Olu leżak na luźnych kamieniach

Myślę, że leżak musi mieć stabilne podłoże, bo postawisz leżak, potem stolik na kawę czy wodę mineralną... itd.
Myślę, że warto zrobić choćby nieduży placyk ale bardziej równe i stabilne podłoże.
Jeżeli równo wytniesz trawę, to nie będziesz potrzebowała obrzeży, bo wpiszesz się dokładnie w to miejsce.
Wykopiesz głębiej i dasz warstwę piasku, która będzie jednocześnie warstwą odsączającą wodę a na to jakieś płyty, kostkę, polbruk czy co tam uda Ci się zorganizować/kupić i masz... Nie spiesz się rób wolno a dokładnie...to zaprocentuje...
Tadku dziękuję za odwiedziny cóż jak ma się ogródek, to należy tylko dbać, żeby ich nie wstydzić się. Przy umiarkowanej długości można poradzić sobie z kamolami. Gorzej, że czasami te paluszki sine są (jak zagapię się i młotkiem po nich

). Niestety nie jest zrobione zbyt dużo na ogrodzie bo albo plewienie, albo chodniczek, albo... zawsze coś a czas szybko ucieka. Przy tym praca zawodowa i inne zajęcia i jesienią zauważam, że tak dużo chciałam zrobić a tu zima za pasem.
To na fotce zrobione z okna, to nie taras tylko ścieżka z tyłu domu do przodu...

... No można uznać, że skończona, donica wykonana, murki tarasowe również. Roślinki nasadzone. Młode ale są

Fragment od tyłu domu do trawnika zagospodarowany.
Julupatrząc na Twój ogród, który jest bliski temu co ja chciałabym kiedyś osiągnąć (nie biorąc pod uwagę, że ja mam płaski teren i i nie tak rozległy) to widzę jaki ogrom pracy przede mną a mnie już boli kręgosłup, plecy i głowa od myślenia. Masz przepiękny ogród Jolu i wierzę, że ogrom pracy, siły (nie mówiąc o pieniądzach) kosztował. A jego utrzymanie to ciągła walka z naturą. Będę zaglądała do Ciebie, żeby podpatrywać. Chyba pozwolisz?