Parę moich kaktusów - banditoo cz.3
- banditoo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Parę moich kaktusów - banditoo cz.3
tylko że u mnie nie ma nadwyżek i nie wiem czy sukulenciarze dobrze by się nimi zaopiekowali, to nadgorliwi ludzie są 

- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Za to kaktusiarze bez serca! O żesz Ty... dobra, sama sobie wysieję...kiedyś. O! Ale ariaki - normalnie miodzio...banditoo pisze:nie wiem czy sukulenciarze dobrze by się nimi zaopiekowali, to nadgorliwi ludzie są
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Wysiewy przednie ale mnie bardziej interesuje jak wygląda sytuacja wśród siewek echinocereusów z tego zdjęcia
Zdjęcie jest z października 2012 więc siewki maja już pewnie jakieś sensowne rozmiary.

- chromat
- 1000p
- Od: 29 gru 2010, o 15:13
- Kontakt:
po czym masz te pudełka? coś takiego szukam pod swoje siewy, dobre gabaryty, a mniejsze zapewne o tego co ja używam.
Za ariaki Szacun
piasek pustyni tak trzymaj
Za ariaki Szacun
piasek pustyni tak trzymaj

Pozdrawiam Krzysiek
Ubiegłeś mnie, o to samo miałem pytać.chromat pisze:po czym masz te pudełka? coś takiego szukam pod swoje siewy, dobre gabaryty, a mniejsze zapewne o tego co ja używam.
Jak dużo masz podłoża w tych pojemnikach ?
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak na wysiewy sierpniowe to
astro tak szybko rosną? Porównuję do gymno nawet tych moich największych, tegorocznych i w lekkim szoku jestem przyznam.
Ariaki też z sierpnia??? bo niektóre po trzy brodawki już mają a i rzepki pewnie całkiem niczego sobie- nie siałam przenigdy, znam jedynie z opisów stąd pytanie.
Noooo pięknie, ślicznie
ale... gdzie gymnole 
Pokazałbyś
tobym miała odniesienie wielkości tudzież małości swoich

Ariaki też z sierpnia??? bo niektóre po trzy brodawki już mają a i rzepki pewnie całkiem niczego sobie- nie siałam przenigdy, znam jedynie z opisów stąd pytanie.
Noooo pięknie, ślicznie

Pokazałbyś

Obstawiam pudełka po patyczkach kosmetycznych... ja też do takich siejęD-avi-D pisze:chromat napisał(a):
po czym masz te pudełka? coś takiego szukam pod swoje siewy, dobre gabaryty, a mniejsze zapewne o tego co ja używam.
Ubiegłeś mnie, o to samo miałem pytać.

- banditoo
A nawet nie wiem bo stoją gdzieś w piwnicy, pewnie dopiero na wiosnę zrobię jakieś fotkiArtur89 pisze:Wysiewy przednie ale mnie bardziej interesuje jak wygląda sytuacja wśród siewek echinocereusów z tego zdjęciaZdjęcie jest z października 2012 więc siewki maja już pewnie jakieś sensowne rozmiary.
potwarz i kalumniepiasek pustyni pisze:Za to kaktusiarze bez serca!
po patyczkachchromat pisze:po czym masz te pudełka?
astro szczególnie te myriostigmowe rosną dosyć szybkoMartada pisze:Jak na wysiewy sierpniowe to astro tak szybko rosną? Porównuję do gymno nawet tych moich największych, tegorocznych i w lekkim szoku jestem przyznam.
Noooo pięknie, ślicznie ale... gdzie gymnole
Pokazałbyś tobym miała odniesienie wielkości tudzież małości swoich
ariaki- jakoś początek maja
gymnole - może zrobie jakąś fotke ale nie mam za wiele, teraz będę wysiewał większą ilość
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Niech będzie, wtedy się o nie upomnębanditoo pisze:A nawet nie wiem bo stoją gdzieś w piwnicy, pewnie dopiero na wiosnę zrobię jakieś fotki

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Siewki miodzio. Dla każdego coś pięknego. 

- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Astrophytum dalej mnie nie lubi i na dowód właśnie pada mi ostatnia majowa siewka - biała się zrobiłabanditoo pisze:astro szczególnie te myriostigmowe rosną dosyć szybko
gymnole - może zrobie jakąś fotke ale nie mam za wiele, teraz będę wysiewał większą ilość

Ariaki ponieważ wymagające poza kręgiem moich zainteresowań i zakusów ale podziwiać u innych lubię bo i kaktusiory nietypowe a kwiaty odlot

Jak zrozumiałam to też spod świetlówek wyjechały tzn szykujesz je do spoczynku... a w sezonie pogonisz je jeszcze trochę? czy już teraz delikatnie z wodą będzie?
Nie wiem do którego momentu można je poić na umór...
Do pierwszych dorosłych brodawek?
Czysto teoretycznie się chciałam dowiedzieć bom zielona w temacie.
A z gymno to się nie wymiguj i tak siałeś więcej ode mnie a że kilka numerków nam się pokrywało stąd molestuję bo kolorki to pokazywałeś a z rzeczonymi to skromniutko jakoś jeśli idzie o fotki

W poprzednim wątku coś mignęło jedynie i koniec

Przetasowania pod lampkami sugerują, że już zaczynasz wielkie sianie. Powodzenia wobec tego

- banditoo
oj tam cie nie lubi, to widocznie nagorliwośćMartada pisze:Astrophytum dalej mnie nie lubi i na dowód właśnie pada mi ostatnia majowa siewka - biała się zrobiłabanditoo pisze:astro szczególnie te myriostigmowe rosną dosyć szybko
gymnole - może zrobie jakąś fotke ale nie mam za wiele, teraz będę wysiewał większą ilość![]()
Ariaki ponieważ wymagające poza kręgiem moich zainteresowań i zakusów ale podziwiać u innych lubię bo i kaktusiory nietypowe a kwiaty odlot![]()
Jak zrozumiałam to też spod świetlówek wyjechały tzn szykujesz je do spoczynku... a w sezonie pogonisz je jeszcze trochę? czy już teraz delikatnie z wodą będzie?
Nie wiem do którego momentu można je poić na umór...
Do pierwszych dorosłych brodawek?
Czysto teoretycznie się chciałam dowiedzieć bom zielona w temacie.
A z gymno to się nie wymiguj i tak siałeś więcej ode mnie a że kilka numerków nam się pokrywało stąd molestuję bo kolorki to pokazywałeś a z rzeczonymi to skromniutko jakoś jeśli idzie o fotki
W poprzednim wątku coś mignęło jedynie i koniectyle je widziałam.
Przetasowania pod lampkami sugerują, że już zaczynasz wielkie sianie. Powodzenia wobec tego
Ariaki zostawiłem pod świetlówkami, mam jeszcze inne to tamte są o rok starsze a mniejsze, ale ich nie pędziłęm. Na początku podlewałem je oszczedniej niż inne ale potem stwierdziłem że nie ma co się pierdzielić. Podlewam je jak inne i rosną szybciej. Duże już mają inną ziemie i są podlewane znacznie rzadziej, jak są upały.
A gymno może jakieś znajdę, chyba jedne starsze stoją pod świetlówkami, reszta niedawno wysiana wiec za mała do pokazywania
- Farel
- Od: 22 lip 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No ariaczki ładnie podpędzone. Moje 2 letnie tak wyglądają. Ostatnio doszedłem to takiego samego wniosku jak Jacek, czyli wstawiłem je do mnożarki i podlewam jak inne, już przybrały nieco masy.
- banditoo
No bo straszą ludzi że Ariaki czy Lofki to delikatne i wody nie lubią itd, a to takie jak inne kaktusy, może troszkę bardziej mineralna ziemie potrzebują