Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

Fragolo,Trzynastko,Zielona Aniu - dziękuję za miłe słowa ;:196 Ale już jestem w takim wieku,że bez makijażu nigdzie nie wychodzę,pewnie rano nie poznałybyście mnie :lol:

Gabriel ma 1 rok i 9 mies. - ledwo za nim nadążam.Tak w skrócie: wszędzie go pełno, nie lubi zabawek,mleka ani innych białych produktów mlecznych,kanapek, nie śpi po nocach, ma donośny głos,kiedy coś mu nie pasuje, co spotka na swojej drodze to gryzie- ostatnio obgryzł korek od basenu :lol: Nie wiem,czy jest w domu jakiś przedmiot,którego nie gryzł. U mojej cioci pogryzł taki stary fotel obity skają /skórą w czerwonym kolorze.Fatalnie to wyglądało... :;230 Przykryli to jakąś kapą,ale ona ciągle zjeżdża bo ta skóra śliska, nie chcą,żebym zawiozła do tapicera. :D
Padam już tak ok. 17.00, ale muszę wytrwać do ok.21.00 - wtedy on idzie spać,a ja mogę cokolwiek zrobić w domu...

Jeśli chodzi o teściową,to kiedyś miała całkiem ładny ogród, kupowała dużo roślin, były ładnie zaprezentowane, ale potem stwierdziła,że nie ma siły siły sadzić jednorocznych i ciągle pielić,więc zaczęła ściągać do ogrodu trawy i byliny na jakie trafi i rozsadza to w każdym zakątku ogrodu.Mówiłam jej,żeby te byliny i trawy sadziła w dużych grupach,żeby tak jej nie zarastały reszty, ale dostałam burę ,że sie wtrącam...
Wczoraj widziałam jak porozrzucała po swoich wszystkich rabatkach kilka garści pokruszonych,przekwitniętych kwiatostanów naparstnicy-ma ją pierwszy rok,więc za rok będzie już miała ją wszędzie oprócz marcinków,rudbekii,floksów wysokich, traw.... Ehh- te kwiaty już jej chyba weszły na głowę.

A to mój wczorajszy nabytek:

Obrazek
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Witaj Jolu. Cieszę się ,że podoba Ci się u mnie. :)

Nie wiem skąd biorą się tacy ludzie... Moja teściowa kiedyś nie była taka- była trochę zarozumiała, czasami może nieprzyjemna, ale to,co dzieje sie z nią teraz, to jest przykre dla wszystkich, dla całej rodziny, bo nawet jak gdzieś wyjdzie,to jest tylko jeden temat:co ja znowu ukradłam ;:223

A magnolie raczej chyba nie marzną tak do końca-musiał być jakiś błąd w uprawie,dlatego nie przeżyła zimy.Moje też przemarzały do połowy-nie okrywałam początkowo niczym- ale potem się jakoś wzmocniły.W tym roku żadna gałązka na nich nie było do ścięcia...

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

Aniu ;:7 , być może to mój błąd :oops: . niestety jestem bardzo początkująca w dziedzinie upraw ozdobnych. drzewka nie okryłam na zime a posadzona była na środku trawnika. mam też różanecznik który już kilka lat "siedzi" w ogródku i zawsze sie zastanawiałam :?: czy miejsce mu nie odpowiada czy ziemia. aż tu doczytałam się że powinnam go posadzić w miejscu zacienionym. ;:223
co do teściowej bardzo współczuję i życzę dużo cierpliwości oraz siły która niewątpliwie bedzie potrzebna w następnych latach.
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Widzę że hosty sobie kupiłaś :) sliczne :) a maluszek słodki mój ma 3,5 roku i zaczyna pyskować być niem,iły i wymuszać co się da :) a bez makijażu to ja nie wychodze, a widzę że Ty spokojnie możesz nie przesadzaj :D
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Gabrielek jest przesłodki,ja mam pięcio-letnią psotnicę,już nic nie gryzie ale za to psoci gożej niż pięciu chłopców ;:108 A Ty laska nie opowiadaj o jakiś wiekach,bo świetnie wyglądasz :uszy Fajne funkie nabyłaś ;:138
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Aniu pospacerowałam po twoim ogrodzie, jest duży pięknie zagospodarowany, rabaty a zwłaszcza skalniak bardzo ładnie się prezentują. Masz dużo różnych roślin, w tym piękne róże i wspaniałe magnolie. Widzę też śliczny kwiatuszek z loczkami, który stoi przy hortensji, taka słodka buźka a na ostatnim zdjęciu babka, że ho, ho, miło cię poznać.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, najlepsze życzenia ;:196
Zdjęcia piękne, a Maleństwo słodziutkie :D
Rh upały zniosły dobrze, bo podlewałam je obficie co trzy dni.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Hej hej! Podziwiam, że tak ładnie radzisz sobie w ogrodzie w towarzystwie małego "gryzaka" (kochany!)

