Mój mały zielony zakątek :)
- 
				Fraszka_1
- 1000p 
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały zielony zakątek :)
Ale Ci wszystko rośnie  

- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to przekaż Mamie, że należą się jej naprawdę wieeeeelkie   

za hoje !!
 za hoje !!
Wszystkie jej kwitną ? Bo wyglądają okazale i zdrowo i pięknie.

za hoje !!
 za hoje !!Wszystkie jej kwitną ? Bo wyglądają okazale i zdrowo i pięknie.
Pozdrawiam i zapraszam

- orzechovvy
- 100p 
- Od: 26 sie 2013, o 16:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fraszka_1 wszystko rośnie bo czas mija i już sierpień 
ewa321 wiedziałam, że Ci się spodobają. Tak kwitną, ale na zmianę  i słodko pachną
 Tak kwitną, ale na zmianę  i słodko pachną 

ewa321 wiedziałam, że Ci się spodobają.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Rosną Ci bardzo szybko rośliny.
Awokado już pół okna zajmuje, a co będzie za rok?

Awokado już pół okna zajmuje, a co będzie za rok?

- orzechovvy
- 100p 
- Marcin01988
- 500p 
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
Pięknie Ci się rozrołylilie na oczku wodnym no i jak kwitną  A widzę rybki masz, zimujesz je w oczku czy przenosisz gdzieś indziej na ten okres?
  A widzę rybki masz, zimujesz je w oczku czy przenosisz gdzieś indziej na ten okres?

A widzę rybki masz, zimujesz je w oczku czy przenosisz gdzieś indziej na ten okres?
  A widzę rybki masz, zimujesz je w oczku czy przenosisz gdzieś indziej na ten okres?- orzechovvy
- 100p 
Marcin01988 zimują w oczku, bez problemu dają radę na głębokości metra. 

- orzechovvy
- 100p 

Witam witam i o zdrówko pytam
  Witam witam i o zdrówko pytam  Coraz więcej osób wokół mnie chodzi z katarem i tabletkami przy sobie.
 Coraz więcej osób wokół mnie chodzi z katarem i tabletkami przy sobie.  Ale nie o katarach będziemy rozmawiać tylko o kwiatkach
 Ale nie o katarach będziemy rozmawiać tylko o kwiatkach 
Na początek nowość Orchidea, zaszczepka.

Storczykopodobne wypuściło nowy przyrost

Motylnik, tak nazwany bo wygląda, jakby motylki go obsiadły.
 Pełnia kwitnienia
 Pełnia kwitnienia  

Storczyk w plamki wypuszcza pęd kwiatowy

Storczyk miniaturka tez postanowił wypuścić pęd

Storczyk nadal z keiki. Dziecko na razie nie chce opuścić karmiącej matki

Dracena pasiasta coraz większa

Awokado szaleje. Na czubku znowu widać, że się rozgałęzia. Mam szczęście i trafiłam na odmianę samo-formujacą się w drzewko.

Grubosz na razie idzie w górę, ale niedługo zostanie skrócony o czubek głowy

Echinopsis znowu będzie kwitł, tym razem trzy pąki.

Sucholubki razem

Balkonik

Niedługo jesień, trzeba pozabierać do domu, tylko gdzie ja to zmieszczę. Też macie takie problemy? Ja marzę o jakiejś oranżerii

- Wolusia
- 1000p 
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Najbardziej zaskoczyl mnie ten storczyk z żółtymi kwiatami. W takim kształcie kwiatów jeszcze nie widziałam. Piękny  

- Marcin01988
- 500p 
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
Rosną Ci pięknie roślinki jak na drożdźach  Sama dracenka pasiasta chyba dwókrotność tego co wcześniej urosła
  Sama dracenka pasiasta chyba dwókrotność tego co wcześniej urosła 

