Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

Aneczko, przepiękna lista powojnikowa. Superowy Nelly Moser. Też go kupiłam tej wiosny. Bardzo ładnie Ci kwitną tulipanki.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,wiosna piękna a Twoje wyliczenia i mnie jak Gosie sprowokowały do liczenia moich i wyszło,że też mam koło 20 a nigdy nie wiedziałam ile ,w tamtym roku sporo mam od Stasi ,a i wcześniej też już miałam,i tak się uzbiera,też bardzo je lubię ,ale u mnie jakoś niemrawo rosną,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Zimno, zimno,zimno...

Annes 77 ; Kasiula17 ; Pierwsze 2 powojniki kupiłam w biedronce 6 lat temu.Na następny rok przybył następny.I tak sukcesywnie co roku jakieś clemki p dokupywałam w ubiegłym roku kupiłam chyba 10 !
Mi w ubiegłym roku padł President na uwiąd,.może w tym roku odbije ?A jak nie to Nelly tam posadzę.Moje tulipanki tez w większości w pąkach, jeszcze ciut, ciut i będzie tulipanowa burza kolorów :D
A ta lilia tez teraz ciekawie wygląda, ma takie ciemne listki
Obrazek
tesia39-Tersko; Witajcie!I oczywiście zapraszam częściej :wink:

mati1999 Vyvyana kupiłam w ubiegłym roku w cerfurze za 8 zł!!
Na wiosnę w tych supermarketach można kupić fajne roślinki za połowę ceny. Trzeba tylko zaglądać na ogrodowe działy.Ja obok nich nigdy nie przejdę obojętnie ;:7
Powojnik Vyvyan Pennell
Obrazek
Obrazek
Obrazek

; alicjad31; karolacha; cyma2704-Soniu ; Jolu1 ;chalaputkowo-Moniko ; Tajkeczko ;Margo2-Gosiu ;Pashmina2006-Madziu; koziorozec-Martuś
Dziękuję kochane ;:196 No widzicie przez kilka lat uzbierało mi się już trochę powojniczków,dosadzam je wszędzie , gdzie się da.Przy siatkach, pergoli z różami,drewutni,,itp..
Any, a czy brakuje czy miejsca przy siatce?? Widzisz ja tak już sadze clemki :uszy
no widzicie przy okazji policzyłyście swoje clemki.Ja dopóki ich kilka dni temu nie policzyłam, tez nie wiedziałam ile konkretnie się ich uzbierało ;:306
a stokrotki tak, aby zaprosić je trochę do ogrodu to potem same sie rozsiewają .Ja właśnie tak zrobiłam :wink:
Tulipanki dopiero u mnie się rozkręcają, słońca cchą !!!

ASK_anulla Dziękuję.W kroplach deszczu nieraz można zobaczyć ładne obrazy ;:108 Moje powojniki nie miały do tej pory ładnych podpór, rosły przy kijach bambusowych .I w większości rosna przy siatce, 1 - przy pergoli przy róży, nawet przy drewutni mam.W tym roku kupiłam kilka babusowych też ale ładnych podpórek.Jak je zamontuje to pokażę ;:108

Beaby Witam cię !!I jak wyszłam po twoich oględzinach ??
Każda działka, ogród ma swój niepowtarzalny klimat.ale fakt te przy lesie mają taki wyjątkowy klimacik.Dlatego tak lubię tu przyjeżdżać ;:97
Dziękuję za pochwałki i każde słowo ;:196

stasia_ogrod Tak te 2 atragene już za kilka dni pokażą piękne kwiatuszki pierwszy raz w moim ogrodzie .
Dzięki za info o Nelly Moser .tak zrobię jak radzisz :)

anym-Aniu Ja już co roku dokupywałam hiacynty.I juz dosyć.Teraz dokupuje clematisy i jeżówki ;:7
Dziękuję, ;:196 Mi też to zdjęcie z kropelka deszczu podoba się.

ale w ogrodzie coś się dzieje, roślinki rosną, kwitną.Chyba nie takie zmarżluchy jak ja ;:306

Żonkilowo
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Wciąz pieknie kwitną
Obrazek
Obrazek
clematis Maidwell Hall
]Obrazek
.Marhham s Pink tez się szykuje do kwitnienia
Obrazek

pozdrawiam cieplutko :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu :wit pięknie, pięknie ,bardzo pięknie ;:333
Pozdrawiam Alicja
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne zdjęcia powojników. Uwielbiam je.
Żonkile też się spisały. Ale hiacynty to już w ogóle kosmos. President pewnie odbije więc szykuj nowe miejsce dla Nelly.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Powojnikomania i mnie ogarnęła w tym roku , tylko co robić żeby nie chorowały , ja przed wsadzeniem moczyłam je w nadmanganianie potasu,wsypałam im dużo skorupek od jajek pod spód i kompostu,mam nadzieję że będą wspaniale rosły i kwitły i Twoim Aniu życzę obfitości w kwitnieniu :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, oglądam i czytam co nowego w zaprzyjaźnionych wątkach i ciśnie mi się...że wszystkie Anki to powojnikomanki :tan bo przed wejściem do Ciebie gościłam u innej Ani, co ma bardzo dużo powojników. A ja mam zaledwie aż dziesięć :lol: , ale zdecydowanie wolę bylinowe. Lubię wszystkie, ale nie można mieć wszystkiego ;:196
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

hosty,( mam ich ponad 70 odmian )potem żurawki- ok. 40,liliowce- ponad 70 ,hortensje głownie drzewiaste ok 12 odmian.no i róże też są -ok 25,powojniki 21...

