Nasze Ranczo

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze Ranczo

Post »

Ja już miałam taki ogród, popełniłam tyle błędów, drzewka posadzone za blisko siebie zagłuszyły byliny, jałowce rozrosły się na mały skalniaczek, winorośl zadusiła tuje, teraz właśnie chcę robić powoli ale dokładnie wszystko przemyśliwując. No ale wtedy to nie znałam forum, co tam, internetu nie miałam nawet. :;230
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 20:43

Post »

No to teraz masz juz wszystko co potrzebne do tworzenia pięknego Ogrodu ;:1 ..po pierwsze chęci ;:109 ,po drugie FO ;:109 po trzecie internet ;:109 ;:433 a o pomocnikach to już nie wspomne ;:23
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Teoretycznie to jestem przygotowana, że ;:224, ale czas też mam więc powoli może jakieś rabaty się wyklują. Ale Ty masz sporo tych arów,
czy to działka budowlana?

A jak tam syn, nie trzeba go było z łóżka za nogę wyciągać rano? :;230 A wiesz, że moja córcia mała ma na imię tak jak Mufka?
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Piekne imię ma Twoja córcia ;:15 moja....od "....lalka nieduża" ;:15 a syna czasami muszę za nogę wyciągac z łózka!! :;230 bo czasami stawia opór ;:41 i chcialby sobie troche pospac ;:109 a ja wtedy ;:124 POBUDKA!!! ;:17 i musi z łózka wyłazic! :;230 A twoja córa to też tak ma?a co do działki to jest to taka rekreacyjna..tzn.taka ma byc :-D ,a mam 10 arów.jest troszke duża,ale ze względu na rodzinę ;:109 ..psa ;:109 wzieliśmy własnie tą..i tak naprawde polowa to trawka ;:109.ale dużo..dużo pracy przede mną. ;:194
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

:wit ;:19
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Witaj we wtorek Agatko! :lol:

Wczoraj nie miałam zasięgu później, chyba młodzież nie może spać nocami i siedzi na kompach :;230. Moja córa chętnie wstaje rano do szkoły. W ogóle mówi, że w szkole jest super gdyby nie te lekcje :;230. Muszę trochę pokucharzyć, bo mnie z domu wypiszą ;:108.
Zajrzę wieczorem. :wit
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Witaj Elu no własnie coś wczoraj zniknęlas..jak za czarodziejską różczką ;:15 .Ja dzisiaj do południa nie miałam czasu tu zajrzec,ale teraz gdy córcia już spi .. ;:19 .nadrabiam zaległości ;:109 ..nie na długo..bo jutro musze wcześniej niż dziś ;:113 wstac ;:109 .no ale może będziesz niedługo? :wit
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry, kto tu jeszcze ;:19?
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Witaj Elu..no o tej porze co pisalas to z przyjemnością bym czasami jeszcze pospala ;:109 a ja juz nie spalam tylko w drodze do lekarza bylam..cos i mnie wzięlo ;:110 córcia zdrowieje a teraz ja zaczynam!!! ;:109 A tu jeszcze na dodatek syn był po coś w sklepie ogrodniczym i prosiłam,zeby rozglądnąl sie czy sa juz nasionka..noi wraca i mówi......................ŻE SĄ!!!!!!! ;:1
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Jeju, to jak będziesz mogła to ;:65 i zobacz co tam ciekawego. Niedługo będą już wszędzie. Trzeba kasę szykować.
To niedobrze, że Ciebie choróbsko pobiera ;:185. Lecz się! Powiedz mi jeszcze moja droga co Ty tam na działce pod płotem masz posadzone, z czego ten żywopłot?
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Oj Eluniu,pod plotem to...nie wiem czy mialam czy jeszcze mam :D posadzone....dereń a po drugiej stronie..paprocie.Ale czy je będe miec to sie okaże,bo mój synek kosił jesienia trawę...i co niektórych moich sadzonek przy płocie....nie zauważył!!!! ;:223 ..oj co ja się nagadalam ;:17 tak mi żal było,bo tyle pracy i serca ;:167 włozylam i na ten sezon juz mialam nadzieje,że dereń już po plocie będzie szedł.. ;:218 .Oj mówię Ci masakra.No ale mam nadzieję,ze odbiją..a jeśli nie to posadzę clematisy,albo róże pnące..a może masz jakis pomysł na mój plot? ;:109 A z choróbskami to teraz naprawde trzeba uważac,koleżankę w ośrodku spotkałam co po dwóch antybiotykach jest i dostała teraz zastrzyki,bo dalej cos zle się czuje.masakra z tymi grypami..A ja mam zamiar sie szybko wyleczyc i pędzic po nasionka... ;:109 coby nie brakło ;:113
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p

Post »

Dereń to odbija z odrostów, nic mu nie będzie. Kuruj się, kuruj bo nasionka rozkupią :;230. Ale z tego co widziałam w zeszłym roku dużo miałaś posianych roślinek :shock:.
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

w sumie to sadziłam wszystko co mialam...kupowalam ..i dostawalam ( m.i.n.od moich sąsiadów działkowych),bo tak chcialam miec ogród kwiatów..a jedynym kwiatem jaki zastałam na tej dzialce to była piwonia :D więc sadzilam a dzis juz mniej więcej wiem co gdzie by przesadzic..bo niektorych roślin nie znalam.żaluje,że nie mam aktualniejszych zdjęc z jesieni na działce..tzn.mam tylko na drugim laptopie który jest zepsuty i muszę jakoś zgrac je z plyty głównej..czy cos takiego.Ale na pewno jak nie z jesieni to z wiosny......na pewno bedą.Na co liczę również z Twojej strony!!!! ;:109 .A muszę Ci powiedziec,ze Pani pogodynka zapowiadała ocieplenie od poniedzialku....-1 nawet plus jeden w dzień.... :tan
Nasze Ranczo
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam, :wit Tak, rzeczywiście są już nasionka ;:63 Ja dziś kupiłam lobelię, gipsówkę, groszek pachnący i smagliczkę. Ale wybór u mnie nie jest duży.
Podobno ma być niedługo coraz więcej :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
agata9
500p
500p

Post »

Super Mario że u Ciebie też sa..zawsze to już cieplej sie robi jak sie widzi te paczuszki z nasionkami. ;:33 Dam znac jak tylko się w sklepie znajdę ;:109
Nasze Ranczo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”