Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz.3

Post »

Fajnie, że w naszym wątku pojawiają się i takie tematy, to też fajne inspiracje.
Właśnie mam zamiar pozbierać clemki do kupy i Wam wkleić fotografie :D Przy okazji też sobie przypomnę wszystkie moje odmiany. Będą te które padły i te które się ostały.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mieszkam już 13 lat, zatem remont już kolejny. Powinien byc gruntowny, ale sama nie dam rady za to się zabrać.
Bedzie tylko malowanie.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu, wiem, że samej trudno wziąć się za remonty, to w sumie męska działka. Też czasem mnie korci, żeby samej za malowanie się wziąć :) Renowowałam kiedyś drzwi w starym mieszkaniu z lat 20-tych, ale po tych doświadczeniach poszłam po rozum do głowy i szybko nauczyłam się bycia bezradną blondynką :;230 Nie wkręcam teraz nawet żarówki. Cierpliwie czekam czasem nawet tydzień :lol: Mój dziadek (śp) nie robił w domu nic - mył jedynie naczynia i chodził na spacery, wszystko robiła babcia, włącznie z naprawianiem żelazka. Mieszkając w kamienicy nie miała do 80 roku życia ciepłej wody. A w rzyció!!! Nie powielę tego schematu! ;:173

Obiecane wspominki klematisowe :)

Golden Tiara - grupa tangutica
Obrazek

Dr. Ruppel - wielkokwiatowe wcześnie kwitnące
Obrazek

Hagley Hybrid - wielkokwiatowe późno kwitnące
Obrazek

Hendersonii - bylinowe - grupa diversifolia
Obrazek

Rooguchi - bylinowe- grupa integrifolia
Obrazek

Warszawska Nike - wielkokwiatowe wcześnie kwitnące, Viola - wielkokwiatowe późno kwitnące
Obrazek Obrazek

Albina Plena -botaniczne - grupa atragene
Obrazek

Etoile Rose - powojniki teksańskie
Obrazek

Kiri Te Kanawa - wielkokwiatowe wcześnie kwitnące
Obrazek

c.d. nastąpi :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Powojnikowo-niedzielne dzień dobry! :wit
Zima na całego, nieprawdaż Kasiu?
My wybieramy się na obiad z okazji naszej rocznicy - zawsze w ten sposób celebrujemy kolejny rok kompromisów ;-))
Jeśli chodzi o męskie prace w domu, to zwyczajnie ich nie lubię i zwykle pełnię rolę Cześka-pomocnika.
Za to w ogrodzie jestem w stanie zrobić wszystko... i przy tym zostańmy :)
Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niekiedy tak się nie da :D Mogę być Cześkiem, ale majstra nie ma ;:185 A dokładnie bywa tak rzadko, że...
Piękne powojniki, szczególnie Golden Tiara ;:167
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Oj jak ja lubie takie dzwonkowe powojniki - jakos tak mnie bardziej kreca niz te normalnie kwiatowe.
"Czterech Katow" nie ma co kupowac, bo nic ciekawego tak naprawde nie ma. Myslalam, ze bedzie wiecej swiatecznie ale nic z tego.
W domu duzo majsterkuje sama ... no ale ja to lubie tz cieszy mnie, ze moge srubke przykrecic czy cos pomalowac czy zagipsowac dziure ;:108 Odwrotnoscia jest gotowanie, pieczenie, prasowanie, przyszywanie guzikow i takie tam - nie lubie i nie robie. Od kiedy Juniora w domu nie ma, to kuchnia jest ostatnim miejscem do ktorego wchodze i ostatnim ktore mnie interesuje.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry :D powinnam się była przywitać :oops:

Aguniu, mróz straszny jak dla mnie. Właśnie uzmysłowiłam sobie, że mi butów na tęgie mrozy brakuje....Starsze dziecię z M. posżło do lasu na spacer, a ja z młodszym trochę cherlamy....Do tego coś mnie baniak zaczyna pobolewać :?
Z okazji rocznicy wszystkiego najlepszego!!! Spędzacie w większym gronie czy tet a tet ? My mamy rocznicę w czerwcu i zwykle o niej zapominamy hehheh.
Co do prac domowych, to tak jak pisałam wcześniej, ale ogród to już insza inszość :lol:

Aniu, dziękuję powojniki moja miłość ;:167 Widze, że żółty najbardziej ci przypadł do gustu :)

