Marpy kwiatki i rabatki cz.3
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.3
Tez się pozachwycam chryzantemą, bo i kolor piękny, i kształt kwiatu
; cóż, chryzantemy zimujące w gruncie to chyba kolejny temat do przepracowania w przyszłym roku
.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maryniu ta chryzantemka jest przepiękna, nie mogę przestać się nią zachwycać....już któryś raz przychodzę na nią popatrzeć

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Tajko,Francesco,Graqżynko,Agnieszko
miło mi Was gościć
Byłam i ja w niedzielę na targach ogrodniczych w Boguchwale , właściwie to zostałam "wyciągnięta" przez koleżankę no i....
ja nie mogę bywać w takich miejscach ale tylko ze względu na to,że
doznaję bardzo szybko przesytu ...obojętnym okiem spojrzałam na wszelkiej maści jeżówki , nie cieszyły się też powodzeniem..chociaż ceny ich były umiarkowane 10-12 zł,miałam ochotę na pomarańczową T . Dream ale coś innego zwróciło moją uwagę i zapomniałam o niej...zdecydowanie nie podobają mi się pełne jeżówki w większej ilości ..chociaż je mam u siebie...
żurawki w kolorach jakichś takich nie porywających więc też byłam obojętna , zdecydowany przesyt widoku nagromadzonych w jednym miejscu mam...byli producenci z różami kopanymi ale niewielu umiało powiedzieć cośkolwiek poza tym,że są wielokwiatowe,rabatowe czy pnące poza : tym białe, czerwone itd...
nie mniej coś tam kupiłyśmy z róż...
,metasekwoję przecudnej urody dla koleżanki bo ona ma duży ogród i sporo miejsca , kostrzewy w kolorze innym niż miałyśmy,nie niebieskie i nie zielone,jakieś takie siemieniate bez nazwy odmianowej oczywiście ale się nam spodobały. Dzwonek " pink octopus" taka ośmiorniczka,przeczytałam,że się dość rozrasta
i jeszcze parę drobiazgów...róże się moczą i dumam ,gdzie je posadzić
Miał gotować Pascal B, ale nie czekałyśmy bo M był szybko zmęczony i wróciłam...
Mój CD...
TROCHĘ WCZESNOJESIENNYCH WIDOCZKÓW

cdn...
Byłam i ja w niedzielę na targach ogrodniczych w Boguchwale , właściwie to zostałam "wyciągnięta" przez koleżankę no i....
doznaję bardzo szybko przesytu ...obojętnym okiem spojrzałam na wszelkiej maści jeżówki , nie cieszyły się też powodzeniem..chociaż ceny ich były umiarkowane 10-12 zł,miałam ochotę na pomarańczową T . Dream ale coś innego zwróciło moją uwagę i zapomniałam o niej...zdecydowanie nie podobają mi się pełne jeżówki w większej ilości ..chociaż je mam u siebie...
żurawki w kolorach jakichś takich nie porywających więc też byłam obojętna , zdecydowany przesyt widoku nagromadzonych w jednym miejscu mam...byli producenci z różami kopanymi ale niewielu umiało powiedzieć cośkolwiek poza tym,że są wielokwiatowe,rabatowe czy pnące poza : tym białe, czerwone itd...
Mój CD...
TROCHĘ WCZESNOJESIENNYCH WIDOCZKÓW

cdn...
- marpa

- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ten Twój misz-masz jak ogrodowe widoczki super 
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Maryniu, taki busz w ogrodzie to jest marzenie ściętej głowy... (przy okazji, mam ochotę moją głowę obciąć przy samej szyi, tak mnie dzisiaj boli :/ ) cudowne róże, powojniki, derenie... żałuję, że nie mogę tego wszystkiego obejrzeć na żywo!
pozdrawiam Cię serdecznie...
pozdrawiam Cię serdecznie...
- marpa

Ilonko miło,że wpadłaś
Aguś -
bardzo skromna jesteś...gdzie mi tam do Twojego pięknego, przestronnego ogrodu...
Mój CD...
pogoda u mnie wciąż piękna i słoneczna
wciąż słyszę w prognozach,że u nas najcieplej od kilku tygodni...
ale od jutra ochłodzenie i zapowiedź opadów ..oby...jeszcze trochę pracy na działce mam , jakieś przeróbki kończę ...
no i zadołować kilkanaście donic i doniczek trzeba...
a później jeszcze osłonić na zimę ...
moi sąsiedzi już z rzadka przychodzą, wszystko wyrobione,skopane, zwapnowane i finito...no ale co ja zrobię jak lubię mieć coś więcej niż " baryły" na działce..
.i całą krzątaninę ...póki sił i zdrowia starczy... tak będę sobie sadzić, przesadzać , modernizować nieustannie...bo ja tym żyję na co dzień i sprawia mi to cholerną przyjemność...
Nawet moi najbliżsi się dziwią....
jesienne róże ...

