Kasiu to koleus, był jeden jedyny w takim kolorze, reszta jasnozielona. Chyba czekał na mnie
Zielona ferajna
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zielona ferajna
Tesiu dziękuję
Kasiu to koleus, był jeden jedyny w takim kolorze, reszta jasnozielona. Chyba czekał na mnie
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
Wpadłam z rewizytą i musze powiedzieć, że śliczny ten Twój ciapatek ;) nawet trochę mojego przypomina ;)
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Koleus rzeczywiście piękny 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Pomimo "złego światła i ustawienia" to i tak zakupy rewelacyjne
A koleus i storczyk przepiękne 
- nika28
- 500p

- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super zakupy
kolory storczyka i koleusa zjawiskowe 
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Świetne zakupy
. Mnie również zauroczył koleus
, w bardzo ciekawych barwach, ja również bym mu się nie oparła
.
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Czy ja dobrze widzę, czy jest tam i rojnik?
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Zakupy jak widac udane
Napisz proszę, czy ta nowa duża Ikea na Bielanach już jest otwarta
Napisz proszę, czy ta nowa duża Ikea na Bielanach już jest otwarta

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciekawe roślinki kupiłaś ,a cóż to w złotej doniczce .
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Natalko i do domku i ogrodu zakupy piękne 
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Ewo, Paulinko, Celinko, Aluniu, Niko, Emmo, Agatko dziękuję
Alinko tak, jest tam rojnik
Elu duża Ikea otwiera się 8 maja. Prosiłaś mnie wcześniej żebym Ci napisała ile przetrwały bratki - wytrzymały 5 dni w mieszkaniu
Olku w złotej doniczce jest sansewieria cylindryczna
Wiolu dziękuję
a zakupy tylko do domu
Mimo braku światła udało mi się dzisiaj zrobić kilka bardziej sensownych zdjęć (czyli takich, na których coś widać...). W sumie wczoraj byłam tylko w 2 sklepach - w O... i w I... Trochę się zawiodłam na O..., roślinek sporo, ale drożej niż w kwiaciarniach w moim mieście
Widziałam za to storczyki-giganty, cała roślina miała grubo ponad metr wysokości i kwiaty 2 razy większe niż przeciętnie
Mimo cen udało mi się coś w O... kupić - na pierwszy ogień idzie rojnik po promocji
Nie wiem czy sprawdzi się jako roślinka doniczkowa, ale jest ślicznie wybarwiony. Wybrałam jeden z bardziej rozrośniętych egzemplarzy, wprost wylewający się z doniczki:

Już w nowym domku (miska z I...
)

Docelowa "miejscówka" (długo tak pusto tam nie będzie
)

Ficus pumila, czyli figowiec pnący - kolejny zakup z O..., z wózeczka-umieralni
za 1,95
Zbrodnia nie kupić
Roślinka jest w bardzo dobrym stanie, była jedynie przelana

Koleus również z O..., z promocji, jeden jedyny w tym kolorze, były też jasnozielone, ale nie podobały mi się ich liście, miały sporo uszkodzeń które nie wyglądały na mechaniczne
Również przelany, wsadzony do miseczki z I... (czteropak, były też żółte i pomarańczowe)

Storczyk z I..., wyprzedają wszystkie rośliny przed przenosinami do większego sklepu. Ten jest w bardzo dobrym stanie, musiałam uciąć mu jedynie suche końcówki korzeni, ale niektóre były bardzo zmaltretowane. Już w domu zauważyłam że udał mi się kupić kolejnego dziwaczka - tylko jeden kwiat jest normalny, 2 mają zagięte po 1 płatku, a 1 ma zagięte aż 2. Co ciekawe w porównaniu do moich kwiaciarnianych falków, ten ma cieńsze, delikatniejsze i bardziej błyszczące liście i prawie 2 razy cieńsze pędy kwiatowe

Storczyk miał jeszcze 2 pęd który został obcięty, ale jest na nim zielone, "budzące się" oczko

Alinko tak, jest tam rojnik
Elu duża Ikea otwiera się 8 maja. Prosiłaś mnie wcześniej żebym Ci napisała ile przetrwały bratki - wytrzymały 5 dni w mieszkaniu
Olku w złotej doniczce jest sansewieria cylindryczna
Wiolu dziękuję
Mimo braku światła udało mi się dzisiaj zrobić kilka bardziej sensownych zdjęć (czyli takich, na których coś widać...). W sumie wczoraj byłam tylko w 2 sklepach - w O... i w I... Trochę się zawiodłam na O..., roślinek sporo, ale drożej niż w kwiaciarniach w moim mieście
Mimo cen udało mi się coś w O... kupić - na pierwszy ogień idzie rojnik po promocji

Już w nowym domku (miska z I...

Docelowa "miejscówka" (długo tak pusto tam nie będzie

Ficus pumila, czyli figowiec pnący - kolejny zakup z O..., z wózeczka-umieralni

Koleus również z O..., z promocji, jeden jedyny w tym kolorze, były też jasnozielone, ale nie podobały mi się ich liście, miały sporo uszkodzeń które nie wyglądały na mechaniczne

Storczyk z I..., wyprzedają wszystkie rośliny przed przenosinami do większego sklepu. Ten jest w bardzo dobrym stanie, musiałam uciąć mu jedynie suche końcówki korzeni, ale niektóre były bardzo zmaltretowane. Już w domu zauważyłam że udał mi się kupić kolejnego dziwaczka - tylko jeden kwiat jest normalny, 2 mają zagięte po 1 płatku, a 1 ma zagięte aż 2. Co ciekawe w porównaniu do moich kwiaciarnianych falków, ten ma cieńsze, delikatniejsze i bardziej błyszczące liście i prawie 2 razy cieńsze pędy kwiatowe

Storczyk miał jeszcze 2 pęd który został obcięty, ale jest na nim zielone, "budzące się" oczko

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
Zakupy fajne, ale ja bym rojnika i coleusy na dwór wyniosła lub na balkon
.
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Jeszcze raz pochwalę zakupy...ale koleusem to mnie zaskoczyłąś, różne już widywałam ale takiego nigdy
I fikus(też mi nie znany) i storczyk też bardzo ładne
I fikus(też mi nie znany) i storczyk też bardzo ładne