Ewa - Ogród z Aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ewa - Ogród z Aniołkiem

Post »

Małgosiu, ja uwielbiam kamole. Nie popuszczę żadnemu wolnemu.
Jak jadę gdzieś i widzę powyrzucane, to pytam gospodarza czy mogę zabrać. Nieraz patrzy :shock: wielkimi oczami jak ładuję do swojej osobówki.
W samochodzie obowiązkowe wyposażenie to rękawice robocze i folia. :;230 :;230
Oj kobitki, kobitki. :D
Możesz nie wierzyć, ale kiedyś na gruzowisku wybierałam stare połamane płytki, bo nie mogą zmarnować się. ;:224

;:118
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Uwierzę we wszystkie najdziwniejsze rzeczy,które sa związane z ogrodem.Przed domem kolezanki zmieniali na całej ulicy stare płyty na polbruk,to z M jeżdzilismy 3 wieczory,żeby podpylić troche tych płyt,a oni to wywozili gdzies na gruzowisko. ;:7
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś nie trzeba podpylać.
Jak robili płytki u nas to sąsiadka podeszła i zapytała czy to na wysypisko czy będą wykorzystywali. Powiedzieli, że na wysypisko i można brać, bo oni będą mieli mniej do wywózki.
W większości wypadków tak jest, bo nikt nie chce ponownie wykorzystywać starych płyt betonowych (one teraz nie w modzie) :tan
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

oooo kurcze Ewo teraz to mnie zakasowałaś tymi pracami brukarskimi... co jak co, ale kobiety przy takiej pracy jeszcze nie widziałam, ani nie słyszałam by jakaś takie rzeczy robiła ;:180 ;:180 ;:180 i to w dodatku z takimi efektami :shock: niektóre kobitki to jednak mają "jaja" większe od niejednego faceta :;230 :;230 :;230

A ta borówka... matko ileż ona ma owoców ;:152
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

:shock: :shock: I właściwie powinno być bez komentarza, bo szczena opadła i trudno nawet wymówić słowa podziwu. Po prostu jesteś Wielka Ewo. Za takie większe roboty nawet sama się nie zabierałam, bo myślałam, że nie dam rady...., ale wlałaś we mnie ducha walki i kto wie czy nie podejmę rękawicy ... mam też ochotę na kawałek "podłogi" w ogrodzie :wink:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

EWO jestem pod wrażeniem tych wszystkich już wykończonych prac brukarskich . ;:180 ;:180 Niestety noszenie płyt betonowych i na moim kręgosłupie się odbiło .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Zapomniałam spytac czy na tym zdjęciu wyżej jest jagoda kamczacka?
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Ewo ;:65 po Twoim ogródku i jest pod wielkim wrażeniem... jesteś wielkim pracusiem ;:138
...masz śliczne kwiaty...
;;a psiakia poczochraj za uszami jest milusi...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elizo, są kobitki co prowadzą ciężarówki, są kobitki co pilotują samoloty i takie co zdobywają ośmiotysięczniki a ja lubię popracować z kamieniami. :heja Bardzo lubię borówki. Ba, uwielbiam je. Mam kilka krzaczków i w tym roku dosadzam, bo wszystkie owocują w lipcu, a ja bym chciała przedłużyć okres ich spożywania i muszę dokupić takie co później owocują. Muszę poczytać jakie. :wink:

AAleksandra zachęcam Cię do do próby na małym kawałku, a potem jak już będziesz dumna z siebie, to zbudujesz kawałek ścieżki, potem murek itd... Ja często dziennie nie zrobiłam więcej niż 1m2 (bo za ciężkie, bo zmęczona, bo kręgosłup...), ale ...trwałam przy tym, że kiedyś skończę :uszy Z czego chcesz zrobić swój kawałek podłogi (płyty, kostka, kamienie, drewno...)?

