Ogród Pod Lasem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród POD LASEM

Post »

Jolu zobaczymy jak się uda może i w tym sezonie będzie taki.
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki za wizytę Stachu. Widzę, że dokładnie przejrzałeś mój wątek. Tak, dokarmiałam, i będę, ale w zimie. Teraz niech się stołują w lesieCieszę się, że mogłam pomóc w spr. koloru tulipanów. :wit
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, pierwszy raz oglądam Twój ogród o tej porze. :tan
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witam Cię Jolu!
Masz bardzo piękny ogród i wszystko co w nim jest.Szczególnie zaciekawił mnie ten rozsadnik piętrowy na pewno niejeden forumowicz go skopiuje bo jest nowatorskie rozwiązanie tarasowe półki nie zacieniają jeden drugiego.
Życzę Ci nowych pomysłów Edward :wit
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

:wit rozzadnik super taki pomysłowy a wiosenka kolorowa u Ciebie czekam na dalsze zdjęcia :)
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzięki Adrianno, że mnie odwiedziłaś mimo zapracowania ;:196
Edwardzie dziękuję za pochwały, ale nie jest jeszcze tak, jak bym sobie życzyła - jeszcze muszę trochę wysiłku zainwestować. A rozsadnik rzeczywiści sprytny ;:108 ale uczciwie przyznaję, że pomysł nie jest mój - w jakimś czasopiśmie ogrodniczym wypatrzyłam wiele lat temu ;:132
roza333 dziękuję, że mnie odwiedziłaś, co do rozsadnika - j.w. Wiosna u mnie wcześniej niż w innych rejonach Polski, ale też wcześniej przekwitają te ślicznotki wiosenne.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

[quote="jola z izer"]Tade k, dzięki za wskazówkę co do rzekomego niedokarmienia, ale akurat jesienią dobrze wszystko nawiozłam.

:wit JoluJesienne nawożenie niewiele zmieni, zaczątki kwiatów powstają zaraz po wiosennym kwitnieniu. Jeżeli teraz podnawozisz , efekt będzie widoczny za rok ;:108
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

tade k wyraziłam się nieprecyzyjnie w sprawie nawożenia, bo to był nawóz naturalny, przefermentowany obornik, a to się chyba przekopuje na jesieni. A że po kwitnieniu też trzeba podsypać nawozu to wiem. Dziękuję za wskazówki ;:180 to jest właśnie siła Forum, wszyscy sobie pomagają ;:108
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Witaj Jolu :wit

Ja tez wpadłam z wizytą i już wiem, że będę zaglądała częściej bo czuje się tu tak "swojsko"
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

MagdoMisiu witam i muszę powiedzieć nieskromnie, że to jest nie tylko Twoja opinia co do swojskości tego miejsca i nie tylko ogrodu. Będzie mi miło jeżeli będziesz mnie odwiedzać. A Wrocław, Twoje miasto .... spędziłam w nim młodość i mam tam wielu przyjaciół. Masz do mnie niedaleczko, jak się gdzieś w okolicy Gór Izerskich zawieruszysz, to zapraszam :wit
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tak wygląda laurowiśnia doszczętnie objedzona przez sarny :x - czy się odchwyci :?: , a przy okazji też trzmielina, ale ta, widzę już wypuszcza nowe pędy, Obrazek
Ładnie odbija języczka pomarańczowa Obrazek
W piątek w Biedronce kupiłam RH, a w Lewiatanie 5 sadzonek róż parkowych, wypatrzyłam miejsce gdzie będzie się ładnie prezentował różowy różany szpaler. Obrazek Obrazek
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Spory Rh , a róże też bardzo ciekawie wyglądają na obrazku .Jolu , a swoje prymule masz z nasion czy kupowane.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Szpaler róż będzie piękny jak się rozrośnie ;:138
Rh też bardzo ładny.

Nie mam pojęcia, czy laurowiśnia wypuści liście w miejscach, gdzie zostały zjedzone przez sarny. Może podciąć odrobinę końce gałęzi, wtedy na pewno wypuści nowe pędy z młodymi liściami ?

Mój hiacynt też był ażurkowy, kupiłam go w doniczce, przekwitł i już zaczęłam zasuszać cebulę, żeby posadzić jesienią. Nie pomyślałam o tym, żeby go teraz dokarmić :roll:
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Też tak pomyślałam Małgosiu, że trzeba tę laurowiśnię przyciąć - zaraz to zrobię. Ale dobrze jest jak ktoś potwierdzi, że mój zamiar jest słuszny ;:108
Prymule wszystkie mam z sadzonek Andrzejku - trochę zamówionych w katalogach, trochę z wymiany sąsiedzkiej. Mam tu jedną sąsiadkę tak samo zakręconą. Wczoraj dostałam np. sadzonki szałwii muszkatołowej, kupidynka, ostróżki i sasanki czerwonej. Ja też się rewanżuję jak mam coś ciekawego.
Stachu 1956

Post »

witaj Jola ,
tak b dobrze zrobisz jak przytniesz laurowiśnie ,
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”