My taki jeden świerkowy problem sami sobie zrobiliśmy sadząc zbyt blisko domku. Brak doświadczenia..brak wyobraźni.Izabela pisze: No nie wątpliwie ta ilość drzew jest pewnym problemem ,
Na Piastowskim szlaku
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na Piastowskim szlaku
Zeniu
Moje świerki i daglezje maja po 25-30 lat i mają 20-25 m trudno je usunąć nie mówiąc już o tym że dziura w ziemi po rudowaniu jak lej po bombie ,ponadto mają tak rozbudowany system korzeniowy że wchodzą aż na drogę ,na razie temat jest załatwiony tak że zostały obciętę czubki o 1/3 i już więcej słonka mamy na ogrodzie ,poza tym to już starodrzew ,no i żal
Moje świerki i daglezje maja po 25-30 lat i mają 20-25 m trudno je usunąć nie mówiąc już o tym że dziura w ziemi po rudowaniu jak lej po bombie ,ponadto mają tak rozbudowany system korzeniowy że wchodzą aż na drogę ,na razie temat jest załatwiony tak że zostały obciętę czubki o 1/3 i już więcej słonka mamy na ogrodzie ,poza tym to już starodrzew ,no i żal
No i o pozwolenia by trzeba było.
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Justynko,
Z tym bywa róznie ,zależy od zarządu ROD u nas o to dbają ale sa takie ogrody ,gdzie na wszystko przymyka się oko
Z tym bywa róznie ,zależy od zarządu ROD u nas o to dbają ale sa takie ogrody ,gdzie na wszystko przymyka się oko
- Zenia

Widać tato się napracował, dzięki mu za to..słoneczka troszkę wpuścił do ogródka.
. Także się zmagaliśmy z wykopaniem wielgaśnego iglaka, dobrze że mamy już to za sobą. Pozostały sąsiadowe, igliwie leci mi na głowę..
. Niestety na to nie mamy już wpływu.
. Najgorsze że sąsiad nadal sadzi następne zbyt blisko naszego wspólnego płotu. 
Zeniu ,
coś wiem na ten temat my za plotem mamy sosnę pospolitą, w dużej ilosci gubi igły ale sąsiadom to nie przeszkadza a ja mam tam rabatę na cieniolubne wiec malymi grabeczkami wybieram to igliwie ,jestem czasem mocno zdesperowana
coś wiem na ten temat my za plotem mamy sosnę pospolitą, w dużej ilosci gubi igły ale sąsiadom to nie przeszkadza a ja mam tam rabatę na cieniolubne wiec malymi grabeczkami wybieram to igliwie ,jestem czasem mocno zdesperowana
- goferek
- 500p

- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kawał niezłej roboty tata wykonał
Brawa 
Witaj Goferku ,
Wiem , bez niego rudowanie tych drzew zajęło by nam ze 100 lat , a on zrobił to po mistrzowsku i tak szybko ze nie zdążyłam nawet z obiadem dojechać na działkę
Wiem , bez niego rudowanie tych drzew zajęło by nam ze 100 lat , a on zrobił to po mistrzowsku i tak szybko ze nie zdążyłam nawet z obiadem dojechać na działkę
- Zenia

Witaj Izo...przyszłam się pochwalić że u mnie biało.
. Nie do wiary zima. 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
....u mnie też biało, tylko śnieg mokry i topniejący....jest 0 stop...........
pozdrawiam
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Dziewczyny ,u mnie dziś też już biało ,ale nie wiem czy się cieszyć ? taka aura potrzebna była przy atmosferze Świąt a teraz to raczej wróży dłuższe czekanie na wiosnę 
-
sylwesters
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 8 sty 2012, o 19:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Izo Masz bardzo piękny ogród ,podobają mi się te duże świerki nadają bardzo urokliwy klimat w ogrodzie,no ale te wypieszczone rabaty mnie zachwyciły.Gratuluję pomysłu i wytrwałości w pracach ogródkowych.
Dziękuję Sylwku za miłe słowa , mój ogród ciągle jeszcze ewolułuje i tak jeszcze na pewno będzie przez jakiś czas ,do pewnych zmian trzeba dojrzeć nie tylko w kontekście wieku, ale też i mentalnie , pewne oznaki "kiczu" z czasem nabieraja innego wymiaru i człowiek poszukuje czegoś innego , no a i uciebie rabaty dopieszczone w kazdym calu ,masz powód do ogromnej dumy ,fascynujacy ogród nawet jeśli nie królują tam inne byliny i drzewa lisciaste 
Ładna, zadbana działeczka. Wygląda, jakby była położona w lesie. Pomysłowe grządki i nasadzenia.
Ja bym nie sypała tych kolorowych zrzynków, bo to odwraca uwagę od roślin, które stają się jakby "mniej widoczne" i psują leśny klimat działki, ale to moje zdanie i kwestia gustu.
Powodzenia w uprawie działeczki i bujnych roślinek.
Ja bym nie sypała tych kolorowych zrzynków, bo to odwraca uwagę od roślin, które stają się jakby "mniej widoczne" i psują leśny klimat działki, ale to moje zdanie i kwestia gustu.
Powodzenia w uprawie działeczki i bujnych roślinek.
Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka