Grażynko, dostałaś wieczornik i chryzantemę pomarańczową, tę o którą prosiłaś

Paczka się rozpadła! Co za bezczelność! Moje paczki nie mają prawa się rozpaść, chyba, że ktoś po nich depcze

Ale najważniejsze, że rosliny dotarły zywe.
I nie ma za co, Grażynko!
Aniu, chciałam dziś zrobić kolejne zdjęcie ze skalniaka, bo własnie osiągnął pełnię kwitnienia fkoks kanadyjski, ale wysiadły mi akumulatorki

Wieczornik woli miejsca półcieniste. Cieszę się, że Ci się przyjął, ale lepiej go przesadź. U mnie te co rosły w słońcu były bardzo mizerne
Link zaraz obejrzę
Igorku, bardzo mi miło czytać takie słowa, ale nie czuję się żadną specjalistką
Lubię kontrasty w ogrodzie i tak starałam się dadzić rośliny na skalniaku. Cieszę się bardzo, że efekt nie tylko mnie się podoba
Jadziu, żółty występuje nie tylko na skalniaku. Część należy do smagliczek, które stanowią tło dla skalniaka. A ten dzbanm to wazon bez ucha zx którego zlazła farba. Uznałam, ze na skalniak jest idealny
Asiu, dziękuję za miłe słowa

Tulipankami tez jestem zachwycona. To smoczy dar ;)
Izulku, podziwiam Twą bystrość! To co spełzło ze skalniaka istotnie jest macierzanką, ale to macierzanka wczesna, bardzo niziutka. W założeniu miała spłynąć ze skalniaka tworząc ścieżkę. Niestety jesienią uschła część rosnąca na skalniaku, która pięknie już się przelewała przez kamienie i musiałam w to miejsce posadzić nową. Ta jeszcze tak nisko nie zeszła i efekt jet niepełny.
Mam nadzieję, że jak zakwitnie, będzie trochę lepiej widać moje zamierzenie ;)