Zakątek na Debowym
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek na Debowym
Aneczko, przepiękna lista powojnikowa. Superowy Nelly Moser. Też go kupiłam tej wiosny. Bardzo ładnie Ci kwitną tulipanki.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,wiosna piękna a Twoje wyliczenia i mnie jak Gosie sprowokowały do liczenia moich i wyszło,że też mam koło 20 a nigdy nie wiedziałam ile ,w tamtym roku sporo mam od Stasi ,a i wcześniej też już miałam,i tak się uzbiera,też bardzo je lubię ,ale u mnie jakoś niemrawo rosną,pozdrawiam 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Zimno, zimno,zimno...
Annes 77 ; Kasiula17 ; Pierwsze 2 powojniki kupiłam w biedronce 6 lat temu.Na następny rok przybył następny.I tak sukcesywnie co roku jakieś clemki p dokupywałam w ubiegłym roku kupiłam chyba 10 !
Mi w ubiegłym roku padł President na uwiąd,.może w tym roku odbije ?A jak nie to Nelly tam posadzę.Moje tulipanki tez w większości w pąkach, jeszcze ciut, ciut i będzie tulipanowa burza kolorów
A ta lilia tez teraz ciekawie wygląda, ma takie ciemne listki

tesia39-Tersko; Witajcie!I oczywiście zapraszam częściej
mati1999 Vyvyana kupiłam w ubiegłym roku w cerfurze za 8 zł!!
Na wiosnę w tych supermarketach można kupić fajne roślinki za połowę ceny. Trzeba tylko zaglądać na ogrodowe działy.Ja obok nich nigdy nie przejdę obojętnie
Powojnik Vyvyan Pennell

; alicjad31; karolacha; cyma2704-Soniu ; Jolu1 ;chalaputkowo-Moniko ; Tajkeczko ;Margo2-Gosiu ;Pashmina2006-Madziu; koziorozec-Martuś
Dziękuję kochane
No widzicie przez kilka lat uzbierało mi się już trochę powojniczków,dosadzam je wszędzie , gdzie się da.Przy siatkach, pergoli z różami,drewutni,,itp..
Any, a czy brakuje czy miejsca przy siatce?? Widzisz ja tak już sadze clemki
no widzicie przy okazji policzyłyście swoje clemki.Ja dopóki ich kilka dni temu nie policzyłam, tez nie wiedziałam ile konkretnie się ich uzbierało
a stokrotki tak, aby zaprosić je trochę do ogrodu to potem same sie rozsiewają .Ja właśnie tak zrobiłam
Tulipanki dopiero u mnie się rozkręcają, słońca cchą !!!
ASK_anulla Dziękuję.W kroplach deszczu nieraz można zobaczyć ładne obrazy
Moje powojniki nie miały do tej pory ładnych podpór, rosły przy kijach bambusowych .I w większości rosna przy siatce, 1 - przy pergoli przy róży, nawet przy drewutni mam.W tym roku kupiłam kilka babusowych też ale ładnych podpórek.Jak je zamontuje to pokażę
Beaby Witam cię !!I jak wyszłam po twoich oględzinach ??
Każda działka, ogród ma swój niepowtarzalny klimat.ale fakt te przy lesie mają taki wyjątkowy klimacik.Dlatego tak lubię tu przyjeżdżać
Dziękuję za pochwałki i każde słowo
stasia_ogrod Tak te 2 atragene już za kilka dni pokażą piękne kwiatuszki pierwszy raz w moim ogrodzie .
Dzięki za info o Nelly Moser .tak zrobię jak radzisz
anym-Aniu Ja już co roku dokupywałam hiacynty.I juz dosyć.Teraz dokupuje clematisy i jeżówki
Dziękuję,
Mi też to zdjęcie z kropelka deszczu podoba się.
ale w ogrodzie coś się dzieje, roślinki rosną, kwitną.Chyba nie takie zmarżluchy jak ja
Żonkilowo

Wciąz pieknie kwitną

clematis Maidwell Hall
]
.Marhham s Pink tez się szykuje do kwitnienia

pozdrawiam cieplutko
Annes 77 ; Kasiula17 ; Pierwsze 2 powojniki kupiłam w biedronce 6 lat temu.Na następny rok przybył następny.I tak sukcesywnie co roku jakieś clemki p dokupywałam w ubiegłym roku kupiłam chyba 10 !
Mi w ubiegłym roku padł President na uwiąd,.może w tym roku odbije ?A jak nie to Nelly tam posadzę.Moje tulipanki tez w większości w pąkach, jeszcze ciut, ciut i będzie tulipanowa burza kolorów

A ta lilia tez teraz ciekawie wygląda, ma takie ciemne listki

tesia39-Tersko; Witajcie!I oczywiście zapraszam częściej

mati1999 Vyvyana kupiłam w ubiegłym roku w cerfurze za 8 zł!!
Na wiosnę w tych supermarketach można kupić fajne roślinki za połowę ceny. Trzeba tylko zaglądać na ogrodowe działy.Ja obok nich nigdy nie przejdę obojętnie