Cóż to za magnolia, która ma nowe pączki? Widziałam zeszłego roku magnolie, które kwitły późnym latem...czy Twoja też kwitnie po raz drugi?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

Anno wszystkiego naj, naj,.... ;:196 ;:196
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Jolu,może słabo sie ukorzeniła ta magnolia, a nieokryta zmarzła.Magnolia musi mieć kwaśną ziemię, wilgoć przy korzeniu i powinno być dobrze. Z następną pójdzie Ci o wiele lepiej :) jakby coś, to pisz, pomogę :)
12 lat już mam przejścia jako ta zła synowa,więc powinnam przywyknąć, ale jakoś nie mogę, może jeszcze trzeba z 10 lat :lol:

Trzynastko- to taki wiek, też przechodziłam ze swoimi różne bunty, ale wyrosły i są posłuszne.Będzie dobrze. Hosty dorwałam na ryneczku po 5 zł,nie wiem czy to dużo,czy mało, ale na razie nie pojadę na szkółkę, a coś trzeba kupić chociaż raz w tygodniu :wink:

Grazynko-teraz chyba większość dzieci,to psotniki ogromne:) Ja Gabriela za rok oddaję do przedszkola, trochę odpocznę :)

Irenko witaj. :wit Miło mi Cię gościć u siebie. Te loczki to bardzo zwracają uwagę innych ludzi, nikt w rodzinie takich nie ma...Ja jak byłam mała,to miałam troszkę kręcone, ale nie aż tak. :;230
Nie wszystko u mnie zagospodarowane,mam jeszcze trochę miejsca, z którym nie wiem co zrobić, pewnie jutro wstawię zdjęcie(dzisiaj nie mam już czasu), może ktoś mi coś doradzi, ja się chyba wypaliłam :)

Igor - witaj u mnie :wit dzięki za życzenia :) Tak magnolie piękne ,chociaż krótko kwitną, ale dzisiaj policzyłam,że na 6 moich magnolii 3 zaszalały i są na nich pączki... :shock: A od kilku lat moje prezenty są raczej zielonego koloru :wink:

Moniu - również dziękuję za życzenia. To dobrze,że rh dobrze sie mają, u Ciebie wśród drzew mają jak u Pana Boga za piecem, najlepsze warunki :) U mnie nie ma takich naturalnych warunków, ale jakoś przeżyły bez większego uszczerbku na zdrowiu. ;:138

100krotko - ten raczej "gryzoń" aniżeli "gryzak" poobrywał mi większość pączków różnych kwiatów,nie zdążyłam go złapać, bardzo szybko biega. Ta magnolia to NN, nie zidentyfikowałam jej, ale nigdy nie kwitła u mnie. Dzisiaj zauważyłam,że Betty też ma kilka rozkwitających pączków. :shock: Nigdy również nie kwitła...Tylko Nigra powtarzała kwitnienie, ale ona coś się chyba opóźnia w tym roku, ma tylko 1 pączek...chyba sie obraziła

Pozdrawiam wszystkich,dziękuje za życzenia i ciepłe słowa i przesyłam buziaki. ;:196
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Aniu wszystkiego dobrego i spełnienia marzeń. :wit
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Aniu, słońca i uśmiechu na co dzień, spełnienia marzeń ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu, wszystkiego najlepszego ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Calla- miała mieć listki w ciapki :?

Obrazek[/quote]

pst to ta roslinka z Afryki??
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Witaj Aniu!
W końcu znalazłam chwilę żeby spokojnie obejrzeć Twój ogród. I muszę powiedzieć, ze prezentuje się bardzo ładnie i gustownie. Masz dużo moich ulubionych azalii. ;:138 Zwróciły też moją uwagę magnolie - tak dużo i widzę, że powtarzają kwitnienie ;:63
Doczytałam również o Twoich problemach z teściową - współczuję ;:196
To tak w skrócie, postaram się bywać częściej. :wit

PS. Najlepsze życzenia imieninowe ;:196
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”