JAKUCH oj na moim też, też...płyty są ciężkie jak piorun, ale to tani materiał i większą powierzchnię można szybko ułożyć.
Ja z uwagi na oszczędności wykorzystałam stare płyty i kupioną kostkę granitową. Zdecydowanie zaoszczędziłam na ilości kostki dzięki tym płytom a uważam, że efekt jest fajny. Beton to taka PRL-owska przeszłość, ale jak dobrze wkomponuje się, to może być. ;:3

Małgosiu to jest borówka wysoka. Ma prawie okrągłe owoce. Mam jagodę kamczacką i ona ma podłużne owoce i znacznie kwaśniejsze, ale ja lubię. ;:3

Misiu to prawda jestem pracusiem...ale do skończenia tego ogrodu brakuje 80%. Także przede mną jeszcze sporo. Nie wiem czy do śmierci zdążę :;230 Dziękuję za pochwały. Sonię poczochram. ;:32

Obrazek
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

ewa_tuli pisze:Z czego chcesz zrobić swój kawałek podłogi
Ewo ja chciałam tak na skróty, czyli folia i wysypać kamyczkami, ale teraz to już nie wiem. Jak zobaczyłam u Ciebie to mi się zamarzyło bardziej wyrafinowane podłoże :D Chciałam zrobić placyk pod leżaki, bo stoją na trawie i przy koszeniu trzeba z nimi wędrować.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewka :wit
A co z paznokciami :?: :?: Młotek , kamienie , beton ..uffff .... :;230 :;230
Obejrzałem Twój ogród z Aniołkiem. Dużo już zrobiłaś , ciekawe pomysły , wykonanie profesjonalne. Masz sporo miejsca , jest gdzie rozpędzić się z pomysłami. Czy ten taras z fotki jest już wykończony :?:
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ewa_tuli pisze:... ja uwielbiam kamole. Nie popuszczę żadnemu wolnemu;:118

O to tak jak ja ... Witaj Ewo - sąsiadeczko . Oj mamy ze sobą wiele wspólnego ... nawet bolące kręgosłupy :;230 :;230
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu leżak na luźnych kamieniach :?: Myślę, że leżak musi mieć stabilne podłoże, bo postawisz leżak, potem stolik na kawę czy wodę mineralną... itd.
Myślę, że warto zrobić choćby nieduży placyk ale bardziej równe i stabilne podłoże.
Jeżeli równo wytniesz trawę, to nie będziesz potrzebowała obrzeży, bo wpiszesz się dokładnie w to miejsce.
Wykopiesz głębiej i dasz warstwę piasku, która będzie jednocześnie warstwą odsączającą wodę a na to jakieś płyty, kostkę, polbruk czy co tam uda Ci się zorganizować/kupić i masz... Nie spiesz się rób wolno a dokładnie...to zaprocentuje...

Tadku dziękuję za odwiedziny cóż jak ma się ogródek, to należy tylko dbać, żeby ich nie wstydzić się. Przy umiarkowanej długości można poradzić sobie z kamolami. Gorzej, że czasami te paluszki sine są (jak zagapię się i młotkiem po nich ;:164 ). Niestety nie jest zrobione zbyt dużo na ogrodzie bo albo plewienie, albo chodniczek, albo... zawsze coś a czas szybko ucieka. Przy tym praca zawodowa i inne zajęcia i jesienią zauważam, że tak dużo chciałam zrobić a tu zima za pasem. :wink:
To na fotce zrobione z okna, to nie taras tylko ścieżka z tyłu domu do przodu... ;:108... No można uznać, że skończona, donica wykonana, murki tarasowe również. Roślinki nasadzone. Młode ale są :tan Fragment od tyłu domu do trawnika zagospodarowany.

Julupatrząc na Twój ogród, który jest bliski temu co ja chciałabym kiedyś osiągnąć (nie biorąc pod uwagę, że ja mam płaski teren i i nie tak rozległy) to widzę jaki ogrom pracy przede mną a mnie już boli kręgosłup, plecy i głowa od myślenia. Masz przepiękny ogród Jolu i wierzę, że ogrom pracy, siły (nie mówiąc o pieniądzach) kosztował. A jego utrzymanie to ciągła walka z naturą. Będę zaglądała do Ciebie, żeby podpatrywać. Chyba pozwolisz?

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Ewuś,zdolna i pracowita z Ciebie kobitka.Pięknie zagospodarowany ogród ;:138
Ja też uwielbiam kamienie i donice podobne do moich :;230 I bolący kregosłup ;:223
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś po plewieniu boli, a co dopiero po kamolach.
Ale jest super.
Chciałabym, żeby już cały ogród był wykonany, a przy najmniej architektura. :)
U Ciebie też sporo kamoli?? Też zwozisz je namiętnie?

Obrazek

;:118
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”