fajnie że się podoba mój ludek, trochę się nad nim napracowałam, teraz się boję żeby mi go nie ukradli z działki więc brzuch ma wypełniony betonem, a ostatecznie został jeszcze przyklejony do kamieni więc mieszka tam na stałe chyba nie będą go wyrywać,,,,tynia83 pisze:![]()
![]()
![]()
Wspaniale jest w Twoim ogrodzie.
Ja też jestem z Gliwic, ok teraz mieszkam po sąsiedzku w innej gminie, ale bliżej mam do Gliwic.
Zdjęcia rewelacyjne, postęp prac zawrotny.
Ten Ludek Ogródkowy jest fantastyczny![]()
![]()
Nasze wyzwanie działkowe :)
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Nasze wyzwanie działkowe :)
Widać efekty pracy a i pomysł ciekawy.
Może jakoś pomysł wykorzystam, u mnie tyle doniczek ostatnio bezużytecznych leży w szopce.
Widziałam ciekawy pomysł na wykorzystanie doniczek do zrobienia poidełka dla ptaków.
Może jakoś pomysł wykorzystam, u mnie tyle doniczek ostatnio bezużytecznych leży w szopce.
Widziałam ciekawy pomysł na wykorzystanie doniczek do zrobienia poidełka dla ptaków.
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
Ślicznie, bardzo mi się podoba
A ludek bomba! Ale pomysłowa jesteś aż zazdroszczę....
- as1112
- 200p

- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Kontakt:
To Ty sama robiłaś tego ludka? Jest świetny ale myślałam, że kupiony 
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
- DuczekiOsia
- 1000p

- Kontakt:
nie, nie kupiony
sama robiłam
nóżki ma z bucików po mojej córeczce najmłodszej, a rączki z rękawiczek dla niemowlaków
też po córci
cały tutorial do ludka na moim blogu
(link najlepiej skopiować i wrzucić w gogle, bo na forum nie działa )
http:// na-stole-cos-z-niczego.blogspot.com/2012/06/doniczkowy-ludzik-tutorial.html
albo po prostu wpisać w gogle doniczkowy ludzik i też wyskoczy, pierwszy link
(link najlepiej skopiować i wrzucić w gogle, bo na forum nie działa )
http:// na-stole-cos-z-niczego.blogspot.com/2012/06/doniczkowy-ludzik-tutorial.html
albo po prostu wpisać w gogle doniczkowy ludzik i też wyskoczy, pierwszy link
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam imienniczkę mojej 95letniej babuni -
imię przepiękne i w obecnych czasach niespotykane.
Pierwsze nasadzenia to ważny moment dla ogrodu
W sprawie żurawek itp. polecam kontakt z iga23 - ona ma wiedzy i takich roślinek duuużo.
Napisz Leokadio jak zdrobnialale mówi do Ciebie rodzina - mój dziadzio mówił do babci Losia
Pierwsze nasadzenia to ważny moment dla ogrodu
W sprawie żurawek itp. polecam kontakt z iga23 - ona ma wiedzy i takich roślinek duuużo.
Napisz Leokadio jak zdrobnialale mówi do Ciebie rodzina - mój dziadzio mówił do babci Losia
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- DuczekiOsia
- 1000p

- Kontakt:
To prawda to teraz rzadkie imięimwsz pisze:Witam imienniczkę mojej 95letniej babuni -imię przepiękne i w obecnych czasach niespotykane.
Pierwsze nasadzenia to ważny moment dla ogrodu![]()
muszę poszukać i zajrzeć do Igi
A zdrobniale mówią do mnie różnie - Osia, Leosia, Lodzia jak komu wygodnie albo po prostu Leo
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam - Ilona
witaj Leo będziemy podziwiać tworzenie od podstaw
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
cześć
pospacerowałam po waszym ogrodzie i pięknie się zapowiada
doniczkowy ludek jest świetny - pozwolisz że wykorzystam pomysł i sobie też wyprodukuję
sporo się napracowaliście łopatologicznie - podziwiam - my też w tym roku zaczynamy przeboje działkowe, ale ja mam o tyle lepszą sytuację że mąż ma koparkę i traktor i wszystko jest mechanicznie przekopywane
na żurawki też choruję - ale własnie jedną mi zeżarł opuchlak i się troszkę wystraszyłam i nie wiem czy w związku z tym będę dalej kupować :/
będę do was zaglądać i inspirować się
pozdrawiam
pospacerowałam po waszym ogrodzie i pięknie się zapowiada
doniczkowy ludek jest świetny - pozwolisz że wykorzystam pomysł i sobie też wyprodukuję
sporo się napracowaliście łopatologicznie - podziwiam - my też w tym roku zaczynamy przeboje działkowe, ale ja mam o tyle lepszą sytuację że mąż ma koparkę i traktor i wszystko jest mechanicznie przekopywane
na żurawki też choruję - ale własnie jedną mi zeżarł opuchlak i się troszkę wystraszyłam i nie wiem czy w związku z tym będę dalej kupować :/
będę do was zaglądać i inspirować się
pozdrawiam
Magda - pilna uczennica Matki Natury
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak,tak zgadzam sie ja u Igi sporo kupiłam , i wszystkie rosną jak na drożdzach, sadzonki konkretne nawet gratis ostatnio był-dodatkowa żurawka, a zaczęłam kupować u Igi na all.. jak jeszcze pojecia o FO nie miałamimwsz pisze:iga23 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53388
ja u Igi też kupiłam kilka pięknych sztuk i jedną w Leroy Merlin - te od Igi pięknie rosną ta z marketu przyniosła mi opuchlaka na działkę... więc nie ma się nad czym zastanawiać a markety omijać szerokim łukiem
Magda - pilna uczennica Matki Natury
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Tak to bywa że w jednym ogrodzie rośnie to ładnie w innym co innego ja też żurawek już nie kupuję bo połowa padła mi po tej zimie 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- DuczekiOsia
- 1000p

- Kontakt:
kochani mrówki wytoczyły mi wojnę bo zaczęły podgryzać moje małe roślinki, szczególnie rojnka ostrego posmakowały
dziś był mój ruch więc ja im na to Substralu zapodałam , a że po substral byłam w szkółce to nie mogła bym wyjść stamtąd bez ... żurawki

i z moja wcześniejszą prezentuje się tak

ach te kontrasty

i z moja wcześniejszą prezentuje się tak

ach te kontrasty
- DuczekiOsia
- 1000p

- Kontakt:
A okrywałaś je może igliwiem ??ElleBelle pisze:Tak to bywa że w jednym ogrodzie rośnie to ładnie w innym co innego ja też żurawek już nie kupuję bo połowa padła mi po tej zimie