Taju 
tulipanowiec jest jeszcze młody...może kiedyś doczekam się kwiatów. Rabatki są jeszcze nie do końca dokończone, wszystkie wymagają jeszcze przeróbek. Dużo roślin się powtarza, co roku jakieś duplikaty są usuwane i dochodzi coś ciekawszego. Poszaleć jednak nie można teren jest w kilku miejscach podmokły, już sama nie wiem co w tych miejscach posadzić. Niektóre rośliny już trzeba zabrać, zaczynają marnieć...jak pada deszcz jeden dzień to nie przeszkadza jak dłużej rośliny zaczynają chorować.
ASK_anulla 
tulipanowca przy piaskownicy odradzam...gałęzie rosną w młodszym wieku do góry pod lekkim kątem, cienistego miejsca na początku nie będzie...do tego gałęzie są bardzo kruche, mogą się złamać...odpukać do tej pory nic się nie odłamało...na forum czytałam o takich przypadkach. Poszukaj drzewka z rozłożystą koroną, jest dużo szczepionych na pniu...rosnących w miarę szybko...dorastających do 5 m. Może Klon flamingo, szybko rośnie...kolor liści też jest ładny. Wierzba mandżurska też szybko rośnie, strzyżona od dołu wypiętrza koronę do góry...tworzy się szybko cienisty parasol. Proszę pokaż rabatki, lubię oglądać jak powstają od początku...warto to udokumentować, można później porównać jak ogród się zmienia
Annes 77 
pogoda dzisiaj dopisuje, nie pada...troszkę zimno ale da się wytrzymać...po ostatnich opadach większe rośliny, są przekrzywione...od środka gniazda się porobiły. Poprawić nie można bo buty grzęzną w ziemi.
W warzywniku wszystko przeżyło, kapusta jest już dobra do rozsadzenia...jutro będzie część po pikowana jak pogoda pozwoli.
Jolka 
opady już każdemu bokiem wychodzą

ogórków też raczej będzie mało...ziemniaki też wymokły w jednym miejscu. Zapomniałam aksamitki posadzić, dyni też nie posadziłam...szpaki zjadły zielone czereśnie, które dojrzewają się dopiero w czerwcu...dwa tygodnie cebulę dymkę sadziłam...szpaki wyciągały z ziemi, obierały z łuski...cebulki pozbierane były w kupki po kilka sztuk. Dodatkowa ,,głupiego robota''
Po liliowca kiedyś pojadę...Patrycja teraz kuje do sesji, więc zero wyjazdów...w gospodarstwie też masę roboty, zaczynam już wysiadać

dzień zdecydowanie zrobił się za krotki

Hortensja.

Dostałam sadzonkę chryzantemy, ładnie odbiła po zimie.
Trójsklepka, ma pączki...będzie kwitła
Tawułka
Hostowisko
Krzewuszka po przesadzeniu, słabo wygląda.
Monarda.
Szałwia.
Tawułka.
Łubin.