Juleczko te dzwonkowe też wprost uwielbiam. Hm, popatrz jak dobrze pomyślę to pichcenie też nie jest moją mocną stroną, chociaż czasem mnie najdzie :) Ostatni hit zupa z soczewicy ;:333 Dziecka mam jeszcze wybredne i najlepiej się sprawdza rosół i kotlecik (dżizas) ;:306

Reszta powojników chyba późnym popołudniem, bo coś czapka daję się we znaki.... ;:202
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Bo jakoś w odcieniach fioletu mam parę, dwa różowe, dwa białe, a żółtego - nie mam ... jeszcze ;:224
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aaa, no to zachęcam, pięknie się rozrósł w tym roku ;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to jadę dalej z powojnikami (przynajmniej sama sobie przypomnę) :

Aromatica - powojnik wonny grupa Montana /?/
Obrazek

Olgae - powojnik bylinowy
Obrazek

Chalcedony - wielkokwiatowy wcześnie kwitnący
Obrazek

Polish spirit -powojnik włoski grupa viticella
Obrazek

To miał być Purple Spider - ale jak widać po kolorze nie jest nim. Zdaje się, że to Willy. Botaniczny.
Obrazek

Multi blue - wielkokwiatowe wcześnie kwitnące (bardzo słabowaty u mnie)
Obrazek

Oberek powojnik włoski -był uprzejmy paść :(
Obrazek

No i nn może Pink flamingo? Niestety też padł i to w tym samym miejscu co oberek, może im coś nie pasi?
Obrazek

Ciągle mi mało.... ;:202
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, super przegląd powojników ;:138 Przy okazji przypomniałaś mi, które kwitną wcześniej, a które później - to wpływa na cięcie, nieprawdaż?Te wczesno-kwitnące tniemy słabiej?
Miłej niedzieli :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Wspaniały przegląd. Podpatruję i tworzę listę ;:224 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu nie przypuszczałam, że zgromadziłaś, tak wiele powojników ;:oj
Gdyby nie to, że wymagają one podpór, to pewnie, też bym poszalała. Powiedz mi, czy bylinowe też prowadzisz przy podporach ?
Z uwagą czytam również o waszych przygotowaniach świąteczno/remontowych, bo sama jestem w temacie ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo dużo masz powojników botanicznych. Jestes z nich zadowolona?
Ja jak Jula bardzo lubię dzwonki.
A z pracami domowymi to jest tak, że cięższe wykonuje m. Niestety bardzo często go nie ma. Więc wiele rzeczy leży.
Malowanie nie jest trudne, raczej pracochłonne, bo zanim się to wszystko obklei, to trochę zchodzi. Już wole malowanie.
Na dokładkę mój m. nie cierpi zmian i tego całego rozgardiaszu związanego z remontami. Mnie to wcale nie przeszkadza. Lubię takie zmiany.
Więc pewnie wiosną to zrobię, bo prawdopodobnie m. wyjedzie na dłużej. :wink:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór,
Sama się zdziwiłam, że aż tyle się ich zebrało ;:oj

Jestem pewna że wiosną zamówię kolejne ;:108 Jeszcze nie wiem jakie, ale coś wybiorę ;)

Kasiek sama się gubię w tym cięciu, ale w razie czego na e-clem zajrzyj i tam wszystkie opisy znajdziesz. Ja jak błądzę to tam właśnie zaglądam. Z bylinowymi najmniejszy kłopot :D .Chętnie podejrzałabym twoje zebrane do kupy klemki ;:224

Edyta ciesze się, że mogłam Cię zainspirować. Ja też czasem u Was podglądam i stąd rodzą się pomysły ;:108

Iwonko witaj! ot tak bym ich na palcach nie policzyła, ale jak zaczęłam przeglądać zdjęcia to właśnie tyle ich się zebrało!
Dwa bylinowe Hendersonii i Rooguchi mają swoje podpory, Olgae płoży się po ziemi i pomiędzy iglakami.
Remonty Iwonko zaplanowane są dopiero w wakacje, ale jakoś tak nam zeszło na tematy wnętrzarskie. Szczerze mówiąc nie mamy wyjścia , bo Szkot postanowił pobawić się tapetą, a raczej pinezkami które przytrzymywały kartki i były do niej przyczepione :evil:

Małgoś nie tak wcale dużo, :wink: . Albina bardzo słabo kwitła w zeszłym roku, ale postanowiłam ją nawozić od wiosny, może co pomoże. Ogólnie w porządku ;:108
Taak, mój M też tak kiedyś miał, że nie lubił, ale przyszła kryska na Matyska jak się to mówi :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”