
- dorota514
- 200p
c.d.
melony:

2 z nowo zawiązanych arbuzów:

Arbuzy "giganty" 2kg i 1,2kg :P

I cała reszta, już mam ochotę, jakiegoś spróbować, ale chcę byc na 100% pewna, że będzie dojrzały i będzie mia pełnowartościowe nasiona.

melony:

2 z nowo zawiązanych arbuzów:

Arbuzy "giganty" 2kg i 1,2kg :P

I cała reszta, już mam ochotę, jakiegoś spróbować, ale chcę byc na 100% pewna, że będzie dojrzały i będzie mia pełnowartościowe nasiona.

Pozdrawiam
Pozdrawiam