Madzik i jej zieloni podopieczni

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Madzik i jej zieloni podopieczni

Post »

Tez nie cierpię pająków fuj fuj, jak zaplątałam się w pajęczynę i to też na przybach to skakałam jak oparzona ;:214
Awatar użytkownika
monika r
100p
100p
Od: 6 sie 2010, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Madziu w Twoim magicznym wątku.Czego tu nie ma:piękne roślinki,dorodne grzybki(aż ślinka cieknie),okazałe bursztyny(gratuluję!) i te morskie widoki !Poczułam się bardzo swojsko-w końcu z morzem związana jestem od ponad trzydziestu lat :D ,a bursztyny i grzyby wprost uwielbiam zbierać ;:138
Z roślinek moi faworyci to hoja bella,oba kalanchoe-jeden z powodu kształtu,drugi koloru kwiatków i pięknie pierzasta nolina(też taką chcę ;:108 )
Brawa za odrodzenie należą się dla benjaminka i grubosza ;:63 Dobrze ,że na Ciebie trafiły.
Pozdrawiam,
Monika R.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Netzach
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 17:30

Post »

Witam, bardzo podoba mi się Twój wątek. Ciekawie piszesz o roślinkach i nie tylko o nich. Jestem też pod wrażeniem Twoich doniczek i ogólnej aranżacji roślinek. Zwłaszcza ta Twoja śmieszna kalanchoe ładnie się prezentuje w oryginalnym pojemniczku :)

Pozdrawiam.
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Ja morze znam tylko z widokówek, choć mam już za sobą połowę życia. :;230 :;230 :D
Grzybki są śliczne, aż się proszą by je zebrać i wrzucić do koszyka. :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Madziu zapraszam do mnie do Fiołkolandii na oglądanie storczyków.
Awatar użytkownika
myszkas21
500p
500p
Od: 12 mar 2010, o 19:12

Post »

:wit Madziu
Piękności nam pokazujesz takie że mi szczęka opadła ;:180
Pozdrawiam Sylwia
Moje roślinki
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Witaj Magdo :wit 1 raz jestem u ciebie ;:7
Wspaniała kolekcja,wszystkiego w twojej kolekcji po trochu,troche tego troche tamtego,zupełnie jak u mnie :lol: lubie taki kwiatowy mix ;:108 ;:63 ;:63
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

Elu, Anetko - moja reakcja na pająki jest już słynna wśród moich znajomych, wiedzą, że u mnie nagłe spotkanie pająkiem może skończyć się omdleniem nawet
Moniko - witaj u mnie :) Moje zielonaski kłaniają się nisko i dziękują za pochwały
Maćku - witaj u mnie i dziękuję za miłe słowa :) Sporo tych roślinek jest w mieszkaniu, stoją dość gęsto, dlatego staram się, aby miały mieszkanka w miarę dopasowane do wnętrz a ułożone też były z pomysłem. Tak trochę dla podłechtania zmysłu estetycznego :D
Krysiu - to widzę, że nie tylko moja mama tak ma z morzem. W górach była już kilka razy, a morze marzy się jej już od dłuższego czasu, ale jakoś nie może się zorganizować na wyjazd
Wandziu - ależ oczywiście, zaglądam sobie do Ciebie, już nawet "poczęstowałam się" wisienką z jogurtem :wink:
Sylwio - my to dopiero mamy zgranie :wink: Dziękuję w imieniu moich zielonek
Damianie - witaj u mnie, ja taka trochę "niezdecydowana kwiatowo" jestem, masz rację :) Storczyki dominują, nie tyle ilością co miejscem jakie zajmują :wink: , od niedawna fiołki, a to wszystko przez forum no i mieszanka różności, bo każdy coś w sobie ma fantastycznego

A dziś cały dzień siedzę w łóżku. Taka ładna słoneczna niedziela, a ja chora :( Boli głowa, katar, gardło - efekty grzybobrania w Świętokrzyskim u rodziców. W piątek pierwszy dzień pracy, więc mam nadzieję, że dojdę do siebie.
M przynosi mi tylko herbatki, kawusie, jedzonko a ja siedzę z laptopem na kolanach i buszuję po forum. Mężuś twierdzi, że jak się jest chorym to się śpi albo leży szczelnie pod kocykiem a nie przy komputerze siedzi :roll: A mnie tam forum dobrze robi na nastrój, więc pewnie tak całą niedzielę przesiedzę ;:224

Przy okazji wstawię zdjęcie moich maluchów, o których wspominałam już kiedyś. Przytargałam je z wyjazdu nad morze, są malutkie, pewnie wylądują początkowo w jednej dłuższej doniczce i będą tworzyć ogródek sukulentowy. Eh, ja to się chyba zdecydować nie mogę - storczyki, niedawno fiołki, inne "mieszańce" a teraz jeszcze kilka sukulentów. Siedzą sobie w mojej "ukorzeniarce" zrobionej z opakowania na jajka. Zwykle jak ją znajomi widzą wywołuje u nich salwy śmiechu. Mówią, że ja to chyba nienormalna jestem :;230
Obrazek
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Sukulenty nawet dobrze wyglądają w pojemniku po jajkach :D przez grzyby się rozchorowałaś,życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia :uszy ;:170
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Świetny domek dla sukulentów. Madziu, a byłaś u mnie w wątku Fiołkolandia, bo właśnie tam mam wystawę storczyków, o której wspominałam. A że ty również jesteś ich miłośniczką, więc cię do siebie zaprosiłam, jeślo oczywiście masz ochotę na nie zerknąć. :D
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

Wiedziałam, że na forum moja 'ukorzeniarka" spotka się ze zrozumieniem :;230
Damianie - niestety, na grzybobraniu tak było pięknie i ciepło, że w bluzce z krótkimi rękawami chodziłam. Jednak to już jesień a zarazki lubią taką pogodę, wtedy szaleją, bo nikt na nie nie zważa i chodzi nie w pełnym odzieniu
Ale z efektu grzybobrania jestem zadowolona - trzy piętra suszarki zapełnione podgrzybkami, a jeszcze część u mamy została
Wandziu - ale mnie wyczułaś, bo właśnie w drugim oknie mam otworzony Twój wątek :wink:
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
pati000
500p
500p
Od: 28 maja 2009, o 16:50
Kontakt:

Post »

Te sukulenty świetie wyglądają w swoim nowym domku :tan ;:108 Bardzo ładne zdjęcia z wyjazdu ;:180
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu straszniemi przykro, że teraz ciebie dopadło choróbsko. Życzę szybciutkiego powrotu do zdrowia i trzymaj się ciepło. ;:196 A ukorzeniarka fantastyczna. Nie przejmujsię znajomymi. Oni sami nie wiedzą comówią.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne sukulenty i podejrzewam, że nie ty jedna wykorzystujesz pojemnik po jajkach jako mnożarkę.
Szybko wracaj do zdrowia i powodzenia w pracy.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Witaj Madziu :wit

przyszłam w odwiedziny, kwiatki obejrzałam, podoba mi się bella w takiej doniczce :lol:

sukulenty fajnie wyglądają w takim piasku, grzyby smakowite, tylko zbierać, mniam ;:137

Madziu kawy się nie napijesz, sąsiadki nie zapraszasz :;230 myślisz, że pozna się? Wątpię ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”