Lilie nadal mnie zachwycają  ale widoki balkonu i Twojego okna powalające
 ale widoki balkonu i Twojego okna powalające  hibiskusy masz- obiecujące- temat mi ostatnio bliski- jak najbardziej popieram ukorzenianie w butelce- ja też tym sposobem pozyskuję sadzonki- nie marnieją a puszczają korzonki- mój rekord to 5miesięcy- liski nowe były i nawet pąk(oberwałam)- ale korzonków ani śladu
 hibiskusy masz- obiecujące- temat mi ostatnio bliski- jak najbardziej popieram ukorzenianie w butelce- ja też tym sposobem pozyskuję sadzonki- nie marnieją a puszczają korzonki- mój rekord to 5miesięcy- liski nowe były i nawet pąk(oberwałam)- ale korzonków ani śladu  co do pędu z wierzbą w wodzie- to gdzieś mi się obiło o uszy- że gotuje się pędy wierzby i tam jakieś hormony wzrostu się wydzielają i szybciej korzonki się pojawiają- więc sąsiedztwo jak najbardziej szczęśliwie dobrane
 co do pędu z wierzbą w wodzie- to gdzieś mi się obiło o uszy- że gotuje się pędy wierzby i tam jakieś hormony wzrostu się wydzielają i szybciej korzonki się pojawiają- więc sąsiedztwo jak najbardziej szczęśliwie dobrane  awokado świetnie sobie poczyna, sucholubki niezwykle dekoracyjne... wiem na pewno coś pominęłam- ale tyle masz zachwycających roślin, że nie sposób wymienić wszystkich
 awokado świetnie sobie poczyna, sucholubki niezwykle dekoracyjne... wiem na pewno coś pominęłam- ale tyle masz zachwycających roślin, że nie sposób wymienić wszystkich 

ale widoki balkonu i Twojego okna powalające
 ale widoki balkonu i Twojego okna powalające  hibiskusy masz- obiecujące- temat mi ostatnio bliski- jak najbardziej popieram ukorzenianie w butelce- ja też tym sposobem pozyskuję sadzonki- nie marnieją a puszczają korzonki- mój rekord to 5miesięcy- liski nowe były i nawet pąk(oberwałam)- ale korzonków ani śladu
 hibiskusy masz- obiecujące- temat mi ostatnio bliski- jak najbardziej popieram ukorzenianie w butelce- ja też tym sposobem pozyskuję sadzonki- nie marnieją a puszczają korzonki- mój rekord to 5miesięcy- liski nowe były i nawet pąk(oberwałam)- ale korzonków ani śladu  co do pędu z wierzbą w wodzie- to gdzieś mi się obiło o uszy- że gotuje się pędy wierzby i tam jakieś hormony wzrostu się wydzielają i szybciej korzonki się pojawiają- więc sąsiedztwo jak najbardziej szczęśliwie dobrane
 co do pędu z wierzbą w wodzie- to gdzieś mi się obiło o uszy- że gotuje się pędy wierzby i tam jakieś hormony wzrostu się wydzielają i szybciej korzonki się pojawiają- więc sąsiedztwo jak najbardziej szczęśliwie dobrane  awokado świetnie sobie poczyna, sucholubki niezwykle dekoracyjne... wiem na pewno coś pominęłam- ale tyle masz zachwycających roślin, że nie sposób wymienić wszystkich
 awokado świetnie sobie poczyna, sucholubki niezwykle dekoracyjne... wiem na pewno coś pominęłam- ale tyle masz zachwycających roślin, że nie sposób wymienić wszystkich 
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak nadal masz na liście chciejst-  hojkę tricolorkę carnosę to mogę to marzenie spełnić i kawałek Ci podesłać(tak jako prezent urodzinowy)...  ale ta miłość- swoją drogą do roślin, to u Was rodzinne- patrząc na okazy hojowe Twej mamy 

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

- orzechovvy
- 100p 
Wolusia ten storczyk z żółtymi kwiatkami to Oncidium zwany Motylnik. Są też różowe, dwubarwne, a ile żółtych...   

