U Grażyny w ogrodzie, część 2
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Grażyny w ogrodzie, część 2
Ja muszę wrzucic fotki swoich, dostałam na FO, ale są zupełnie inne odmiany od Twoich 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko jestem pod dużym wrażeniem Twoich skrętników.
Przecudne.
Ja im nie umiem dogodzić.
Przecudne.

- Gracjella
- Od: 16 kwie 2014, o 20:01
Kolekcja coraz bogatsza i piękniejsza
Grażynko, zauważam, że masz problemy z ostrością zdjęć...a szkoda, bo jest co pokazywać.
Najprawdopodobniej robiąc z bliska zdjęcia musisz zmienić w aparacie opcję na makro.Wystarczy odnależć przycisk z rysunkiem kwiatka.Będą tam opcje kilku odległości (przynajmniej trzech). Klikając na dowolną opcję będziesz wybierać optymalną ostrość

Grażynko, zauważam, że masz problemy z ostrością zdjęć...a szkoda, bo jest co pokazywać.
Najprawdopodobniej robiąc z bliska zdjęcia musisz zmienić w aparacie opcję na makro.Wystarczy odnależć przycisk z rysunkiem kwiatka.Będą tam opcje kilku odległości (przynajmniej trzech). Klikając na dowolną opcję będziesz wybierać optymalną ostrość

Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
Twoje skrętniki są niesamowite
Widać, że dobrze im u Ciebie! Ja mam tylko jednego 

- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Aniu-wielkakulka, oczywiście wstawiaj zdjęcia swoich skrętników, może się wymienimy? A co z fiołkami, dowiedziałaś się, jakie to odmiany?
Alu, ćwiczenie czyni mistrza. Trening w uprawie zacznij od jakichś nieodmianowych, aby nie było żal, gdy padną. Później wejdziesz w te odmianowe, ale bardziej popularne. Jedne sie udają bardziej inne mniej, ale zawsze się można z kimś wymienić. I tak powstaje pierwsza kolekcja.
Bożenko, też każdego dnia zachwycam się ich urodą.
Grażynko, a ja myślałam, że problem nieostrych zdjęć tkwi w moim pogarszającym się wzroku.
Będę musiała przejrzeć aparat pod kontem tych zdjęć makro, albo poproszę mojego licealistę, aby się zapoznał i szybko a przystępnie poinstruował mamusię.
Izo, dziękuję, że jesteś.
Jeden skrętnik to już początek kolekcji.
Polecam moje nadwyżki. Właśnie noszę się z zamiarem założenia wątka sprzedażowo-wymiankowego.
Na zakończenie kolejna fotografia rodzinna tych skrętników, które kwitną kilkoma kwiatami. Mam nadzieję, że pozostałe młodziaki do przyszłego sezonu wydorośleją i też będą zachwycać ilością kwiatów.

Miłego popołudnia.

Alu, ćwiczenie czyni mistrza. Trening w uprawie zacznij od jakichś nieodmianowych, aby nie było żal, gdy padną. Później wejdziesz w te odmianowe, ale bardziej popularne. Jedne sie udają bardziej inne mniej, ale zawsze się można z kimś wymienić. I tak powstaje pierwsza kolekcja.

Bożenko, też każdego dnia zachwycam się ich urodą.

Grażynko, a ja myślałam, że problem nieostrych zdjęć tkwi w moim pogarszającym się wzroku.

Izo, dziękuję, że jesteś.

Na zakończenie kolejna fotografia rodzinna tych skrętników, które kwitną kilkoma kwiatami. Mam nadzieję, że pozostałe młodziaki do przyszłego sezonu wydorośleją i też będą zachwycać ilością kwiatów.

Miłego popołudnia.

- Gracjella
- Od: 16 kwie 2014, o 20:01
Takie widoki to sama przyjemność

Zapraszam do moich wątków:
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko a spytam cie o ten Powojnik ,, utopia,, czy jest szansa może w tym roku na kłącza? Bo tangucki od ciebie pięknie się rozrasta.
- byna
- 500p
Bożenko, niestety Utapia ucierpiała w tym roku z powodu uwiądu.
Dałam jej więc czas, żeby podzdrowiała i podreperowała siły.
Dzisiejszy dzień trochę ciepły i przede wszystkim słoneczny. Dorzucam więc kilka fotek jesiennych rabatek. Wrzosy, żurawki, rozchodniki i fotergilla, która coś się ociąga z przebarwianiem. Na koniec ostatnie w tym sezonie zimowity.

Na zakończenie moje skrętnisie: Hototogisu, Mroznyje Uzory, Wiesennyje Griozy

Miłej, pogodnej i słonecznej niedzieli.

Dzisiejszy dzień trochę ciepły i przede wszystkim słoneczny. Dorzucam więc kilka fotek jesiennych rabatek. Wrzosy, żurawki, rozchodniki i fotergilla, która coś się ociąga z przebarwianiem. Na koniec ostatnie w tym sezonie zimowity.

