Ogród Pod Lasem
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród POD LASEM
Jolu zobaczymy jak się uda może i w tym sezonie będzie taki.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki za wizytę Stachu. Widzę, że dokładnie przejrzałeś mój wątek. Tak, dokarmiałam, i będę, ale w zimie. Teraz niech się stołują w lesieCieszę się, że mogłam pomóc w spr. koloru tulipanów. 

- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, pierwszy raz oglądam Twój ogród o tej porze. 

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witam Cię Jolu!
Masz bardzo piękny ogród i wszystko co w nim jest.Szczególnie zaciekawił mnie ten rozsadnik piętrowy na pewno niejeden forumowicz go skopiuje bo jest nowatorskie rozwiązanie tarasowe półki nie zacieniają jeden drugiego.
Życzę Ci nowych pomysłów Edward
Masz bardzo piękny ogród i wszystko co w nim jest.Szczególnie zaciekawił mnie ten rozsadnik piętrowy na pewno niejeden forumowicz go skopiuje bo jest nowatorskie rozwiązanie tarasowe półki nie zacieniają jeden drugiego.
Życzę Ci nowych pomysłów Edward

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
-
Dzięki Adrianno, że mnie odwiedziłaś mimo zapracowania
Edwardzie dziękuję za pochwały, ale nie jest jeszcze tak, jak bym sobie życzyła - jeszcze muszę trochę wysiłku zainwestować. A rozsadnik rzeczywiści sprytny
ale uczciwie przyznaję, że pomysł nie jest mój - w jakimś czasopiśmie ogrodniczym wypatrzyłam wiele lat temu
roza333 dziękuję, że mnie odwiedziłaś, co do rozsadnika - j.w. Wiosna u mnie wcześniej niż w innych rejonach Polski, ale też wcześniej przekwitają te ślicznotki wiosenne.

Edwardzie dziękuję za pochwały, ale nie jest jeszcze tak, jak bym sobie życzyła - jeszcze muszę trochę wysiłku zainwestować. A rozsadnik rzeczywiści sprytny

roza333 dziękuję, że mnie odwiedziłaś, co do rozsadnika - j.w. Wiosna u mnie wcześniej niż w innych rejonach Polski, ale też wcześniej przekwitają te ślicznotki wiosenne.
-
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
[quote="jola z izer"]Tade k, dzięki za wskazówkę co do rzekomego niedokarmienia, ale akurat jesienią dobrze wszystko nawiozłam.
JoluJesienne nawożenie niewiele zmieni, zaczątki kwiatów powstają zaraz po wiosennym kwitnieniu. Jeżeli teraz podnawozisz , efekt będzie widoczny za rok 

-
tade k wyraziłam się nieprecyzyjnie w sprawie nawożenia, bo to był nawóz naturalny, przefermentowany obornik, a to się chyba przekopuje na jesieni. A że po kwitnieniu też trzeba podsypać nawozu to wiem. Dziękuję za wskazówki
to jest właśnie siła Forum, wszyscy sobie pomagają 

- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Witaj Jolu
Ja tez wpadłam z wizytą i już wiem, że będę zaglądała częściej bo czuje się tu tak "swojsko"

Ja tez wpadłam z wizytą i już wiem, że będę zaglądała częściej bo czuje się tu tak "swojsko"
-
MagdoMisiu witam i muszę powiedzieć nieskromnie, że to jest nie tylko Twoja opinia co do swojskości tego miejsca i nie tylko ogrodu. Będzie mi miło jeżeli będziesz mnie odwiedzać. A Wrocław, Twoje miasto .... spędziłam w nim młodość i mam tam wielu przyjaciół. Masz do mnie niedaleczko, jak się gdzieś w okolicy Gór Izerskich zawieruszysz, to zapraszam 

-
Tak wygląda laurowiśnia doszczętnie objedzona przez sarny :x - czy się odchwyci
, a przy okazji też trzmielina, ale ta, widzę już wypuszcza nowe pędy, 
Ładnie odbija języczka pomarańczowa
W piątek w Biedronce kupiłam RH, a w Lewiatanie 5 sadzonek róż parkowych, wypatrzyłam miejsce gdzie będzie się ładnie prezentował różowy różany szpaler.

Ładnie odbija języczka pomarańczowa

W piątek w Biedronce kupiłam RH, a w Lewiatanie 5 sadzonek róż parkowych, wypatrzyłam miejsce gdzie będzie się ładnie prezentował różowy różany szpaler.

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Spory Rh , a róże też bardzo ciekawie wyglądają na obrazku .Jolu , a swoje prymule masz z nasion czy kupowane.
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Szpaler róż będzie piękny jak się rozrośnie
Rh też bardzo ładny.
Nie mam pojęcia, czy laurowiśnia wypuści liście w miejscach, gdzie zostały zjedzone przez sarny. Może podciąć odrobinę końce gałęzi, wtedy na pewno wypuści nowe pędy z młodymi liściami ?
Mój hiacynt też był ażurkowy, kupiłam go w doniczce, przekwitł i już zaczęłam zasuszać cebulę, żeby posadzić jesienią. Nie pomyślałam o tym, żeby go teraz dokarmić

Rh też bardzo ładny.
Nie mam pojęcia, czy laurowiśnia wypuści liście w miejscach, gdzie zostały zjedzone przez sarny. Może podciąć odrobinę końce gałęzi, wtedy na pewno wypuści nowe pędy z młodymi liściami ?
Mój hiacynt też był ażurkowy, kupiłam go w doniczce, przekwitł i już zaczęłam zasuszać cebulę, żeby posadzić jesienią. Nie pomyślałam o tym, żeby go teraz dokarmić

-
Też tak pomyślałam Małgosiu, że trzeba tę laurowiśnię przyciąć - zaraz to zrobię. Ale dobrze jest jak ktoś potwierdzi, że mój zamiar jest słuszny
Prymule wszystkie mam z sadzonek Andrzejku - trochę zamówionych w katalogach, trochę z wymiany sąsiedzkiej. Mam tu jedną sąsiadkę tak samo zakręconą. Wczoraj dostałam np. sadzonki szałwii muszkatołowej, kupidynka, ostróżki i sasanki czerwonej. Ja też się rewanżuję jak mam coś ciekawego.

Prymule wszystkie mam z sadzonek Andrzejku - trochę zamówionych w katalogach, trochę z wymiany sąsiedzkiej. Mam tu jedną sąsiadkę tak samo zakręconą. Wczoraj dostałam np. sadzonki szałwii muszkatołowej, kupidynka, ostróżki i sasanki czerwonej. Ja też się rewanżuję jak mam coś ciekawego.
witaj Jola ,
tak b dobrze zrobisz jak przytniesz laurowiśnie ,
tak b dobrze zrobisz jak przytniesz laurowiśnie ,