Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

ojej-nas też bedzie czekało zakładanie gazu może za rok,może 2-nawet kostka brukowa pójdzie do rozbiórki a ta cześć co ma byc rozkopana to traktuję tak po macoszemu,jest to lekka skarpa i sadzę tam iglaki płożące w wiekszości-ale ty masz juz tak ładnie więc żal jeszcze wiekszy ,no ale cos za coś-pozdrowionka
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu w nowym wątku :wit ;:196 ale ty pędzisz :D obejrzałam twoje śliczności i pędzę dalej ;:65 :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Halucha1
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 30 kwie 2009, o 13:56

Post »

Witaj Gosiu! Prześlicznie w Twoim ogrodzie, wszystko wypieszczone i pięknie kwitnie. Zazdroszczę Ci tak pięknego żywopłotu. Jestem ciekawa kiedy moje szmargdy będą tak wysokie. Przed tujami rośnie jałowiec, a właściwie jałówce - co to za odmiana? Bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam
Alicja
Awatar użytkownika
Halucha1
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 30 kwie 2009, o 13:56

Post »

Halucha1 pisze:Witaj Gosiu! Prześlicznie w Twoim ogrodzie, wszystko wypieszczone i pięknie kwitnie. Zazdroszczę Ci żywopłotu. Jestem ciekawa kiedy moje szmargdy będą tak wysokie. Przed tujami rośnie jałowiec, a właściwie jałowce - co to za odmiana? Bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam
Alicja
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Małgosia
jeśli masz umowę - powiedz ze napiszesz skargę jeśli termin minął...a zima tuż tuż
dobrze,ze ja na tej swojej wsi mam i gaz i kanalizę...niby nic a życie ułatwia.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

:wit w castoramie sa rózyczki w kartonikach-na obrazkach piękne i po 7 z groszem
x-d-a

Post »

Gosiu, śliczny piligrim ;:138 I tyle pączków :!: Zawsze zadziwiają mnie jesienne róże - takie są śliczne i cenne, bo mało kwiatów już kwitnie.
Też powolutku łapię bakcyla żurawkowego - to niesamowite roślinki, nie dość, że mają piękne listki, to jeszcze fajnie kwitną i są zimozielone :D
Miłego poniedziałku :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Rybko, ja tę część też traktowałam po macoszemu. Nawet to trochę głupio, bo to przód domu, a najgorzej wygląda. Ale to się zmieni jak tylko skończymy z pracami ziemnymi. Jedna rabatka powstanie jeszcze w tym roku druga na wiosnę. Castoramy też niestety u mnie nie ma :( . Może koleżanka zobaczy co można kupić.

Maju, dziękuję za wizytę :wit

Alu, wcale nie jest wypieszczony. Pokazuję tylko to wydaje mi się znośne.
Twoje szmaragdy ruszą jak zaczniesz im podsypywać skoszoną trawę. Moje są teraz olbrzymie i pięknie wybarwione.
Jałowce to albo spartan, albo teraz tak myślę, że to Skyroket. Niestety nie pamiętam bo kupowane były wieki temu jak jeszcze mnie nie interesowały nazwy.

Tess, o ciepło się nie martwię, bo do tej pory ogrzewałam kominkiem. Najgorzej z zimną wodą. Już zaczynam odczuwać skutki używania zimnej wody. Ręce zaczynaja odmawiać mi posłuszeństwa. Poczekam jeszcze 2 tygodnie. Na razie nie robię awantury, bo sama jestem jeszcze nie przygotowana. Wcześniej wydawało się to proste, bo miał być podłączony tylko kawałeczek do starej rury, ale jak przyszło co do czego, to okazało się, że trzeba wszystko wymieniać.