Na zakończenie moje skrętnisie: Hototogisu, Mroznyje Uzory, Wiesennyje Griozy

Miłej, pogodnej i słonecznej niedzieli.

- Biedronka641
Grażynko wrzosy mi się zawsze podobały,ale nigdy ich nie sadziłam. No może kiedyś zrobię nową rabatkę pod nie właśnie.
Fotki jesienne urocze.
Fotegillę mam kilka lat i nic mi nie przyrasta. Masz ją posadzoną w słońcu czy w cieniu? Jak jej dogadzasz?
Dziękuję za fotki skrętników , bo u Ciebie mogę się nimi nacieszyć. Coś Ci obiecałam. Pamiętam,ale poczekasz do wiosny?
Miłego tygodnia.
Fotki jesienne urocze.

Fotegillę mam kilka lat i nic mi nie przyrasta. Masz ją posadzoną w słońcu czy w cieniu? Jak jej dogadzasz?
Dziękuję za fotki skrętników , bo u Ciebie mogę się nimi nacieszyć. Coś Ci obiecałam. Pamiętam,ale poczekasz do wiosny?
Miłego tygodnia.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Grażynko
wrzosy masz piękne
ja jakoś nie potrafię ich utrzymać na rabatach po zimie padają
Jak im dogadzasz, że są takie cudne?
Hortensje
jakie to odmiany?

Hortensje

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Grażynko jakie ty masz powojniki
cuuuda!!!Przepiękna kolekcja ,od razu widać ,że je kochasz
A skrętniki...powoli też zaczyna mi ich przybywać
Prada jest niesamowity
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
kolekcja skrętników imponująca.
Wrzosy pięknie kwitną.I hortensja to Vanilka???

Wrzosy pięknie kwitną.I hortensja to Vanilka???
- byna
- 500p
Alu, fotergillę mam posadzoną wpółsłońcu. Przyrastać, przyrasta, nawet obficie kwitnie wiosną ale jesienią się nie wybarwia na czerwono. Chyba ma zbyt mało słońca, ale jest już spora i boję się ją przesadzać. Alu, niczym się nie martw, to wiosną będziemy się wymieniać i umawiać.
Aniu-anym, wrzosy sadzę razem z mikoryzą dla roślin wrzosowatych i w ciągu całego roku dbam, żeby nie przesuszyły się. W lipcu, kiedy byłam w sanatorium syn zasuszył mi kilka.
Hortensja to Pinky Winky, tylko jedne kwiatostany rozkwitły wcześniej, a te połamane przez grad musiały się odradzać i dopiero zaczynają kwitnąć.
Beatko, dziękuję za pochwały w imieniu moich powojników. W tym roku wiele z nich ucierpiało z powodu uwiądu. Przeniosłam więc swoją miłość na skrętniki. Widziałam twoją kolekcję i jak tak dalej pójdzie, to na wiosnę może się wymienimy
Aniu-anabuko1, hortensja to Pinky Winky. Na jednym krzewie różne stadia rozkwitu. Nie powiem fajnie to wygląda. Czekam, aż ty zaczniesz hodować skrętnisie. Znając twoją rękę do kwiatów-sukces murowany.
Trochę zdjęć makro zparapetów i ogrodu latem. Za udostępnienie zdjęć dziękuję Szymonowi.

Miłego dnia.

Aniu-anym, wrzosy sadzę razem z mikoryzą dla roślin wrzosowatych i w ciągu całego roku dbam, żeby nie przesuszyły się. W lipcu, kiedy byłam w sanatorium syn zasuszył mi kilka.

Hortensja to Pinky Winky, tylko jedne kwiatostany rozkwitły wcześniej, a te połamane przez grad musiały się odradzać i dopiero zaczynają kwitnąć.
Beatko, dziękuję za pochwały w imieniu moich powojników. W tym roku wiele z nich ucierpiało z powodu uwiądu. Przeniosłam więc swoją miłość na skrętniki. Widziałam twoją kolekcję i jak tak dalej pójdzie, to na wiosnę może się wymienimy

Aniu-anabuko1, hortensja to Pinky Winky. Na jednym krzewie różne stadia rozkwitu. Nie powiem fajnie to wygląda. Czekam, aż ty zaczniesz hodować skrętnisie. Znając twoją rękę do kwiatów-sukces murowany.

Trochę zdjęć makro zparapetów i ogrodu latem. Za udostępnienie zdjęć dziękuję Szymonowi.

Miłego dnia.

Ma chłopak talent...pięknie uchwycone 

- Biedronka641
Grażynko czyli moją fotergillę muszę przesadzić, bo rośnie w cieniu.
Szymona to ja bym mile widziała u siebie z aparatem . Przydało by mi się parę ładnych fotek.
Jestem nimi zachwycona. Pogratuluj mu pasji i talentu.
Szymona to ja bym mile widziała u siebie z aparatem . Przydało by mi się parę ładnych fotek.
Jestem nimi zachwycona. Pogratuluj mu pasji i talentu.