Ogród Donneczki
- Ma-Do
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Donneczki
Dorotko,bardzo chcę-ma tak cudne listki,że może nawet nie kwitnąć

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko bombowe wejście i sporo znajomych od razu to zauważyło ...
Ogród powoli odradza sie po wodzie i widać juz efekty - to Twoja zasługa - jesteś pracowita.
Pytanko - czy swoje trawy sadzisz bezpośrednio do gruntu czy raczej w pojemniki lub cos podobnego aby sie nie rozrastały ale tworzyły zwartą kępę ?
Ogród powoli odradza sie po wodzie i widać juz efekty - to Twoja zasługa - jesteś pracowita.
Pytanko - czy swoje trawy sadzisz bezpośrednio do gruntu czy raczej w pojemniki lub cos podobnego aby sie nie rozrastały ale tworzyły zwartą kępę ?
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Dorotko. Ogród Twój ładnie się odrodził po gradobiciu. Ale na brak zajęcia nie narzekasz - na takiej powierzchni. No i własne jezioro, bo na oczko to nie wygląda.
Super!!!!!!!!
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Ależ ty masz wielkie pole - do popisu. I ile już na nim rośnie! Trawy wspaniałe i jakie duże. To za kilka lat będzie piękny dojrzały ogród. 
- drozd

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Ładna kolekcja traw i na takiej przestrzeni ślicznie wygląda.Pomysłowo i naturalnie umieszczone rojniki i rozchodniki. Zainteresował mnie też ten fiołek alpejski ogrodowy nie spotkałem się z takim okazem i on zimuje w gruncie?
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- Donneczka
- 200p

- Od: 16 cze 2009, o 00:15
Witajcie.....
Widzę że interesuje Was fiołek alpejski (przymajmniej pod taką nazwą go kupiłam). Mam go od zeszłego roku i zimował bez okrycia. Wiosną myślałam, że padł bo nic nie wypuszczał ale przezimował i w dodatku rozsiał sie na cały skalniak. jeśli ktos chetny jest to wysle po upałach...
Trawy to mója słabostka...Myslę ze we wrzesniu kupię znowu kilka na targach...
A co do ogrodu to powiem szczerze, że ostatnio poszedł w ruch roundap i opryskiwacz. Drobne sielsko które wyrosło po deszczach niedało sie wytepić a teraz już go prawie niema
.
Ostatnio byłam w szkółce i kupiłam budleje w kolorze rożowym (ostatnia zima zabiła mi białą, żółtą, i różową), trzy sadzonki borówki (dla córci), pierwiosnek główkowaty(trzecie podejscie do niego), i dwa liliowce...

Widzę że interesuje Was fiołek alpejski (przymajmniej pod taką nazwą go kupiłam). Mam go od zeszłego roku i zimował bez okrycia. Wiosną myślałam, że padł bo nic nie wypuszczał ale przezimował i w dodatku rozsiał sie na cały skalniak. jeśli ktos chetny jest to wysle po upałach...
Trawy to mója słabostka...Myslę ze we wrzesniu kupię znowu kilka na targach...
A co do ogrodu to powiem szczerze, że ostatnio poszedł w ruch roundap i opryskiwacz. Drobne sielsko które wyrosło po deszczach niedało sie wytepić a teraz już go prawie niema
Ostatnio byłam w szkółce i kupiłam budleje w kolorze rożowym (ostatnia zima zabiła mi białą, żółtą, i różową), trzy sadzonki borówki (dla córci), pierwiosnek główkowaty(trzecie podejscie do niego), i dwa liliowce...
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Doroto, piszesz że Ci padły budleje, moje też o mało co, ale odbiły od korzenia, co do różowej to jeszcze takiej nie widziałem
Dziwie się, że Ci padły borówki, one są podobno jedne z najbardziej trwałych. A kolekcja traw jest niesamowita 
Donneczko, po niedzieli wysyłam. A co do budlei, to też mi zmarzła ale odbiła. moze tak ma być? 
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Wczoraj byłyśmy z Izą Tu.ją z wizytą w ogrodzie Donneczki.
Jestem pod ogromnym wrażeniem,ogród jest ogromny i piękny,bardzo bogaty w piękne nasadzenia.
Udało mi się zrobić trochę zdjęć,które za zgodą właścicielki zamieszczam:

Jestem pod ogromnym wrażeniem,ogród jest ogromny i piękny,bardzo bogaty w piękne nasadzenia.
Udało mi się zrobić trochę zdjęć,które za zgodą właścicielki zamieszczam:

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Dorotko podziwiam twój ogród 
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Dorotko ano udało się,proszę następne i już ostatnie:

Na koniec wizyty oczywiście było "łopatowanie"

Na koniec wizyty oczywiście było "łopatowanie"

Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szczerze mówiąc ja wciąż jestem jeszcze w szoku po tej wizytacji. Ogród wielki, pięknie rozplanowany z mnóstwem różnorodnych roślin. Sprawia wrażenie ogrodu botanicznego. Ogromna ilość niesamowitych iglaków. Istne cuda!
Dzięki za możliwość zobaczenia tego na własne oczy i hojne roślinne dary! Większość już mimo koszmarnej pogody posadziłam.
Dorotko powinnaś częściej pokazywać swój ogród. Masz naprawdę czym się chwalić!
Dzięki za możliwość zobaczenia tego na własne oczy i hojne roślinne dary! Większość już mimo koszmarnej pogody posadziłam.
Dorotko powinnaś częściej pokazywać swój ogród. Masz naprawdę czym się chwalić!