Górki,pagórki i dolinki też...
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Górki,pagórki i dolinki też...
Ciekawie te kamienie kwitną, a jeszcze ciekawiej jak deszczyk na nie popada, a padać ma niebawem, wiec będzie pięknie 
Janku
chyba w nocy nie śpisz, cały ogród wyczyszczony perfekcyjnie...z prawej strony przed ciemiernikiem co tam rośnie, widać coś liść lub kwiat 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Janku Twój skalniak nawet nie kwitnący wygląda uroczo.
Czy u Ciebie zupełnie chwasty nie rosną, czy tak na okrągło plewisz? Mój pseudo skalniak nazywają w domu perzakiem
.
Czy u Ciebie zupełnie chwasty nie rosną, czy tak na okrągło plewisz? Mój pseudo skalniak nazywają w domu perzakiem
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Te kamienie wyglądają jak z kopalni kwarcu Stanisław w Szklarskiej Porębie.
Ten najwyższy kwitnący krzew po lewej stronie to też wawrzynek.
No to chwal się tymi kwitnącymi kamieniami.
Ten najwyższy kwitnący krzew po lewej stronie to też wawrzynek.
No to chwal się tymi kwitnącymi kamieniami.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusia- Kamień dostałem od sąsiada ale nie wiedział jaki on jest.Może faktycznie,jak mówi Marysia,jest to kwarc.
Iwonko- Nie ma deszczu a czas najwyższy żeby padał bo jest sucho.Noszę butelki z wodą ale tylko dla przesadzanych bylinek.
Ania- Nie da się ukryć,że czasu wolnego mam dużo.Najlepiej robi mi się na działce rano,tak od siódmej do jedenastej.Z ciemiernikami rośnie bergenia ale
wyeksmituję ją niedługo bo tam mi nie pasuje.Ona już była w kilku miejscach i w końcu to ją zamęczę.
Tajko- Nie narzekam na chwasty.Kiedyś miałem całe place porośnięte mokrzycą / tak chyba nazywa się ten chwast/.Od jakiegoś czasu nie ma jej.Nie mam
chwastu który rozchodzi się kłączami.Na skalniaku natomiast jest trochę mchu,który wchodzi w rośliny ale akurat tu mogę siedzieć godzinami i dłubać.To mnie nie
męczy.
Marysiu-Może być i kwarc tylko żeby nie uszkodził mi rosnących tam w jednym egzemplarzu ,cennych dla mnie,zdobyczy.Wawrzynki to te patyki z różowymi
kwiatami.Kwitną ledwo,ledwo bo już wiekowe są.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Janku będzie, u nas już dziś pada 
- magry

Iwonko, chmury przyszły ale bez wody.Deszcz wypadał się w Szczecinie.Kwiatki na drogę i wykonuj tam wszystkie polecenia.

Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Janku wieści to nie mam ale doświadczenie sprzed dwóch lat. Zamawiane w styczniu a w lipcu jeszcze ich nie otrzymałam. Pytałam o gipsówkę ,bo mam sadzonkę,ale przecież Ty masz wszystko.
Tylko 280 Ci potrzeba? Prezesowa ma troszkę racji,że kredytu nie udziela skoro nie spłacasz.
Ja mężowi też nie raz mówiłam pożyczyłam na kwiatki tyle i tyle. Też nigdy mu nie oddałam, bo znów coś wpadło mi w ręce . Niestety drogie to hobby.
U mnie też by się przydał już deszcz a nie tak dawno miałam zbyt mokro.
Podziwiam Cię za cierpliwość do mchu. Ja go nie lubię usuwać. A mam go sporo i co roku nowy przybywa.
Tylko 280 Ci potrzeba? Prezesowa ma troszkę racji,że kredytu nie udziela skoro nie spłacasz.
Ja mężowi też nie raz mówiłam pożyczyłam na kwiatki tyle i tyle. Też nigdy mu nie oddałam, bo znów coś wpadło mi w ręce . Niestety drogie to hobby.
U mnie też by się przydał już deszcz a nie tak dawno miałam zbyt mokro.
Podziwiam Cię za cierpliwość do mchu. Ja go nie lubię usuwać. A mam go sporo i co roku nowy przybywa.
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Piękny ten ciemiernik
.
U nas dalej sucho , ale od soboty puszczą nam na działkach wodę ( pewnie za dobre zachowanie ). Poszaleję z podlewaniem . W tej chwili nakapało troszkę deszczu
.
U nas dalej sucho , ale od soboty puszczą nam na działkach wodę ( pewnie za dobre zachowanie ). Poszaleję z podlewaniem . W tej chwili nakapało troszkę deszczu
- magry