pozwoliłam sobie poszukać i oniemiałam.
Prawdziwa kolekcja!!!
Zapomniałam o jeżówkach . ;:oj
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

No to masz tych powojników :tan u mnie też dokupywane ale małe ilości :;230
Piękne wiosenne ślicznotki a jakie cudne ujęcia. ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Bratkowych kolorów przybywa
Obrazek

alicjad31-Alu wreszcie wiosna mam się poprawia z pogodą.Kwiatów z dnia na dzień przybywa, kolorów też. Pięknie jest i będzie coraz piękniej ;:113

Pashmina2006-Madziu Dzięki ;:196
Powojniki to piękne pnącza i można zawsze gdzieś je upchnąć :D Żonkile kwitną.Ja czekam na babcine , białe , pachnące cudnie narcyzki. Bardzo je lubię ;:167
A co do Presidenta to zaglądam w to miejsce i nic żywego nie widzę :evil:
gracha-Grażynko Witaj.Mnie ta powojnikomania wzięła tak ze 4 lata temu. I dalej nie może się zatrzymać ;:7
Dobre dołki robisz swoim powojniczkom :wink:

PEPSI-Małgosiu Ano widzisz Anki- powojniczki się zrobiły ;:306 Dziesięć to też już ładna kolekcja!!

juni-Beatko; Kasiulko17 No same widzicie jak mi te roślinki się zbierają.Chyba jakiś magnez mam na nich :;230 .A jeszcze mam kilkanaście drzewek owocowych i cała reszta innych roślinek ;:108
I to wszystko mam na niecałych 7 arach ;:109

I Moje nowe, dziś kupione nabytki:
Taki pierwiosnek , żagwin i biała sasanka
Obrazek
pierwiosnek - ładny śliwkowy kolorek, i listki ciemniejsze.ciekawe czy takie zostaną ??
Obrazek
Obrazek

Mój kielichowiec znowu nic nie wypuszcza ;:145 ;:145
W ubiegłym roku, podmarzł.Potem odbił,ale już nie kwitł.w tym roku tez gałązki puste. Czyżby znowu coś nie tak z nim było ??? :twisted:
Mam pytanko, czy sadzicie już dalie??
zaglądałam do nich puszczają już kiełki.I mam pokusę aby je jutro posadzić do ziemi.Dobry pomysł, czy nie ??
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu pierwiosnek prześliczny ma kolorek. ;:138
Wiesz, że ja dopiero po raz pierwszy zamówiłam niebieskiego, ale jeszcze nie posadzony.
Martwi mnie Twój kielichowiec. Dlaczego nie wypuszcza liści. Ciekawe, jaka to odmiana, gdyż mój już z osiem lat rośnie, nigdy nie przemarzł bez okrywania, a u mnie zimy bardzo surowe przy bagnach.
Dalii wprawdzie z powodu wykopywania nie sadzę, ale dawniej Mama miała piękne o ogromnych kwiatach i z tego co pamiętam dopiero na początku maja sadziła, gdyż jak za wcześnie z ziemi wyjdą, to nawet mały przymrozek mrozi liście. :)
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p
Od: 25 cze 2013, o 13:09

Post »

Przechadzając się po forumowych ogrodach zauważyłam że ogrodnicy sadzą dalie do donic. A czy do ziemi można to nie wiem. Moje wybujały bo za wcześnie posadzone, mają już pączki i stoją w tunelu.
Pierwiosnkowy kolor śliczny.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ja już soje dalie wsadziłam jakieś 10 dni temu... W zeszłym roku sadziłam w końcu maja... I tak stoją w miejscu (pod ziemią) bo susza okropna i zimno. Piękne masz kwiaty, ogród mniejszy od mojego i ja już nie mam gdzie wsadzać nowości, a Ty ciągle coś upychasz między wierszami :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne bratki. Mają takie śliczne kolorki.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, 21 powojników ;:180 Niezła kolekcja...A ja dopiero zaczynam przygodę z nimi. Ciekawa jestem, czy będą chciały u mnie rosnąć ;:218 Mam obawy, że niepowodzenie w ich uprawie może mnie zrazić. Chociaż muszę przyznać, że przyjemnie popatrzeć na ich kwiaty :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”