Powojnik Vyvyan Pennell

; alicjad31; karolacha; cyma2704-Soniu ; Jolu1 ;chalaputkowo-Moniko ; Tajkeczko ;Margo2-Gosiu ;Pashmina2006-Madziu; koziorozec-Martuś
Dziękuję kochane

Any, a czy brakuje czy miejsca przy siatce?? Widzisz ja tak już sadze clemki

no widzicie przy okazji policzyłyście swoje clemki.Ja dopóki ich kilka dni temu nie policzyłam, tez nie wiedziałam ile konkretnie się ich uzbierało

a stokrotki tak, aby zaprosić je trochę do ogrodu to potem same sie rozsiewają .Ja właśnie tak zrobiłam

Tulipanki dopiero u mnie się rozkręcają, słońca cchą !!!
ASK_anulla Dziękuję.W kroplach deszczu nieraz można zobaczyć ładne obrazy

Beaby Witam cię !!I jak wyszłam po twoich oględzinach ??
Każda działka, ogród ma swój niepowtarzalny klimat.ale fakt te przy lesie mają taki wyjątkowy klimacik.Dlatego tak lubię tu przyjeżdżać

Dziękuję za pochwałki i każde słowo

stasia_ogrod Tak te 2 atragene już za kilka dni pokażą piękne kwiatuszki pierwszy raz w moim ogrodzie .
Dzięki za info o Nelly Moser .tak zrobię jak radzisz

anym-Aniu Ja już co roku dokupywałam hiacynty.I juz dosyć.Teraz dokupuje clematisy i jeżówki

Dziękuję,

ale w ogrodzie coś się dzieje, roślinki rosną, kwitną.Chyba nie takie zmarżluchy jak ja

Żonkilowo

Wciąz pieknie kwitną

clematis Maidwell Hall
]

.Marhham s Pink tez się szykuje do kwitnienia

pozdrawiam cieplutko

-
Piękne zdjęcia powojników. Uwielbiam je.
Żonkile też się spisały. Ale hiacynty to już w ogóle kosmos. President pewnie odbije więc szykuj nowe miejsce dla Nelly.
Żonkile też się spisały. Ale hiacynty to już w ogóle kosmos. President pewnie odbije więc szykuj nowe miejsce dla Nelly.
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powojnikomania i mnie ogarnęła w tym roku , tylko co robić żeby nie chorowały , ja przed wsadzeniem moczyłam je w nadmanganianie potasu,wsypałam im dużo skorupek od jajek pod spód i kompostu,mam nadzieję że będą wspaniale rosły i kwitły i Twoim Aniu życzę obfitości w kwitnieniu 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, oglądam i czytam co nowego w zaprzyjaźnionych wątkach i ciśnie mi się...że wszystkie Anki to powojnikomanki
bo przed wejściem do Ciebie gościłam u innej Ani, co ma bardzo dużo powojników. A ja mam zaledwie aż dziesięć
, ale zdecydowanie wolę bylinowe. Lubię wszystkie, ale nie można mieć wszystkiego 

- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
hosty,( mam ich ponad 70 odmian )potem żurawki- ok. 40,liliowce- ponad 70 ,hortensje głownie drzewiaste ok 12 odmian.no i róże też są -ok 25,powojniki 21...
pozwoliłam sobie poszukać i oniemiałam.
Prawdziwa kolekcja!!!
Zapomniałam o jeżówkach .
pozwoliłam sobie poszukać i oniemiałam.
Prawdziwa kolekcja!!!
Zapomniałam o jeżówkach .

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
No to masz tych powojników
u mnie też dokupywane ale małe ilości
Piękne wiosenne ślicznotki a jakie cudne ujęcia.

Piękne wiosenne ślicznotki a jakie cudne ujęcia.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Bratkowych kolorów przybywa

alicjad31-Alu wreszcie wiosna mam się poprawia z pogodą.Kwiatów z dnia na dzień przybywa, kolorów też. Pięknie jest i będzie coraz piękniej
Pashmina2006-Madziu Dzięki
Powojniki to piękne pnącza i można zawsze gdzieś je upchnąć
Żonkile kwitną.Ja czekam na babcine , białe , pachnące cudnie narcyzki. Bardzo je lubię
A co do Presidenta to zaglądam w to miejsce i nic żywego nie widzę
gracha-Grażynko Witaj.Mnie ta powojnikomania wzięła tak ze 4 lata temu. I dalej nie może się zatrzymać
Dobre dołki robisz swoim powojniczkom
PEPSI-Małgosiu Ano widzisz Anki- powojniczki się zrobiły
Dziesięć to też już ładna kolekcja!!
juni-Beatko; Kasiulko17 No same widzicie jak mi te roślinki się zbierają.Chyba jakiś magnez mam na nich
.A jeszcze mam kilkanaście drzewek owocowych i cała reszta innych roślinek
I to wszystko mam na niecałych 7 arach
I Moje nowe, dziś kupione nabytki:
Taki pierwiosnek , żagwin i biała sasanka

pierwiosnek - ładny śliwkowy kolorek, i listki ciemniejsze.ciekawe czy takie zostaną ??

