Ogród Biedronki 641 cz.2
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Ale cudowna kalla , ta pnąca róża , ależ ma kwiatów 

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu cudności pokazujesz a już ta róża pienna to mistrzostwo świata,pozostałe różyczki też cudowne ,nieważne że nn ,
tymi hortensjami to już przegięłaś i na dodatek niebieska,jestem zauroczona

tymi hortensjami to już przegięłaś i na dodatek niebieska,jestem zauroczona

- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Alu
Hortennsje już ci pieknie kwitną,moje jeszcze w większych pakch, cieplej widać u Ciebie
Róze piękne,zwłaszca ta pomarańczka i ta pienna
Ależ ma kwiatów
Złocienie tez ładnie kwiną

Hortennsje już ci pieknie kwitną,moje jeszcze w większych pakch, cieplej widać u Ciebie

Róze piękne,zwłaszca ta pomarańczka i ta pienna

Złocienie tez ładnie kwiną

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu witaj
Twoja róża robi niesamowite wrażenie
moja w tym roku skromnie zakwitła, chyba odpoczywa po zeszłorocznym obfitym kwitnieniu lub przymrozek troszkę jej zaszkodził
Hortensja jest niebieska? jaka to odmiana?

Alu u mnie rumiany miały piękne pąki i wszystko jakby szedł i na złość pościnał może jeszcze coś zakwitnie do jesieni.
-- 15 cze 20140000001450k1409 --
ja nazwałam rumiany a to o złocienie chodziło.

-- 15 cze 20140000001450k1409 --
ja nazwałam rumiany a to o złocienie chodziło.

- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Alu, też mam Marię Curie Skłodowską, ale moja dopiero w pąkach, więc na kwiaty moge sobie popatrzec u ciebie. Róże oczywiście niesamowite
a hortensja super wielka i cala obsypana kwieciem. Naprawdę możesz być dumna ze swoich zielonych podopiecznych. 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Patrycjo ta kalla mnie też się podoba. Jest jakby ciut większa od innych. Róża pienna mi co roku tak kwitnie.
Grażynko -gracha dziękuje. To fakt w tym roku hortensja zaskoczyła i mnie , bo jeszcze tak obficie kwiatów nigdy nie miała.
Aniu może u mnie było dużo cieplej. Nawet bym powiedziała,że za ciepło, teraz się ochłodziło . Złocienie już nie długo zakwitną w pełni.
Aniu-anym moja róża pienna kwitnie tak obficie co roku. Przykro mi,ale nie znam odmiany hortensji, bo rośnie już w ogrodzie przeszło 20 lat. Kwitnie na niebiesko, bo chyba jej sprzyja moja kwaśna ziemia w ogrodzie. Nie stosuję żadnych środków dla zabarwienie jej koloru kwiatów.
Marysiu widzisz jak to jest. Sadzisz, pielęgnujesz, potem w jednej chwili Ci grad zniszczy. To takie przykre dla ogrodnika.
Rumiany lubią jeszcze raz jesienią zakwitnąć.
Grażynko dziękuję,że moje zielone podopieczne Ci się podobają. Ja też się cieszę ,jak coś ładnie zakwitnie, ale nie zawsze jest to realne, bo czasami nie wiadomo z jakiego powodu coś wypadnie, gorzej zakwitnie lub wcale. Np w tym roku mam byle jaką igłę kleopatry, W zeszłym roku kwitła ,w tym roku wysiliła się jednym kwiatuszkiem i to lichym.

Za to wiesiołek choć nie chciany , bo zbyt szybko się rozrasta kwitnie dość obficie.

Trojeść bulwiasta

Zakwitła mi rutewka żółta. Nabytek z wiosny.

