Madzik i jej zieloni podopieczni
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Madzik i jej zieloni podopieczni
Tez nie cierpię pająków fuj fuj, jak zaplątałam się w pajęczynę i to też na przybach to skakałam jak oparzona 

- monika r
- 100p
- Od: 6 sie 2010, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Madziu w Twoim magicznym wątku.Czego tu nie ma:piękne roślinki,dorodne grzybki(aż ślinka cieknie),okazałe bursztyny(gratuluję!) i te morskie widoki !Poczułam się bardzo swojsko-w końcu z morzem związana jestem od ponad trzydziestu lat
,a bursztyny i grzyby wprost uwielbiam zbierać
Z roślinek moi faworyci to hoja bella,oba kalanchoe-jeden z powodu kształtu,drugi koloru kwiatków i pięknie pierzasta nolina(też taką chcę
)
Brawa za odrodzenie należą się dla benjaminka i grubosza
Dobrze ,że na Ciebie trafiły.

Z roślinek moi faworyci to hoja bella,oba kalanchoe-jeden z powodu kształtu,drugi koloru kwiatków i pięknie pierzasta nolina(też taką chcę

Brawa za odrodzenie należą się dla benjaminka i grubosza

Pozdrawiam,
Monika R.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika R.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam, bardzo podoba mi się Twój wątek. Ciekawie piszesz o roślinkach i nie tylko o nich. Jestem też pod wrażeniem Twoich doniczek i ogólnej aranżacji roślinek. Zwłaszcza ta Twoja śmieszna kalanchoe ładnie się prezentuje w oryginalnym pojemniczku 
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Ja morze znam tylko z widokówek, choć mam już za sobą połowę życia.
Grzybki są śliczne, aż się proszą by je zebrać i wrzucić do koszyka.

Grzybki są śliczne, aż się proszą by je zebrać i wrzucić do koszyka.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Madziu zapraszam do mnie do Fiołkolandii na oglądanie storczyków.
- myszkas21
- 500p
- Od: 12 mar 2010, o 19:12

Piękności nam pokazujesz takie że mi szczęka opadła

- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Witaj Magdo
1 raz jestem u ciebie
Wspaniała kolekcja,wszystkiego w twojej kolekcji po trochu,troche tego troche tamtego,zupełnie jak u mnie
lubie taki kwiatowy mix

Wspaniała kolekcja,wszystkiego w twojej kolekcji po trochu,troche tego troche tamtego,zupełnie jak u mnie

- Madzik_J-Ch
- 200p
- Od: 12 lip 2010, o 22:51
Elu, Anetko - moja reakcja na pająki jest już słynna wśród moich znajomych, wiedzą, że u mnie nagłe spotkanie pająkiem może skończyć się omdleniem nawet
Moniko - witaj u mnie
Moje zielonaski kłaniają się nisko i dziękują za pochwały
Maćku - witaj u mnie i dziękuję za miłe słowa
Sporo tych roślinek jest w mieszkaniu, stoją dość gęsto, dlatego staram się, aby miały mieszkanka w miarę dopasowane do wnętrz a ułożone też były z pomysłem. Tak trochę dla podłechtania zmysłu estetycznego 
Krysiu - to widzę, że nie tylko moja mama tak ma z morzem. W górach była już kilka razy, a morze marzy się jej już od dłuższego czasu, ale jakoś nie może się zorganizować na wyjazd
Wandziu - ależ oczywiście, zaglądam sobie do Ciebie, już nawet "poczęstowałam się" wisienką z jogurtem
Sylwio - my to dopiero mamy zgranie
Dziękuję w imieniu moich zielonek
Damianie - witaj u mnie, ja taka trochę "niezdecydowana kwiatowo" jestem, masz rację
Storczyki dominują, nie tyle ilością co miejscem jakie zajmują
, od niedawna fiołki, a to wszystko przez forum no i mieszanka różności, bo każdy coś w sobie ma fantastycznego
A dziś cały dzień siedzę w łóżku. Taka ładna słoneczna niedziela, a ja chora
Boli głowa, katar, gardło - efekty grzybobrania w Świętokrzyskim u rodziców. W piątek pierwszy dzień pracy, więc mam nadzieję, że dojdę do siebie.
M przynosi mi tylko herbatki, kawusie, jedzonko a ja siedzę z laptopem na kolanach i buszuję po forum. Mężuś twierdzi, że jak się jest chorym to się śpi albo leży szczelnie pod kocykiem a nie przy komputerze siedzi
A mnie tam forum dobrze robi na nastrój, więc pewnie tak całą niedzielę przesiedzę
Przy okazji wstawię zdjęcie moich maluchów, o których wspominałam już kiedyś. Przytargałam je z wyjazdu nad morze, są malutkie, pewnie wylądują początkowo w jednej dłuższej doniczce i będą tworzyć ogródek sukulentowy. Eh, ja to się chyba zdecydować nie mogę - storczyki, niedawno fiołki, inne "mieszańce" a teraz jeszcze kilka sukulentów. Siedzą sobie w mojej "ukorzeniarce" zrobionej z opakowania na jajka. Zwykle jak ją znajomi widzą wywołuje u nich salwy śmiechu. Mówią, że ja to chyba nienormalna jestem

