Tytoń ozdobny(Nicotiana)
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tytoń ozdobny
Kasiu, z kolorami to ruletka. Jak Wasze rośliny? Ja mam swoje na balkonie więc żaden deszcz im nie straszny. Za chwilę będę miała pierwsze kwiaty

-
- 200p
- Od: 12 lut 2012, o 16:19
Ja też się cieszyłam, że lada dzień mój zakwitnie, niestety piłka w nim wylądowała i po radości....
Iwona
Piłka? U mnie było: "mamo, wyrwałam ci straszny chwast!"...
Mam jeszcze trzy awaryjne chwasty w wielodoniczce. Otoczę je drutem kolczastym po posadzeniu.
Mam jeszcze trzy awaryjne chwasty w wielodoniczce. Otoczę je drutem kolczastym po posadzeniu.
-
- 200p
- Od: 12 lut 2012, o 16:19
O u mnie chyba tez by się przydał drut, bo te małe szkodniki wszędzie wejdą....
Iwona
No tak
to ślimaki też go lubią?
Nie było mnie lilka dnia na działce więc nie mam tzw. podglądu
ciekawe jak się ma? 

Nie było mnie lilka dnia na działce więc nie mam tzw. podglądu

Są pączki, hura!
W ogrodzie teraz pięknie pachnie, bo kwitnie maciejka i wiciokrzew. Bardzo jestem ciekawa zapachu tytoniu.
Jak on długo kwitnie?
W ogrodzie teraz pięknie pachnie, bo kwitnie maciejka i wiciokrzew. Bardzo jestem ciekawa zapachu tytoniu.
Jak on długo kwitnie?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agrestowa - zapach tytoniu najlepszy wieczorem, tak jak maciejki. W ciągu dnia wyczuwalny, ale jak dla mnie, niezbyt przyjemny. I im gorętszy dzień, tym intensywniej pachnie wieczorem. A zapach to mix narcyzów, lilii i sama nie wiem czego jeszcze. Ja się w każdym razie uzależniłam... i nie zamierzam się z tego leczyć.
A kwitnie długo, u mnie wytrzymał do pierwszych przymrozków, tylko że ozdobny wtedy już nie był, nasienników więcej niż kwiatów. Za to liście są cały czas zielone.
A kwitnie długo, u mnie wytrzymał do pierwszych przymrozków, tylko że ozdobny wtedy już nie był, nasienników więcej niż kwiatów. Za to liście są cały czas zielone.
-
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 12:32
U mnie po malu tez rośnie , ale mam go pierwszy rok -dostałam do Maji79 , jak na razie to rosnie, rośnie 

Zielony zakątek Asi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77283" onclick="window.open(this.href);return false;
Wielgachne ma te liście, prawda? Choć moje nie są takie dorodne i tak żywo zielone. Wysadziłam go do osobnej donicy, bo bałam się, że zagłuszy inne rośliny.
Kasia79 -dziękuję. Na wyglądzie mniej mi zależy jeśli będzie pachnieć.
Kasia79 -dziękuję. Na wyglądzie mniej mi zależy jeśli będzie pachnieć.
-
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
Ten klasyczny tytoń (N. alata, t. oskrzydlony) potrafi zagłuszyć inne rośliny nawet w gruncie. U mnie w zeszłym roku astry posiane 40 cm od sadzonek tytoniu nie miały żadnych szans, żeby pokazać kwiaty. Do pojemników polecane są niskie i średniowysokie odmiany tytoniu Sandera. Jeszcze go nie miałam, ale może w przyszłym roku spróbuję.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
joanna1984ka czy to nie jest tytoń leśny? Takie wielgachne liście. U mnie leśny ma takie liście
Mój karłowy też zaczął kwitnąć, wieczorem wstawię fotki.

Mój karłowy też zaczął kwitnąć, wieczorem wstawię fotki.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 12:32
asta6265
Nie mam bladego pojęcia, okaże się za pare dni , bo juz są pączki kwiatowe ::) Ale by było jakby to był leśny -ha ha
Albo i inny- to będziemy liście suszyć i palić skręty przez całe lato
:)

Albo i inny- to będziemy liście suszyć i palić skręty przez całe lato

Zielony zakątek Asi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77283" onclick="window.open(this.href);return false;