Tawułka

Pięciornik nepalski

Rodgersja w tym roku nie zakwitła

Zapraszam ponownie. Jutro nowe fotki.
Grażynko -gracha dziękuje. To fakt w tym roku hortensja zaskoczyła i mnie , bo jeszcze tak obficie kwiatów nigdy nie miała.
Aniu może u mnie było dużo cieplej. Nawet bym powiedziała,że za ciepło, teraz się ochłodziło . Złocienie już nie długo zakwitną w pełni.
Aniu-anym moja róża pienna kwitnie tak obficie co roku. Przykro mi,ale nie znam odmiany hortensji, bo rośnie już w ogrodzie przeszło 20 lat. Kwitnie na niebiesko, bo chyba jej sprzyja moja kwaśna ziemia w ogrodzie. Nie stosuję żadnych środków dla zabarwienie jej koloru kwiatów.
Marysiu widzisz jak to jest. Sadzisz, pielęgnujesz, potem w jednej chwili Ci grad zniszczy. To takie przykre dla ogrodnika.
Rumiany lubią jeszcze raz jesienią zakwitnąć.
Grażynko dziękuję,że moje zielone podopieczne Ci się podobają. Ja też się cieszę ,jak coś ładnie zakwitnie, ale nie zawsze jest to realne, bo czasami nie wiadomo z jakiego powodu coś wypadnie, gorzej zakwitnie lub wcale. Np w tym roku mam byle jaką igłę kleopatry, W zeszłym roku kwitła ,w tym roku wysiliła się jednym kwiatuszkiem i to lichym.

Za to wiesiołek choć nie chciany , bo zbyt szybko się rozrasta kwitnie dość obficie.

Trojeść bulwiasta

Zakwitła mi rutewka żółta. Nabytek z wiosny.

Tawułka

Pięciornik nepalski

Rodgersja w tym roku nie zakwitła

Zapraszam ponownie. Jutro nowe fotki.

- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Same cudeńka jak zwykle. 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aluś a pięciornik nepalski Ci się rozsiewa, jaki ma pokrój tzn. czy się wykłada?
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Ten żółty kolor wiesiołka jest taki optymistyczny! Mój pięciornik nepalski rośnie i w górę i na boki, ale środek zazwyczaj ma pusty...
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Tyle barw w tym Twoim ogrodzie, że naprawdę nie wiem jak Ci sie to wszystko mieści.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Z tego, co widziałam na zdjęciach to M.C.Skłodowska nie była za urodziwą kobietą, natomiast powojnik nazwany jej imieniem szalenie mi się podoba. W ogóle lubię białe kwiaty, a gdy są jeszcze pełne...
Zazdroszczę deszczu, bo u mnie susza i muszę wieczorem wystawiać się komarom na pożarcie

Zazdroszczę deszczu, bo u mnie susza i muszę wieczorem wystawiać się komarom na pożarcie

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Patrycjo dziękuję. Już wkrótce i u Ciebie będzie paleta barw.
Aniu ten pięciornik tak się nie wysiewa jak żółty wyprostowany i ma pokrój płożący.
Mariolu podobnie zachowuję się i rośnie mój pięciornik,a wiesiołek może i ma ładny kolor,ale jego ekspansywność to już nie dla mnie.
Małgosiu witam Cię w moich skromnych progach ogrodu. Działkę mam dużą i miejsc do nasadzeń też sporo.
Iwonko może i nie była ładną kobietą,ale jej imieniem powojnik jest śliczny. A co powiesz na nadanie imieniem innej Marii tulipanowi?

Pełnik chiński

Eucomis biały

Złocień biały pełny i żółty

Ostróżki

Liliowiec Stello de Orio
Do wieczora, bo jestem w trakcie robienia gołąbków z sosem grzybowym.

Aniu ten pięciornik tak się nie wysiewa jak żółty wyprostowany i ma pokrój płożący.

Mariolu podobnie zachowuję się i rośnie mój pięciornik,a wiesiołek może i ma ładny kolor,ale jego ekspansywność to już nie dla mnie.

Małgosiu witam Cię w moich skromnych progach ogrodu. Działkę mam dużą i miejsc do nasadzeń też sporo.

Iwonko może i nie była ładną kobietą,ale jej imieniem powojnik jest śliczny. A co powiesz na nadanie imieniem innej Marii tulipanowi?

Pełnik chiński

Eucomis biały

Złocień biały pełny i żółty

Ostróżki

Liliowiec Stello de Orio
Do wieczora, bo jestem w trakcie robienia gołąbków z sosem grzybowym.

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
ooo, a to co? Fajne!
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aluś,nie mam białego przymiotna ,mam niebieski i różowy a Maria Skłodowska może nie była urodziwa jak pisała Iwonka ,bo nie miała makijażu
,pięknie kwitną Ci róże,u mnie zakwitnie pięknotka ,którą poleciłaś mi kupić na wystawie,pozdrawiam i miłego dnia życzę