Witam serdecznie wszystkie dziewczyny...

Trochę mnie nie było,ale to za sprawą nieprzyjemnego zdarzenia,jakim jest utrata bliskiej osoby...
Eluś nie będziesz żałować ,Rose de Rescht jest jedną z róż historycznych różą zasługującą na szersze rozpropagowanie,gdyż nie jest to wielki krzak ,wzrost zwarty i ciągłe kwitnienie łącznie z zapachem,daje gwarancję ciągłego z niego zadowolenia...
Eluś ...a może zadzwoń do niej...
Izka pociesz się ,że mnie tylko marzenia pozostały...
stop sadzeniu,to będzie moja ogrodowa dewiza...
Stasia sadź lawendy,bo są piękne i pachnące...u mnie coś kiepsko rosną,glina jest niestety niezbyt dobrym podłożem dla tych krzaczków...mimo zmieszania...
Grażynko pewnie do dekoracji świątecznych będę się przymierzać w ostatniej chwili...jak to u mnie bywa...Na razie małe malowanka...i inne zajęcia typu
zrób to sam...po raz drugi udało mi się nawiercić dziury na karnisz...
Jadziu jeżeli będziesz chciała,,to i inne patyczki dostaniesz...będzie ich pod dostatkiem
Małgoś...odśnieżanie rzeczywiście dało w kość ,ale przekazałam pałeczkę... a raczej uchwyt z czerpakiem swoim synom...ja już się dosyć nagimnastykowałam
Aniu a niech mówi i to głośno...nas już nie dotyczą kolejne chciejstwa...przynajmniej inne dziewczyny ,tudzież chłopcy...zapoznają się z pięknościami ,których jest bez liku...
Dobrze określiłaś ,nie zawsze jest z górki...
Jarko tak mi się wydaje ,że z Ciebie to prawdziwy optymista i tak trzymać...
Odrostów rugos się nie bój ,zawsze możesz ukrócić ich zapędy rozłogowe,jednym wbiciem szpadla...
Jedyną wada Hybryd rugosy jest nie za obfite kwitnienie po pierwszym rzucie kwiatów...Felicia kwitnie cały czas...ja bym się na nią skusiła.
Svejda ma na swoim koncie wiele róż kanadyjskich wytrzymujących nasze mrozy,i charakteryzujące się wielką zdrowotnością...
Zobacz jeszcze jego róże John Davis i John Cabot...i
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 8318&tab=9
i ten link ogrodu norweskiego z HMF ,który mnie ujął gęstością nasadzeń różanych i odmianami zachwycających róż ...
Grażka już jestem
i ciąg dalszy wspomnień

Aloha Boernera

Eden ,do tej pory rósł jako wielokwiatowa róża...

,ale puścił jeden pęd 2 m...oby nie przemarzł

Westerland

Ballerina

New Dawn ,faza najładniejszego kwiatu...potem...średnio
na koniec bodziszek ,a raczej ze względu na swój wzrost do 1m...
bodzich...dobra bylina do róż