Też mam taką nadzieję, bo nigdy nie kwitła.Rejden pisze:Może się weźmie za siebie i zakwitnie.Myszoskoczek pisze: Piotrze, na zdjęciu nr 3 jest m.in. ta leniwa lobivia .

Też mam taką nadzieję, bo nigdy nie kwitła.Rejden pisze:Może się weźmie za siebie i zakwitnie.Myszoskoczek pisze: Piotrze, na zdjęciu nr 3 jest m.in. ta leniwa lobivia .
Dziękuje za uznanieAleksandraBdg pisze:Aniu Twoja rebutia jest cudna! Ma przepiękne kwiatuszki, a ich ilość![]()
![]()
![]()
Gymnolek ma cudny odcień! Gratuluję sporej już kolekcji!
Dużo już tego Ci się nazbierało Aniu.Myszoskoczek pisze:Raport z kaktusiarni.
5. Większość kolczastej menażerii:
m. spinosissima pierwszy raz się poftygowała .maryjan13 pisze:Dużo już tego Ci się nazbierało Aniu.Myszoskoczek pisze:Raport z kaktusiarni.
5. Większość kolczastej menażerii:
Ładnie to wszystko wygląda na tym stojaku.
Bardzo obficie zakwitła Ci Mammillaria spinosissima cv. ' Un Pico '.
Nowe nabytki też są super.
A ja tam widzę, że chyba się wzięła i ma ochotę zakwitnąć, bo pączek się pokazałMyszoskoczek pisze:Też mam taką nadzieję, bo nigdy nie kwitła.Rejden pisze:Może się weźmie za siebie i zakwitnie.Myszoskoczek pisze: Piotrze, na zdjęciu nr 3 jest m.in. ta leniwa lobivia .
Aniu a zdjęcie kwiatu z bliska można prosić
Dziękuję . Jeszcze jedną rebucje przysposabiam do rozkwitu. Wyniuchałam u niej różowe maleńkie punkciki! Oby to nie była jakaś zarazaLUKASxd pisze:Ślicznie kwitną twoje rebucje i mammilaria![]()
Pozdrawiam
Mateusz - Raczej myślałam, że to jakaś parodia. Ale fachman ze mnie żaden. Sam zresztą oceń.abaddon1986 pisze:Tescowa rebucja oszalała u CiebiePięknie rozkwitła
![]()
Roślinki na stojaku fajnie się prezentująCiekawi mnie kaktus na samym dole po prawej. Z tego ujęcia wygląda jak Echinocactus grusonii ale czy to to?