Ewo juz czytałam info o tej fuksji magellanka bo to dla mnie nowość.
Ostatnie 2 lata bardzo interesują mnie krzewy i byliny bo z racji stanu zdrowia albo zostawię działkę albo muszę na niej posadzić takie rośliny, które mniej pracy wymagają i do tego gęstsze nasadzenia bo wtedy chwasty mniej rosną.
Wybrałam to drugie bo na rencie bez jakiegokolwiek zajęcia można oszaleć a ja już 10 lat jestem na niej i tak będzie do wieku emerytalnego bo mam stałą.
Wiesz ... zawsze mówię "starość nie radość itd ..." choć do tego wieku jeszcze mi daleko

Twoja działka mniejsza o ponad 200 metrów to niby dużo ale ja trawnika mam sporo bo lubię przestrzeń i ten staw zabiera ponad 70 m kw. Mimo to roboty w bród - te nasze rabaty faliste rabaty wzdłuż płotów czy tez innych miejscach sa bardzo pracochłonne.
Obok mnie jest pani w wieku 72 lata - sama uprawia działkę ok 400m kw.i na całej powierzchni warzywa.
Mąż sie śmieje ze mnie i twierdzi,że ona cały zagon kartofli szybciej opiele niż ja jedną rabatę bo tam robota prosta i szybko idzie a tu delikatnie i z wyczuciem sytuacji .Trochę racji w tym jest.
Jeśli wiosna będziesz mieć jakieś nadwyżki piszę się na zakupy lub wymiany - to już od Ciebie zależy a teraz pozdrawiam i

Wyrobiłaś się z jesiennymi obowiązkami ?