Ogród Moni cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Moni cz.4

Post »

Moniś Bonica....cóż ...nie każdy ją ma :roll: moja na pniu poszła tej wiosny do pieca...a była taka piękna przez kilka lat. Poprzednia zima niestety ją zmogła :(
Wszystkie różyczki są piękne, ale mnie z tego pokazu najbardziej za serducho chwyta Pirouette, prawdziwe cudo i Pilgrim ;:138 chociaż i pozostałym niczego nie brakuje 8-) :lol:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Nie sposób wybrać najpiękniejszą, wszystkie warte uwagi! ;:138 ;:138
Moniu, zdrowo i ładnie ci rosną! ;:108
Czy stare czy nowe odmiany, najważniejsze żeby nas cieszyły i obficie kwitły! :D
Lubię, jak pokazujesz całe krzaczki obsypane kwiatami! Moje faworytki! ;:196
kandid
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 22 lis 2010, o 18:35

Post »

Masz bieałe piwonie ,ja kiedyś kupiłem białe ale i tak przebarwiły się na róż
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też tak sobie pomyślałam,że warto sobie dokupić tych które cieszą najbardziej ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kilka zimowych już fotek z dzisiejszego spaceru po ogrodzie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przepiękne. Muszę w przyszłym roku pomysleć o Granny, Berleburgu i Piruecie.
Co to za biała róża za Alnwickiem?
Dom zupełnie inaczej wygląda niz rok temu. Ile u Ciebie sie zmieniło przez ten rok.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agniesiu, u Ciebie poprzedniej zimy wypadła Bonica na pniu, a u mnie m.in. 2 Swany, 2 kilkuletnie Rosarium - a takie już ładne były ...

Obrazek

i tutaj druga na pierwszym planie przed rabatą:
Obrazek

Bardzo mi ich szkoda :(

Ewciu, dziękuję ;:196 Muszę jeszcze spro czekać, żeby mieć takie okazy, jak Ty ;:224

Kandid - mam sporo białych piwonii, ale nie spotkałam się dotychczas, żeby któraś zmieniła kolor na różowy :shock: Ciekawe dlaczego tak się stało :roll:

_oleander_, masz rację - te, które się sprawdzają, warto dokupić i sadzić w grupie dla uzyskania lepszefo efektu :uszy
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też wypadła zima różowa na pniu .I co dziwne była opatulona.Natomiast sołtysowa nasadziła piennych we wsi,niczym nie okryła i latem kwitły jak wielkie bukiety.I to jest niesprawiedliwe :( U mnie została biała pienna ale straciłam do niej serce
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, dokładnie tak było u mnie - padły wszystkie osłonięte włókniną, a te nie zabezpieczone przetrwały - na tej samej działce, zatem nie jest to kwestia miejsca, tylko tego okrywania. Czytałam gdzieś, że agrowłóknina wcale nie jest taka dobra do zabezpieczania róż.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Przepiękne. Muszę w przyszłym roku pomysleć o Granny, Berleburgu i Piruecie.
Co to za biała róża za Alnwickiem?
Dom zupełnie inaczej wygląda niz rok temu. Ile u Ciebie sie zmieniło przez ten rok.
Gosiu, to prawda, wiele się zmieniło w domku - zrobiliśmy instalacje, tynki, izolację balkonu, doświetlenia piwnicy, zamontowaliśmy wszystkie okna w domu, drzwi zewnętrzne, ociepliliśmy przednią (póki co) ścianę domu, uporządkowaliśmy z grubsza teren przed domem, co w sumie wpłynęło na lepszy wizerunek, no i tym samym zbliżyło nas do zamieszkania tam :tan .
Róża, o którą pytasz to prawdopodobnie Swany, choć pewności 100% nie mam ;:170 . Kwitnie b.obficie, ale wydaje mi się, że ma bardziej rozetkowe kwiaty niż Swany... Sama nie wiem. Najgorsze, że nie czuję zapachu, żeby porównać, bo w czasie kwitnienia mam alergię.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Uwielbiam te twoje zdjęcia. U mnie rózyczki raczej pojedynczo kwitną. U Ciebie całe grona.
Tylko mój Pilgrim mnie tak uradował i rózowa NN.
Czy ja też takie będę miała? :roll:
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Ta Rosarium na pniu zjawiskowa :shock: ;:63
Ja co prawda nie przepadami za "cudami na kiju", no ale u innych mogę śmiało podziwiać :wink:
Szkoda jej...
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pusia w tym śniegu najpiękniejsza ;:167
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Moniczko i ja melduję się u Ciebie w końcu...obiecywałam sobie i dotrzymałam słowa. :wink:
Masz niesamowitą ilość róż :shock:...ale przy takim areale nie ma innego wyjścia.
Ja mam raptem 60 szt. i przy 9 arach też się gubią.
Będziemy podziwiać w lecie nasze różyczki...żeby tylko rok był lepszy niż kończący się.
Co do piwonii to też moje ulubione kwiaty ....no i lilie....przymierzasz się do lilii?
Ciepełka życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj u nas cały dzień śnieżyca, a popołudniem to już przeszła wszelkie możliwości - zawiewa z taką prędkością, że jak wychodziłam od fryzjera, to z biedą dotarłam do samochodu stojącego kilkanaście kroków dalej. Przy tym śnieg zmrożony, lekki, zawiewający z każdej strony i sypiący w oczy niczym piach na pustyni. Niesamowicie nieprzyjemnie. Mam nadzieję, że ta zima będzie krótka i niezbyt mroźna, bo na razie zapowiada się mało ciekawie. Najgorsze, że nie zdązyłam osłonić hortensji, kilkunastu róż i róż na pniu. Muszę to zrobić przed piątkiem, bo ponoć mają nadejść jeszcze większe mrozy :shock:

Gosiu, wszystko zależy od tego jaka odmiana. Wielkokwiatowe mają mniej kwiatów, ale już floribundy kwitną jak szalone. Jeśli kupisz róże z tego gatunku, to będziesz miała gałązki uginające się od kwiecia :wit

Oliwko - bardzo mi szkoda Rosariumek, bo był zdrowe i niesamowicie kwieciste. Jak tylko podrosną mi krzewy i drzewa w ogrodzie, dadzą lepszą osłonę od wiatru i chłodu, to za jakieś 3-4 lata kupię sobie takie znowu ;:65 :uszy

Aniu - dziękuję ;:196 Pusia szaleje na śniegu, zwłaszcza w czasie odśnieżania - uwielbia tę czynność :lol: Dzisiaj niestety tylko na szybki sik wychodziła i uciekała do domu, bo tak wiuchało, że omal by maleństwo nie porwało ;:224

Elizabetko - widzę, że masz te same odczucia, co ja - naprawdę nie widać, że tych róż jest tak dużo. Sądzę, że jak się rozrosną, to może będzie to bardziej widoczne. Niestety odczuwam tę ilość w innym czasie - jesienią, gdy trzeba okrywać i kopczykować :( Dziękuję za odwiedziny i oczywiście znowu zapraszam ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”