Wando, jestem, choc spóźniona
Cudnie kwitną Ci agapanty, moje mlodziaki w tym roku się nie popisaly
W Twoim ogrodzie tyle różnorodności, ze zawsze wyglada atrakcyjnie, nawet jak roze mają przerwę
Jesteś zadowolona z poznańskiego Edena?
Pozdrawiam
Wandziu pięknie u Ciebie i tak kolorowo....
Miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Wandziu właśnie po mamie. Ona też lubi grzebac w ziemi ale nie zna się po prostu. Wie co to cynie, lewkonie, astry- te takie siane, stare rośliny. To ona zaraziła mnie tym ogrodomaniactwem
Wandziu, nawet te umęczone upałem rośliny pieknie sie u Ciebie prezentują. Wszystko dopięte na ostatni guzik. Fantastycznie
Na forum są ogrody, które podobają mi się bardzo, troszkę mniej i tak średnio Twój jest w pierwszej lidze
Wandziu, dawno mnie nie było pod Czesławem
uwielbiam ten klimat tajemniczości, światło-cienia i naturalności
Secret Joy mnie urzekła.
Pozdrawiam z nadzieją, że ogródek podlany z nieba
Wandziu
Widzę u Ciebie kwietnik ze starej balii a ja w takiej chciałam zrobić sobie maleńkie oczko wodne, tylko muszę z tym jeszcze ze dwa lata poczekać aż mój mały podrośnie i będzie rozsądniejszy.
Pięknie u Ciebie jeszcze kwitną liliowce i floksy i liatra jeszcze kwitnie moja fioletowa to już dawno przekwitła.
Wandziu przybiegłam z rewizytą i już nie żałuje
Piękny ogród, pięknie pokazany, zdjęcia rewelacyjne
Mnóstwo traw i kwiecia, uwielbiam takie ogrody
Jesteś szczęśliwą posiadaczką pięknego tajemniczego ogrodu, baaardzo mi się podoba!
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Zauroczyły mnie Twoje jeżówki. Prześliczne. Zdradź tajemnicę gdzie je kupujesz (PW), chyba, ze sama wysiewasz. Moje zainteresowanie rudbekiami i jeżówkami ostatnio szczególnie wzrosło. Muszę chyba na jakiś czas rozstać się z astrami. Dopadła je jakaś choroba. Uwielbiam astry i zawsze mam ich mnóstwo, ale trudno, nie mogę rozprzestrzeniać choroby po całym ogrodzie.
Witaj Wando, strasznie długo Cię nie odwiedzałam, ale jakoś zupełnie nie miałam czasu i nawet ochoty na forum, mam nadzieję, że uda mi się teraz trochę nadrobić zaległości (zostało mi jeszcze kilka stron z poprzedniego wątku). Upały dosłownie odbierały mi rozum, a podlewanie całego ogrodu co 2 dni sprawiło, że prawie znienawidziłam swój ogród.. i zawsze się zastanawiałam jak sobie radzisz Wando pamiętając, że masz mnóstwo roślin w pojemnikach, donicach ect.
Zdecydowanie stwierdzam, że mam za mało jeżówek i hortensji patrząc na Twój ogród. No i prawie się zdecydowałam, że by w jedyne wolne miejsce w ogrodzie posadzić hortensję na kiju, i tak się zastanawiam czy Twoim zdaniem można by hortensję Hayes Starburst wyprowadzić na drzewko? czy ma sztywne pędy? może lepsza byłaby jakaś inna odmiana?
Wandziu, ja muszę koniecznie w przyszłym roku wiosną zamówić kilka sadzonek stipy.
Jednak kupione u producenta o wiele lepiej sie rozrastają i szybciej kwitną.
Moje sierwki dopiero zaczynają, a w dodatku są cieniutkie
Czy werbeny się przyjęły?
Dzień dobry Wando. Ciągle coś kwitnie w twoim ogrodzie mimo upałów. Agapanty piękne, już je podziwiałam u ciebie w zeszłym roku ale jakoś się nie złożyło żeby kupić. Swoje zimowałaś w domu? Udało się czy kupowałaś w tym roku nowe? Ja mam jakoś ciągle źle zaplanowane nasadzenia. Teraz, poza daliami niemal nic nie ma. Róże mają przerwę w większości, nawet liatrisy przekwitły błyskiem przez ten gorąc. Niby coś się uzbiera na fotki i wydaje się że coś tam jest ale w realu u mnie wygląda to raczej smutno.
Pozdrawiam