Ala- To niedobrze !! Ja miałem nadzieję,że dostanę najpóżniej w końcu kwietnia.Kupowałem już u niego ale dostałem w dobrym terminie.Może zależy to od tego
co zamawia się ? Potrzeba mi teraz 350 biletów i na tym koniec.Trzeba odłożyć trochę na wojaże a najbliższe szykują mi się pod koniec maja.Psa,kota i gołębi mam
pilnować.Mówisz,że mam wszystko ? Nie,nie jest tak ale już jest kłopot z miejscem.Jakieś maluchy jeszcze zmieszczę na skalniaku bo wczoraj wyrzuciłem macierzanki,
bodziszki czarne,inne same wyprowadziły się więc na parę sztuk miejsce jest.
Danusia- Ale popadało fajnie ! Całą noc padał i wreszcie jest tak jak wiosną ma być.Ten ciemiernik zbzikował.On kiedyś był żółty ! A może mnie już kręci od
tych kolorów ale upierałbym się,że żólty.
Mertensja maritima- trudne to dla mnie było ale pod daszkiem przezimował.Znaczy,zimą musi mieć sucho.Szybka zdjęta dopiero wczoraj.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Ciekawa ta Mertensja maritima. Będzie inwigilowana cały czas.
U mnie całą noc padało, dobrze jest.
Dlaczego w Twoich poprzednich wątkach nie ma fotek.
Jestem zawiedziona.
U mnie całą noc padało, dobrze jest.
Dlaczego w Twoich poprzednich wątkach nie ma fotek.
Maria motyczką dziabnięta
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Niesamowicie wyglądają te Twoje górki i dolinki a do tego tak czysto . Wiosna przystopowała u mnie podobnie wszystko ruszyło z kopyta a teraz stoi . Jak patrzę co kwitnie w innych ogrodach to u mnie dopiero zaczyna . Zeszły tydzień był kiepski bo najpierw zrobiło się ciepło świeciło słońce i wiał wiatr w piątek zaczęło padać a w nocy przyszedł mróz -5 i sporo kwiatów ścięło między innymi epimedia ...a teraz znowu pada ....taka dziwna ta moja wiosna .
- magry

Marysiu- Coś kliknęło,coś huknęło i walnęło a póżniej już nic nie było.Płakać nie ma za czym bo są nowe.Mertensja jest ciekawą rośliną o ładnych,niebieskich
kwiatach a do tego jadalną.Miałem jeszcze wirginijską ale chyba ją wcięło.
Ewa- Ty nie wymiguj się pogodą tylko coś pokaż bo na pewno rarytasów różnych natargałaś.Czyszczenie górek dzisiaj zakończyłem i miejsca wolnego trochę
jest ale podpowiedzi co zdobyć i posadzić potrzebuję.
czyste,z wolnymi miejscami górki.

..a dalej ranniki nasiały się.

Jeffersonia dubia w towarzystwie sangwinarii i białego pierwiosnka-kwiatki póżniej.

oczko puszcza primula warshenewskiana.

do kwitnienia przymierzają się rutewniki jaskrowate.

kwiatach a do tego jadalną.Miałem jeszcze wirginijską ale chyba ją wcięło.
Ewa- Ty nie wymiguj się pogodą tylko coś pokaż bo na pewno rarytasów różnych natargałaś.Czyszczenie górek dzisiaj zakończyłem i miejsca wolnego trochę
jest ale podpowiedzi co zdobyć i posadzić potrzebuję.
czyste,z wolnymi miejscami górki.
..a dalej ranniki nasiały się.
Jeffersonia dubia w towarzystwie sangwinarii i białego pierwiosnka-kwiatki póżniej.
oczko puszcza primula warshenewskiana.
do kwitnienia przymierzają się rutewniki jaskrowate.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Janku jakiś leń mnie dopadł ...nic mi się nie chce
ale myślę że niedługo się zachce . Troszkę nowości jest i już ładnie wyglądają bo rosną w domku . Przybyło mi też kilka ciemierników i host . Ale Ty lubisz maluszki więc może tych szukaj .
- magry

Co to znaczy nic mi się nie chce ? Gwar słychać wszędzie po ogrodach.Ślimaki nawet już wyszły.Klienci do drzwi sklepiku pukają.No dobrze,ja ciągle mówię,że
musi mi się chcieć bo kiedyś będę chciał a nie będę mógł.Teraz więc muszę na zapas uzbierać.Lubię maluszki bo większymi to chwalić się nie mam czym.Moje większe
to rosną w każdym ogródku.Ciemierniki są jak najbardziej do pokazania w maluchach.
przylaszczki wybór życiowy.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.