Marcin01988 Ano rosną... Dracenka pnie się w górę, by więcej świata z okna zobaczyć
Kelpie Uwielbiam siedzieć i opalać się na balkonie (południowa strona), no i widok z 10 pietra też jest niczego sobie. Hibiskusy... u dwóch z trzech badylków zgniły pędy włożone w ziemię, reszta bez zmian. Wniosek? Kawałki pociętych pędów były za bardzo zdrewniałe i nie chciały już puszczać korzonków (przy najmniej tak sądzę). a propos wierzby to też słyszałam o dziwnych metodach, ale pewnie są słuszne, skoro u mnie wszystkie nie przeżyły moczenia w wodzie.
 Hibiskusy... u dwóch z trzech badylków zgniły pędy włożone w ziemię, reszta bez zmian. Wniosek? Kawałki pociętych pędów były za bardzo zdrewniałe i nie chciały już puszczać korzonków (przy najmniej tak sądzę). a propos wierzby to też słyszałam o dziwnych metodach, ale pewnie są słuszne, skoro u mnie wszystkie nie przeżyły moczenia w wodzie.  Ale następnym razem, na wiosnę wypróbujemy
 Ale następnym razem, na wiosnę wypróbujemy  Awokado non stop rośnie
 Awokado non stop rośnie  Sucholubki na zimę pójdą na zimowisko, i trzeba będzie zabrać egzotyki do domu
 Sucholubki na zimę pójdą na zimowisko, i trzeba będzie zabrać egzotyki do domu  Co do tylu zachwycających roślin, to trzymam w pokoju i na balkonie to co mi się podoba. Bo przecież by było nudno jakby każdy miał to samo.
 Co do tylu zachwycających roślin, to trzymam w pokoju i na balkonie to co mi się podoba. Bo przecież by było nudno jakby każdy miał to samo.  

Oj tricolorkę z chęcią przyjmę , oj rodzinne rodzinne.
 , oj rodzinne rodzinne.  Mama w dużym pokoju u siebie na parapecie ma same storczyki, a na podłodze jakieś inne rośliny stoją.
 Mama w dużym pokoju u siebie na parapecie ma same storczyki, a na podłodze jakieś inne rośliny stoją.  Na działce mnóstwo kwiatów.
 Na działce mnóstwo kwiatów. 

Marcin01988 Ano rosną... Dracenka pnie się w górę, by więcej świata z okna zobaczyć

Kelpie Uwielbiam siedzieć i opalać się na balkonie (południowa strona), no i widok z 10 pietra też jest niczego sobie.
 Hibiskusy... u dwóch z trzech badylków zgniły pędy włożone w ziemię, reszta bez zmian. Wniosek? Kawałki pociętych pędów były za bardzo zdrewniałe i nie chciały już puszczać korzonków (przy najmniej tak sądzę). a propos wierzby to też słyszałam o dziwnych metodach, ale pewnie są słuszne, skoro u mnie wszystkie nie przeżyły moczenia w wodzie.
 Hibiskusy... u dwóch z trzech badylków zgniły pędy włożone w ziemię, reszta bez zmian. Wniosek? Kawałki pociętych pędów były za bardzo zdrewniałe i nie chciały już puszczać korzonków (przy najmniej tak sądzę). a propos wierzby to też słyszałam o dziwnych metodach, ale pewnie są słuszne, skoro u mnie wszystkie nie przeżyły moczenia w wodzie.  Ale następnym razem, na wiosnę wypróbujemy
 Ale następnym razem, na wiosnę wypróbujemy  Awokado non stop rośnie
 Awokado non stop rośnie  Sucholubki na zimę pójdą na zimowisko, i trzeba będzie zabrać egzotyki do domu
 Sucholubki na zimę pójdą na zimowisko, i trzeba będzie zabrać egzotyki do domu  Co do tylu zachwycających roślin, to trzymam w pokoju i na balkonie to co mi się podoba. Bo przecież by było nudno jakby każdy miał to samo.
 Co do tylu zachwycających roślin, to trzymam w pokoju i na balkonie to co mi się podoba. Bo przecież by było nudno jakby każdy miał to samo.  
 Oj tricolorkę z chęcią przyjmę
 , oj rodzinne rodzinne.
 , oj rodzinne rodzinne.  Mama w dużym pokoju u siebie na parapecie ma same storczyki, a na podłodze jakieś inne rośliny stoją.
 Mama w dużym pokoju u siebie na parapecie ma same storczyki, a na podłodze jakieś inne rośliny stoją.  Na działce mnóstwo kwiatów.
 Na działce mnóstwo kwiatów. 
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Mimo zbliżającej się jesienii, rośliny nadal czują lato. Przepięknie Ci rosną  

- 
				Fraszka_1
- 1000p 
- Od: 16 cze 2013, o 15:41