Lucynko, Justynko, Rysia
Petra, po tym co napisałaś coraz bardziej się cieszę,że go mam, bo stał jako jeden jedyny w LM wśród farbowanych na niebiesko falków

Są 2 przyczyny dlaczego ten falek stał i czekał na mnie:
1. Nikt go nie chciał, bo miał tylko 6 chaotycznie rozrzuconych kwiatów.
2. Nie było w ten czas w LM żadnego innego storczykomaniaka oprócz mnie polującego na ciekawe okazy falków
Adamie, to jest mój pierwszy własny pędzik, więc cieszę się niesamowicie, ale podejrzewam,że przy każdym kolejnym moja radość będzie podobna
Aga, ja również trzymam kciuki za powodzenie u twojego pędzika
A teraz kilka zdjęć dla Lucynki odnośnie marsczących sie psb na oncidium.
victorys pisze:Lucynko, już teraz wiem,że psb sie marszczy jak oddaje wodę potomstwu

Ale marszczy sie również jak ma za sucho. Zauważyłam to po swoim oncidium, jak mu psb sie zmarszczy, to znak, że trzeba go namoczyć, bo po namoczeniu jakby odzyskuje jędrność. Ciekawy jest ten świat storczyków
lucynaf pisze:Wiktorio, nie zaobserwowałam tego, że marszczy się jak ma za sucho, bo ja mam tendencję do zalewania

Znów się czegoś dowiedziałam
Koszyczki dla Vand zamawiam trzy

Pierwsze 2 zdjęcia zrobione w niedzielę (24.07.11) zaraz po moczeniu storczyków, następne 2 zdjęcia dzisiaj(27.07.11). Nie wiem, czy zdjęcia oddają dokładny stan rzeczywisty, ale myślę,że zasadnicza różnica jest jak najbardziej widoczna.