Alunia,ja też wcześniej takiej nie widziałam,na fo nikt się nie chwalił.Ma liście większe od moich dłoni...
Karolina__ pisze:Joluś, nawiedziłam 4 Biedrony, wszędzie same zielone kalathee... i jedna taka w paski jak Twoja . Trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno, szkoda że nie było innych. Do tego kupiłam sobie 2 opakowania tygrysówki mix
To były tygrysówki

,przegapiłam

.Może jeszcze upoluję...
Z Biedronami tak bywa.W tej ,co ja byłam,to było dużo kalatei.Może później dostawa była,czy co?Aż żałuję,że tylko 1 tą jasną wzięłam

.Mogłabym się z dziewczynami wymieniać sadzonkami.Nie pomyślałam
Ale pocieszam się,że ma sporo kłów z ziemi,to może się szybko rozrasta?
gardeniaa pisze:Calathee bardzo ładne

Jolu kusisz tymi roślinkami z biedronki .I jak tu człowiek ma nie mieć chciejstw
Oj tam,kuszę.Gdyby nie forum,to bym nie pojechała do B.
mrinwestor pisze:Byłam dzisiaj w dwóch Biedronkach i nie było takich Calathey jak Twoja jasna.
Na pocieszenie kupiłam sobie zieloną , a co!!
I słusznie
Jasiu-liczę na to,że moja jasna się zadomowi i chętnie się będzie mnożyć.A wtedy...pół forum ją będzie miało
-----------------------------------------------------------------------
Dziś przyszły cebule lilii,które zamawiałam z
szarotką na spółkę

.Ale się będzie działo w ogródku...
Dorota,dzięki,że Ci się chciało ze mną wejść w spółkę

.I dziękuję bardzo za cebulę

.Zapomniałam spytać-trzeba ją wydymić?
A za czekoladę,to dziękują moje dzieci
Lilie mają spore kły,to posadzę je głęboko i wystawię do zimnej sieni.Myślę,że w ziemi nie zmarzną.A chłód powinien spowolnić wybijanie pędu...Bo w piwnicy mam cieplej,to będą rosły i co ja z nimi zrobię-jak na dworze śnieg
Monika właśnie znalazła nasze stare płyty cd...a tam ,same skarby...No i słucham sobie Krzysztofa Cugowskiego

''Integralnie''..
Cóż można powiedzieć...tylko
A dla Was znalazłam...do posłuchania ...
http://www.youtube.com/watch?v=J-c6U4DVho8