Mariolu (Comcia)! Chyba jesteś u mnie po raz pierwszy, więc

Oczar dorasta od 3 - 5 metrów, ale rośnie wolno bo po ooło 20 cm rocznie. Kwitnie od stycznia do marca, a w temperaturze poniżej 12 stopni zwika kwiaty, a po ociepleniu - rozwija i może to zrobić kilkukrotnie. Potem w jesieni bardzo ładnie się przebarwia.
Aniu (wielkulka)!
Tesiu! Właśnie takiego oczaru szukałam i chyba specjalnie dla mnie czekał, bo tylko był jeden wśród innych kolorów

U Kubasi widziałam i jej zazdrościłam, a teraz już nie muszę
Aniu (anias1)! Dziś wynalazłam pierwsze przebiśniegi

i wychodzące kiełki tojeści kropkowanej. Więc robi się już na prawdę wiosennie. Tylko to wszechobecne błoto i pozimowy brud

Dlatego dziś nawet cieszyłam się z porannego deszczu, bo choc trochę spłukał pozostałości po zimie. Bambusa mam tego, który jest na zdjęciu i zielonego. Pierwszą zimę przetrwałw doniczce w zaspie, bo jesienią nie miałam pomysłu, gdzie go posadzić. Nie wydaje mi się, by wymagał specjalnego traktowania. Dobrze znosi lekkie przesuszenie. Jest zimozielony jak zauważyłaś. Dostałam go od koleżanki wiosną 2011r. a do ziemi wsadziłam go wiosną 2012r. Niektórzy ostrzegają przed jego ekspansywnością, ale ja tego nie zauważyłam. Rośnie powoli i jest na prawdę dekoracyjny. Jest też niski, bo ma ok. 25 cm.
Kasiu (oxalis)! W samym centrum Bielska może tego nie widać, ale na obrzeżach owszem. I to znacznie bardziej zaawansowaną niż u mnie. Hipka jeszcze dzis pokaże. Fajnie, że mnie znalazłaś... Ostatnio trochę szybciej narasta mój wątek. Cóż, wiosna
Majeczko (majka411)! Super

Ja nawet w pracy mam, a dokładnie sama sobie kupiłam żonkile, a koleżanka przynisła czerwoną prymulkę. I dzięki temu i tam mam wiosennie
Dorotko (Keetee)! Odwykłaś? I tak jestem wolniejsza niż w sezonie

Ćwicz kondycję...
Jesteś na prawdę dzielna, ale faktycznie takie osłonki znacznie podrażają zakup.
Kubasiu! Tak jest sis
Małgosiu (małgocha1960)! Oby to było to, bo w końcy cały urok bzu jest w ich kwiatach, a szczególnie ich zapachu

Oczarów w okolicy nie widziałam, ale naogladałam się internecie i mam
Za chwilę będą zdjęcia