Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
- besia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
Blusch to u mnie krzak bezobsługowy , zdrowy i plenny . Owoce oprócz tego , że dość smaczne to jeszcze wyjątkowo ładne . 

Pozdrawiam, Beata.
Anulab to ja pisałam, że ma twardą skórę. I tak rzeczywiście było na pierwszym gronie.
Ale już na pozostałych ma taką jak cytrynek, jest słodziutki i aromatyczny. Przepyszny.
Mąż stwierdził, że w przyszłym roku chce blusha w ilościach hurtowych. Dodatkowo krzak bezobslugowy, bardzo dobrze wiąże i jest bardzo plenny. ( tak jak pisała Besia)I owoce pięknie wyglądają,jak dostają czerwonych smug. Ta odmiana ma jeszcze jeden plus, nie robi się szybko przejrzała i niesmaczna. To mnie wkurzało np. W Snow white.
Cytrynek jest tylko słodki, ale brakuje mu tego aromatu, który ma Blush.
Ale już na pozostałych ma taką jak cytrynek, jest słodziutki i aromatyczny. Przepyszny.
Mąż stwierdził, że w przyszłym roku chce blusha w ilościach hurtowych. Dodatkowo krzak bezobslugowy, bardzo dobrze wiąże i jest bardzo plenny. ( tak jak pisała Besia)I owoce pięknie wyglądają,jak dostają czerwonych smug. Ta odmiana ma jeszcze jeden plus, nie robi się szybko przejrzała i niesmaczna. To mnie wkurzało np. W Snow white.
Cytrynek jest tylko słodki, ale brakuje mu tego aromatu, który ma Blush.
Aga
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Samsu skąd miałaś nasion ?W sklepach internetowych nie znalazłam.Żadnych informacji o tej odmianie w necie oprócz tego co na forum.
Z Zeszłorocznej akcji wymiany nasion.
Trochę jest info w necie na temat Blusha, ale na zagranicznych forach. Ja szukam głownie na anglojęzycznych.
Wpisz sobie krótkie hasła, blush tomato reviews, blush tomato flavor, blush tomato forums, favorite cherry tomato blush. Zawsze coś tam wyskoczy.
Trochę jest info w necie na temat Blusha, ale na zagranicznych forach. Ja szukam głownie na anglojęzycznych.
Wpisz sobie krótkie hasła, blush tomato reviews, blush tomato flavor, blush tomato forums, favorite cherry tomato blush. Zawsze coś tam wyskoczy.
Aga
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Ktoś na Forum pisał o czerwonym futerkowym, jak Ci zależy i masz czas,...
Mam Garden Peach tradycyjny, faktycznie brzoskwinka, tylko futerko zanika w miarę dojrzewania, super pomidorek
Jeżeli ten czerwony jest tak smaczmy, to zbieraj nasionka , ja ustawiam się w kolejce.
Pozdrawiam
Mam Garden Peach tradycyjny, faktycznie brzoskwinka, tylko futerko zanika w miarę dojrzewania, super pomidorek

Jeżeli ten czerwony jest tak smaczmy, to zbieraj nasionka , ja ustawiam się w kolejce.

Pozdrawiam
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Dzięki Samsu spróbuję tak poszukać,wcześniej jak szukałam to wyskakiwały mi strony z pudrami.Jak nie znajdę nasion w internecie to może spróbuję na AWN.Znalazłam go jest ładny i chwalony.
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Obejrzałam sobie tego blush'a. Śliczny jest. I jeszcze piszecie, że smaczny. Spróbuję na niego zapolować na akcji jak będzie dostępny.
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Pozdrawiam
Bea
Bea
- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Zbieram z niego nasiona i poślę na akcję .
Myślę , że inni też go zbierają i wyślą bo będzie miał powodzenie w tym roku .

Myślę , że inni też go zbierają i wyślą bo będzie miał powodzenie w tym roku .

Pozdrawiam, Beata.
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Dzś była degustacja.Smak orzeżwiający z nutką kwasku i słodyczy.Sporo galaretki.Dla mnie mniaaam.Rzepka pisze:Ktoś na Forum pisał o czerwonym futerkowym, jak Ci zależy i masz czas,...
Mam Garden Peach tradycyjny, faktycznie brzoskwinka, tylko futerko zanika w miarę dojrzewania, super pomidorek![]()
Jeżeli ten czerwony jest tak smaczmy, to zbieraj nasionka , ja ustawiam się w kolejce.![]()
Nasionka się suszą ,ale to NN

-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
zuzia55 one wyglądają jak moje Garden Peach, które Garden Peach się nie okazały. Ludzie narzekali na smak Garden Peach a ja się dziwiłam. W końcu wyszło, że to pomyłka, bo nie ten kolor (mimo iż na P. zdjęcie przekłamuje, bo tam jest i czerwony i brzoskwiniowy). Wysyłałam go na akcję jako Garden Peach a później zaznaczałam, że to nie on.
I ja wyślę nasionka Blusha na akcje. Zbierajcie dziewczyny nasionka futerkowego.I ja chętnie wypróbuję.
Aga
-
- 200p
- Od: 22 sty 2013, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zbierajcie nasiona futerkowego
.
Chętnych myślę będzie dużo.
pozdrawiam
Krystyna

Chętnych myślę będzie dużo.
pozdrawiam
Krystyna
Owczym pędem posiałem kilkanaście odmian koktajlówek. Nie wszystkie się sprawdziły smakowo i pokrojowo (chodzi o krzak)
Najlepsza Ildi , Perła Małopolski oraz Dokaja Rosa x Sungold (b.d. na przetwory)i te posieję w przyszłym sezonie

Najlepsza Ildi , Perła Małopolski oraz Dokaja Rosa x Sungold (b.d. na przetwory)i te posieję w przyszłym sezonie
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
A Ja zawiedzony Yellow pear shaped, zamówiłem na AWN nasiona chwalonego na FO Peruna, no i kolejne rozczarowanie. Mączysty pomidor, w dodatku bez smaku jsk dla mnie. Może nasiona były pomylone, może złe nawożenie w nowo stworzonym miejscu pod daszkiem. Sam nie wiem. Jednak rezygnuje z żółtych gruszek.