Dalu, tak jesienne kwitnienie róż jest piękne, bo róże już nie cierpią z powodu suszy i upałów. Dlatego mają więcej sił na tworzenie nowych pąków. Tylko teraz niestety wiele z nich ma gołe nogi. Ale i tak sie cieszę, że dopiero teraz.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

..wyobraź sobie że moje róże pierwszy raz od lat nie mają gołych nóg...liście od samego dołu..bez plam..ale były pryskane przeciwgrzybowymi preparatami kilka razy w sezonie..
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

no właśnie a od kiedy można juz pryskać przeciw grzybom róże-u mnie tez pare róż zaatakowanych,pryskałam 2 razy i nic :(

u mnie zaczeli robić ogrodzenie od frontu i rabaty przed nimi do modernizacji idą troszkę,bałagan jak diabli a to dopiero poczatek :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józefie, do tej pory moje też były całe, ale ja nie pryskałam, bo nawet za bardzo nie miałam kiedy. No i muszą Toje róże pięknie się prezentować, przecież przyjeżdżają na inspekcje do Ciebie dwie różane panienki. :D

Rybko, oj to współczuję. Ja mam dosyc już po tym kopaniu małego odcinka. Z jednej strony taki kataklizm owocuje jakimiś zmianami, które mogą być tylko lepsze :lol:
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54

Post »

Witaj Gosiu!
Przejrzałam właśnie ostatnią część Twojego ogrodowego wątku. Piękny ogród, śliczne kompozycje z żurawek i super chodniczek! Obiecuję zaglądać częściej :uszy

Gosiu, ten krzew o który mnie pytałaś, to dereń kousa. Ale taki zwykły, nie jakaś ambitna i niezwykła odmiana. Według mnie to musi być forma botaniczna, bo pięknie i bardzo obficie kwitnie, zawiązuje też śliczne czerwone owocki. Są podobne do malin i bardzo ozdobne, choć niezbyt trwałe. Podobno nawet jadalne. Spróbowałam bardzo ostrożnie, ale są pozbawione smaku, więc nie będę próbować dalej.
Rośnie wysoki, bez skracania gałęzi na pewno miałby już koło 4-5 metrów. U mnie nie przemarza, choć ma stanowisko raczej wietrzne. W tym roku go bardzo mocno przycięłam na wysokość 1,5m. Cięcie znosi dobrze. Polecam, bo to super krzew. Piękny i zupełnie niekłopotliwy.
Dziękuję Ci za wszystkie miłe słowa :D
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, trochę mi zajęło nadrabianie zaległości u Ciebie, bo dzieje się na potęgę. A to chodniczek, a to rura z gazem, nowe zakupy i pomysły. Świetnie sobie ze wszystkim radzisz ;:63 . Aż mi wstyd, że mnie jakiś leń ogarnął. Wspaniale wygląda żywopłot ze Szmaragdów (mój jakoś zaczął brązowieć od środka :( )
A kiedy wyrzucasz tą butlę? Już się nie mogę doczekać tej planowanej różanej rabaty.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś. ;:138
Dziękuję za tyle miłych słów, ale chyba mimo wszystko nie zasłużyłam :oops:
Bardzo się cieszę, że tego derenia można przycinać. Podobają mi się jego niby listki. W Twoim ogrodzie wygląda fantastycznie. Może uda mi się gdzieś go wcisnąć.
Podoba mi sie jeszcze dereń pagodowy, ale na jego posadzenie trzeba mieć dużo miejsca, żeby wyeksponować jego kształt.
Ja do Twojego ogrodu będę zaglądała na pewno co jakiś czas. :D

Asiu, a no ta moja praca, to tak naprawdę nie wynika z zapału, tylko bardziej z konieczności, także się nie przejmuj. I na Ciebie przyjdzie czas. Chociaż jak chodzę po Twoim ogrodzie, to nie widzę ani jednego powodu do zakasania rękawów.
Dzisiaj rozmawiałam z właścicielami butli i obiecali wywieźć ją we środę. Mam nadzieję, jeśli tak to do soboty miałabym juz możliwość kopania pod płotem. Tam właśnie trafia moje rózyczki razem z bukszpanami.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Małgosiu, piszesz, że nie masz systemu zapisywania odmian żurawek :?: To pokażę Ci w Skierniewicach mój kapownik, który prowadzę od 10-ciu lat i jest niezastąpiony, a prosty jak drut w obsłudze :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”