cdn...
Aguś -
Mój CD...
pogoda u mnie wciąż piękna i słoneczna
wciąż słyszę w prognozach,że u nas najcieplej od kilku tygodni... moi sąsiedzi już z rzadka przychodzą, wszystko wyrobione,skopane, zwapnowane i finito...no ale co ja zrobię jak lubię mieć coś więcej niż " baryły" na działce..
jesienne róże ...

cdn...
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Podpisuję się pod Twoimi ostatnimi słowami 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Kiedyś grzebanie w ziemi to był dla mnie obciach.....
I nigdy nie myślałam, że kiedyś tak mnie to wciągnie.
Wpisuję się do Klubu.....
I nigdy nie myślałam, że kiedyś tak mnie to wciągnie.
Wpisuję się do Klubu.....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
masz wiele wspaniałych roślin. I umiesz zrobić im ładne zdjęcie . a ta róża w ciapki bordowe jest wspaniała
Bardzo piękny ogród
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Maryniu róże cudownie Ci kwitną, aż szkoda, że niedługo przymrozki nadają i zakończą wegetację.
Działkowcy, którzy uprawiają tylko warzywa, zostawią do wiosny w tak zwanej ostrej skibie i się nie martwią o nic, a my będziemy myśleli całą zimę, czy dobrze zabezpieczone rośliny i czy nic nie wymarznie, ale za to wiosna powita nas wspaniałymi cebulowymi kwiatami i to jest piękne.
Działkowcy, którzy uprawiają tylko warzywa, zostawią do wiosny w tak zwanej ostrej skibie i się nie martwią o nic, a my będziemy myśleli całą zimę, czy dobrze zabezpieczone rośliny i czy nic nie wymarznie, ale za to wiosna powita nas wspaniałymi cebulowymi kwiatami i to jest piękne.
- marpa

Wielkie dzięki Dziewczyny
za sympatyczne odwiedziny
, no i wkroczyła jesień ta z obliczem szarugi i chłodu ...ale jest nadzieja,że jeszcze powróci na chwilę ta piękna
i mieniąca się kolorami ...oby..
Jesiennych obrazków jeszcze u mnie niewiele bo jeszcze rośliny się bronią , róże zaplanowały dłuższe kwitnienie dopiero teraz u mnie się pokazują w pełnej krasie ,porosły wysokie krzaczory
z mnóstwem pąków ,szkoda że się ochłodziło ale i troszkę popadało na szczęście.
Mój CD...

dzika róża

CDN...
Jesiennych obrazków jeszcze u mnie niewiele bo jeszcze rośliny się bronią , róże zaplanowały dłuższe kwitnienie dopiero teraz u mnie się pokazują w pełnej krasie ,porosły wysokie krzaczory
z mnóstwem pąków ,szkoda że się ochłodziło ale i troszkę popadało na szczęście.
Mój CD...

dzika róża

CDN...
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Maryniu, to fakt...jesieni u Ciebie brak. Róża z owocami wydaje się wręcz nie na miejscu
U mnie też co nieco kwitnie, ale już typowo jesiennie - róże powyciągane, byliny poschnięte, wokół liście. Tymbardziej miło popatrzeć na Twóje letnie widoki 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- marpa

Witaj Basiu
,jesień pewnie i u mnie już bardziej wyrazista , od piątku nie byłam na działce bo pogoda nie zachęca a ja nie lubię zimna
czekam na poprawę pogody i wierzę,że jeszcze to nastąpi , jeszcze nie wszystkie prace zakończone u mnie , doniczkowce i inne nie zwiezione do piwnicy...
mój cd...

niektóre hosty jeszcze się trzymają

języczka

cdn...
mój cd...

niektóre hosty jeszcze się trzymają

języczka

cdn...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maryniu róże w tym roku są niesamowite, kwitną przepięknie, całymi bukietami i niesamowicie długo
Widok przebarwiających sie krzewów, host .....no i te niesamowite trawy.....aż oczu oderwać nie można....cos pięknego....
Widok przebarwiających sie krzewów, host .....no i te niesamowite trawy.....aż oczu oderwać nie można....cos pięknego....