Moniko - witaj u mnie

Maćku - witaj u mnie i dziękuję za miłe słowa

Krysiu - to widzę, że nie tylko moja mama tak ma z morzem. W górach była już kilka razy, a morze marzy się jej już od dłuższego czasu, ale jakoś nie może się zorganizować na wyjazd
Wandziu - ależ oczywiście, zaglądam sobie do Ciebie, już nawet "poczęstowałam się" wisienką z jogurtem

Sylwio - my to dopiero mamy zgranie

Damianie - witaj u mnie, ja taka trochę "niezdecydowana kwiatowo" jestem, masz rację

A dziś cały dzień siedzę w łóżku. Taka ładna słoneczna niedziela, a ja chora

M przynosi mi tylko herbatki, kawusie, jedzonko a ja siedzę z laptopem na kolanach i buszuję po forum. Mężuś twierdzi, że jak się jest chorym to się śpi albo leży szczelnie pod kocykiem a nie przy komputerze siedzi

Przy okazji wstawię zdjęcie moich maluchów, o których wspominałam już kiedyś. Przytargałam je z wyjazdu nad morze, są malutkie, pewnie wylądują początkowo w jednej dłuższej doniczce i będą tworzyć ogródek sukulentowy. Eh, ja to się chyba zdecydować nie mogę - storczyki, niedawno fiołki, inne "mieszańce" a teraz jeszcze kilka sukulentów. Siedzą sobie w mojej "ukorzeniarce" zrobionej z opakowania na jajka. Zwykle jak ją znajomi widzą wywołuje u nich salwy śmiechu. Mówią, że ja to chyba nienormalna jestem

Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Sukulenty nawet dobrze wyglądają w pojemniku po jajkach
przez grzyby się rozchorowałaś,życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Świetny domek dla sukulentów. Madziu, a byłaś u mnie w wątku Fiołkolandia, bo właśnie tam mam wystawę storczyków, o której wspominałam. A że ty również jesteś ich miłośniczką, więc cię do siebie zaprosiłam, jeślo oczywiście masz ochotę na nie zerknąć. 

- Madzik_J-Ch
- 200p
- Od: 12 lip 2010, o 22:51
Wiedziałam, że na forum moja 'ukorzeniarka" spotka się ze zrozumieniem
Damianie - niestety, na grzybobraniu tak było pięknie i ciepło, że w bluzce z krótkimi rękawami chodziłam. Jednak to już jesień a zarazki lubią taką pogodę, wtedy szaleją, bo nikt na nie nie zważa i chodzi nie w pełnym odzieniu
Ale z efektu grzybobrania jestem zadowolona - trzy piętra suszarki zapełnione podgrzybkami, a jeszcze część u mamy została
Wandziu - ale mnie wyczułaś, bo właśnie w drugim oknie mam otworzony Twój wątek

Damianie - niestety, na grzybobraniu tak było pięknie i ciepło, że w bluzce z krótkimi rękawami chodziłam. Jednak to już jesień a zarazki lubią taką pogodę, wtedy szaleją, bo nikt na nie nie zważa i chodzi nie w pełnym odzieniu
Ale z efektu grzybobrania jestem zadowolona - trzy piętra suszarki zapełnione podgrzybkami, a jeszcze część u mamy została
Wandziu - ale mnie wyczułaś, bo właśnie w drugim oknie mam otworzony Twój wątek

Pozdrawiam:) Madzia
- pati000
- 500p
- Od: 28 maja 2009, o 16:50
- Kontakt:
Te sukulenty świetie wyglądają w swoim nowym domku
Bardzo ładne zdjęcia z wyjazdu 

- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu straszniemi przykro, że teraz ciebie dopadło choróbsko. Życzę szybciutkiego powrotu do zdrowia i trzymaj się ciepło.
A ukorzeniarka fantastyczna. Nie przejmujsię znajomymi. Oni sami nie wiedzą comówią.

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne sukulenty i podejrzewam, że nie ty jedna wykorzystujesz pojemnik po jajkach jako mnożarkę.
Szybko wracaj do zdrowia i powodzenia w pracy.
Szybko wracaj do zdrowia i powodzenia w pracy.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
Witaj Madziu
przyszłam w odwiedziny, kwiatki obejrzałam, podoba mi się bella w takiej doniczce
sukulenty fajnie wyglądają w takim piasku, grzyby smakowite, tylko zbierać, mniam
Madziu kawy się nie napijesz, sąsiadki nie zapraszasz
myślisz, że pozna się? Wątpię 

przyszłam w odwiedziny, kwiatki obejrzałam, podoba mi się bella w takiej doniczce

sukulenty fajnie wyglądają w takim piasku, grzyby smakowite, tylko zbierać, mniam

Madziu kawy się nie napijesz, sąsiadki nie zapraszasz