Mój kielichowiec znowu nic nie wypuszcza
W ubiegłym roku, podmarzł.Potem odbił,ale już nie kwitł.w tym roku tez gałązki puste. Czyżby znowu coś nie tak z nim było ???
Mam pytanko, czy sadzicie już dalie??
zaglądałam do nich puszczają już kiełki.I mam pokusę aby je jutro posadzić do ziemi.Dobry pomysł, czy nie ??

alicjad31-Alu wreszcie wiosna mam się poprawia z pogodą.Kwiatów z dnia na dzień przybywa, kolorów też. Pięknie jest i będzie coraz piękniej

Pashmina2006-Madziu Dzięki

Powojniki to piękne pnącza i można zawsze gdzieś je upchnąć

A co do Presidenta to zaglądam w to miejsce i nic żywego nie widzę

gracha-Grażynko Witaj.Mnie ta powojnikomania wzięła tak ze 4 lata temu. I dalej nie może się zatrzymać

Dobre dołki robisz swoim powojniczkom

PEPSI-Małgosiu Ano widzisz Anki- powojniczki się zrobiły

juni-Beatko; Kasiulko17 No same widzicie jak mi te roślinki się zbierają.Chyba jakiś magnez mam na nich

I to wszystko mam na niecałych 7 arach

I Moje nowe, dziś kupione nabytki:
Taki pierwiosnek , żagwin i biała sasanka

pierwiosnek - ładny śliwkowy kolorek, i listki ciemniejsze.ciekawe czy takie zostaną ??

Mój kielichowiec znowu nic nie wypuszcza

W ubiegłym roku, podmarzł.Potem odbił,ale już nie kwitł.w tym roku tez gałązki puste. Czyżby znowu coś nie tak z nim było ???

Mam pytanko, czy sadzicie już dalie??
zaglądałam do nich puszczają już kiełki.I mam pokusę aby je jutro posadzić do ziemi.Dobry pomysł, czy nie ??
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu pierwiosnek prześliczny ma kolorek.
Wiesz, że ja dopiero po raz pierwszy zamówiłam niebieskiego, ale jeszcze nie posadzony.
Martwi mnie Twój kielichowiec. Dlaczego nie wypuszcza liści. Ciekawe, jaka to odmiana, gdyż mój już z osiem lat rośnie, nigdy nie przemarzł bez okrywania, a u mnie zimy bardzo surowe przy bagnach.
Dalii wprawdzie z powodu wykopywania nie sadzę, ale dawniej Mama miała piękne o ogromnych kwiatach i z tego co pamiętam dopiero na początku maja sadziła, gdyż jak za wcześnie z ziemi wyjdą, to nawet mały przymrozek mrozi liście.

Wiesz, że ja dopiero po raz pierwszy zamówiłam niebieskiego, ale jeszcze nie posadzony.
Martwi mnie Twój kielichowiec. Dlaczego nie wypuszcza liści. Ciekawe, jaka to odmiana, gdyż mój już z osiem lat rośnie, nigdy nie przemarzł bez okrywania, a u mnie zimy bardzo surowe przy bagnach.
Dalii wprawdzie z powodu wykopywania nie sadzę, ale dawniej Mama miała piękne o ogromnych kwiatach i z tego co pamiętam dopiero na początku maja sadziła, gdyż jak za wcześnie z ziemi wyjdą, to nawet mały przymrozek mrozi liście.

Przechadzając się po forumowych ogrodach zauważyłam że ogrodnicy sadzą dalie do donic. A czy do ziemi można to nie wiem. Moje wybujały bo za wcześnie posadzone, mają już pączki i stoją w tunelu.
Pierwiosnkowy kolor śliczny.
Pierwiosnkowy kolor śliczny.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, ja już soje dalie wsadziłam jakieś 10 dni temu... W zeszłym roku sadziłam w końcu maja... I tak stoją w miejscu (pod ziemią) bo susza okropna i zimno. Piękne masz kwiaty, ogród mniejszy od mojego i ja już nie mam gdzie wsadzać nowości, a Ty ciągle coś upychasz między wierszami 

-
Piękne bratki. Mają takie śliczne kolorki.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, 21 powojników
Niezła kolekcja...A ja dopiero zaczynam przygodę z nimi. Ciekawa jestem, czy będą chciały u mnie rosnąć
Mam obawy, że niepowodzenie w ich uprawie może mnie zrazić. Chociaż muszę przyznać, że przyjemnie popatrzeć na ich kwiaty